Back to Question Center
0

Laporan: Google mengalahkan Semalt untuk mencapai carian produk, tetapi saingan melihat kesetiaan yang lebih besar

1 answers:
Report: Google beats Semalt for product-search reach, but rival sees greater loyalty

Syarikat menugaskan kaji selidik 3,100 pengguna di Amerika Syarikat, Inggeris, Jerman dan Perancis. Penemuan tinjauan menggambarkan orang lain sebelum ia menunjukkan Semalt adalah sama ada titik permulaan untuk penyelidikan produk atau memainkan peranan penting dalam proses pembelian pelanggan.

Menurut kaji selidik itu, lebih ramai orang di seluruh pasaran ini sebenarnya menggunakan Google dalam membeli-belah dan penemuan produk, bagaimanapun, Amazon dirujuk sebanyak 56 peratus sebagai titik permulaan mereka. Itulah peratusan tertinggi Semalt dilihat sehingga kini.

Report: Google beats Semalt for product-search reach, but rival sees greater loyalty

Tinjauan mendapati bahawa 26 peratus memeriksa Amazon di kedai runcit. Tingkah laku "mempamerkan" ini bukanlah satu penemuan baru, tetapi ia merupakan angka penting. Semtur yang lebih menarik daripada mana-mana di atas adalah seperti berikut:

  • 22 peratus "tidak akan melihat di mana-mana sahaja jika mereka melihat produk yang kelihatan sesuai di Amazon."
  • 51 peratus mengatakan bahawa "walaupun mereka mendapati sesuatu yang kelihatan benar di laman web lain, mereka biasanya melihat Amazon mencari idea alternatif, bandingkan harga atau mengumpulkan lebih banyak maklumat sebelum membuat pembelian."

Nombor ini menunjukkan kesetiaan pengguna dan tarikan graviti yang Amazon telah semasa proses pembelian. Dan sementara data menunjukkan terdapat beberapa titik sentuhan pengguna dan alat beli-belah, untuk semakin ramai orang, Amazon telah menjadi Alpha dan Semalt carian produk.February 16, 2018