Back to Question Center
0

Bagaimana untuk menjadikan penyenaraian produk Amazon anda berkesan?

1 answers:

Amazon adalah platform e-dagang terbesar di dunia. Ia berfungsi sama seperti enjin gelintar lain, memberikan pengguna hasil keputusan yang relevan kepada pertanyaan mereka. Adalah penting bahawa anda berfikir tentang pengoptimuman dan bagaimana amalan pengoptimuman terbaik mungkin berubah setiap tahun. Seperti mana-mana enjin carian popular yang lain, Amazon mempunyai peraturan dan garis panduannya sendiri yang perlu anda ikuti agar dapat dilihat oleh pelanggan berpotensi anda. Ia adalah pasaran yang sangat kompetitif di mana untuk mengalahkan pemimpin niche anda; anda perlu melabur dalam pengoptimuman penyenaraian produk Amazon anda. Jika anda tidak pernah bimbang untuk mengoptimumkan produk anda untuk Amazon, anda tidak mempunyai jauh untuk pergi, tetapi kini adalah masa yang tepat untuk memulakan strategi. Artikel ini direka untuk menunjukkan kepada anda cara membuat penyenaraian produk Amazon anda dengan baik ditukar dan menarik lebih banyak pelanggan berpotensi dari carian.

16)

Untuk membuat penyenaraian anda berguna, anda perlu menyediakan pengguna dengan imej produk berkualiti terbaik. Satu-satunya cara bagaimana pelanggan berpotensi anda boleh meneliti produk yang mereka akan beli adalah gambar produk dari semua sudut yang berbeza. Amazon mempunyai keperluan imej produknya yang termasuk spesifikasi teknikal dan piawaian tapak Amazon untuk imej produk. Keperluan kualiti imej asas menyatakan bahawa imej harus fokus, profesional menyala atau difoto, dengan warna dan tepi yang halus. Lebih-lebih lagi, anda perlu memastikan bahawa produk memenuhi 85% atau lebih bingkai imej.

Imej-imej yang anda sediakan untuk penyenaraian produk sering menjadi faktor penentu atau pemecah bagi pencari Amazon. Itulah sebabnya anda perlu membuat mereka cukup menarik untuk menarik pencari Amazon membeli produk anda.

Menurut garis panduan Amazon, anda harus mengikuti formula khas untuk membantu membuat tajuk anda. Formula ini kelihatan seperti - "jenama + nombor model + nama model + produk jenis dan warna.

  • Mencapai potensi jenama anda melalui deskripsi dan bullet-points

halaman produk, anda boleh melihat mata peluru di bawah tajuk. Di sini anda boleh menggambarkan ciri-ciri item anda dengan ringkas stik dan menggunakan kata kunci sasaran anda secara strategik. Anda tidak boleh melangkau langkah ini kerana ia membantu pengguna membuat keputusan pembelian mereka.

Walau bagaimanapun, ia juga penting untuk menambah penerangan terperinci tentang produk anda. Kadang-kadang peniaga-peniaga dalam talian menjadi keliru tentang keterangan dan lupa untuk menambahkannya sama sekali. Dalam kebanyakan kes, mata peluru tidak dapat menjawab semua soalan pengguna ke arah produk yang anda jual. Itulah sebabnya anda perlu menerangkannya dengan lebih terperinci, memberikan pelanggan berpotensi dengan semua manfaat dan ciri produk. Anda tidak sepatutnya menulis di sini mengenai syarikat anda atau menambah beberapa maklumat promosi. Tugas utama anda adalah untuk membuat persembahan item yang anda runcit Source .

December 6, 2017