Back to Question Center
0

Semalt: Pengikis Web Terbaik Untuk Mengekstrak Data Dalam Talian

1 answers:

Mengikis kandungan atau sekerap web perisian khas atau aplikasi web untuk mengumpul kandungan dari laman web. Mencabut rayuan kepada webmaster dan pemaju yang ingin mendapatkan akses automatik secara automatik ke maklumat yang terdapat di laman web lain.

Aplikasi Mengikis Kandungan

Web scraping boleh dilakukan secara berniat jahat untuk penggunaan pemasaran e-mel, spamming , dan robocalls. Oleh sebab itu, kebanyakan webmaster lebih memilih untuk menjauhkannya. Walau bagaimanapun, jika melakukan pengikisan web secara etika boleh menjadi kaedah yang sangat berkuasa untuk mendapat manfaat daripada pelbagai projek web - best home electronic gadgets.

Bagaimanakah Menggilap Digunakan

Mari kita pertimbangkan satu direktori dalam talian semua hotel di kawasan itu. Jika pemaju laman web mahu mengagregat setiap hotel, dia akan perlu memasukkannya dalam pangkalan data secara manual. Proses ini biasanya mengambil puluhan ribu jam untuk memastikan setiap hotel di dalam negara dimasukkan. Dengan pengikis web , juruweb yang sama boleh memasukkan pertanyaan carian dan mengumpul data secara automatik dari pelbagai laman web.

Membina atau Beli Pengikis Web?

Jika anda ingin alat mengikis web, anda boleh membina satu dari awal atau menggunakan yang sudah sedia ada. Kebanyakan pemaju tidak mempunyai kemahiran, pengetahuan, alat, atau sumber yang diperlukan untuk membina alat pengikis secara manual. Berita baiknya ialah terdapat puluhan pembuang pra-dibina secara online.

Kaedah & Teknik yang digunakan dalam Perisian Web Scraping

Jika anda akan membina pengikis anda sendiri, anda perlu memahami teknologi yang terlibat dalam mengumpul data. Kebanyakan pengikis dibina dengan HTML, menggunakan parsing DOM (menguraikan model objek dokumen) untuk menapis melalui HTML untuk mengeluarkan hanya maklumat yang dikehendaki. Anda perlu mengenal pasti div, merentang, kelas, dan senarai item data yang anda mahu untuk mengikis dan memasukkannya ke dalam tetapan anda. Mozenda Scraping Technology

Mozenda scraper menggunakan teknologi penyemak imbas tertentu untuk kelihatan seperti pelayar web. Gunakannya untuk melayari laman web dalaman dengan mudah untuk mengumpulkan data yang anda perlukan. Menggunakan AJAX dan Javascript, Mozenda menetapkan navigasi dan tindakan, serta mengautomasikannya untuk anda.

December 22, 2017