Back to Question Center
0

3 Cara Memotong Web Berbeza Dari Semalt

1 answers:

Kepentingan dan keperluan mengekstrak atau mengikis data dari laman web telah menjadi semakin popular dengan masa. Seringkali, terdapat keperluan untuk mengekstrak data dari kedua-dua laman web asas dan maju. Kadang-kadang kita secara manual mengekstrak data, dan kadang-kadang kita harus menggunakan alat sebagai pengekstrakan data manual tidak memberikan hasil yang diinginkan dan tepat. Sama ada anda prihatin tentang reputasi syarikat atau jenama anda, ingin memantau pengintipan dalam talian yang mengelilingi perniagaan anda, perlu melakukan penyelidikan atau harus menyimpan jari pada nadi industri atau produk tertentu, anda sentiasa perlu mengikis data dan mengubahnya daripada bentuk yang tidak teratur kepada yang berstruktur.

Di sini kita perlu pergi untuk membincangkan 3 cara yang berbeza untuk mengekstrak data dari web.

1 - what is micro velboa. Bina perayap peribadi anda.

2. Gunakan alat pengikis.

3. Gunakan data pra-pakej.

1. Bina Crawler Anda:

Cara pertama dan paling terkenal untuk menangani pengekstrakan data adalah membina crawler. Untuk ini, anda perlu belajar beberapa bahasa pengaturcaraan dan harus mempunyai cengkaman yang mantap pada teknis tugas. Anda juga memerlukan beberapa pelayan berskala dan tangkas untuk menyimpan dan mengakses data atau kandungan web. Salah satu kelebihan utama kaedah ini ialah perayap akan disesuaikan mengikut kehendak anda, memberikan anda kawalan penuh terhadap proses pengekstrakan data. Ini bermakna anda akan mendapat apa yang anda mahukan dan boleh mengikis data daripada halaman web yang anda inginkan tanpa perlu risau tentang anggaran.

2. Gunakan Data Extractors atau Scraping Tools:

Jika anda seorang blogger profesional, pengaturcara atau webmaster, anda mungkin tidak mempunyai masa untuk membina program mengikis anda. Dalam keadaan sedemikian, anda perlu menggunakan pengekstrak data yang sedia ada atau mengikis alat. Import. io, Diffbot, Mozenda, dan Kapow adalah beberapa yang terbaik data web mengikis alat di internet. Mereka datang dalam versi percuma dan berbayar, menjadikannya mudah untuk anda mengikis data dari laman kegemaran anda dengan serta-merta. Kelebihan utama menggunakan alat adalah mereka tidak hanya akan mengeluarkan data untuk anda tetapi juga akan menganjurkan dan menyusunnya bergantung pada keperluan dan harapan anda. Ia tidak akan membawa anda banyak masa untuk menubuhkan program ini, dan anda akan sentiasa mendapatkan hasil yang tepat dan boleh dipercayai. Lebih-lebih lagi, alat scraping web adalah baik apabila kita berurusan dengan set sumber yang terbatas dan mahu memantau kualiti data sepanjang proses mengikis. Ia sesuai untuk kedua-dua pelajar dan penyelidik, dan alat ini akan membantu mereka menjalankan penyelidikan dalam talian dengan betul.

3. Data Pra-Paket dari Webhose. io Platform:

Webhose. platform io memberikan kita akses kepada data yang diekstrak dan berguna. Dengan penyelesaian data-sebagai-perkhidmatan (DaaS), anda tidak perlu membuat persediaan atau mengekalkan program pengikatan web anda dan akan dapat memperoleh data pra-crawled dan berstruktur dengan mudah. Apa yang perlu kita lakukan ialah menapis data menggunakan API supaya kami mendapat maklumat yang paling relevan dan tepat. Sehingga tahun lepas, kami juga boleh mengakses data web bersejarah dengan kaedah ini. Ini bermakna jika sesuatu telah hilang sebelum ini, kami akan dapat mengaksesnya dalam folder Webhose Mencapai. io.

December 22, 2017