Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Manfaat Perkhidmatan Mengikis Web Bagi Pemasar

1 answers:

Hari ini, perniagaan tidak dapat bertahan tanpa data yang diekstrak dengan baik. Ini bermakna anda perlu mendapatkan data mengenai pesaing, pelanggan, produk, perkhidmatan, ketibaan baru dan pasaran baru. Data di internet adalah berkesan, tetapi pemasar digital menganggap ia sukar untuk mengumpul, mengekstrak, dan menggunakan semula data. Dengan alat yang tepat, bagaimanapun, tidak sukar untuk mendapatkan maklumat yang efektif dan efektif untuk perniagaan online anda - lima shore excursions.

Di sini kita telah membincangkan tentang manfaat web scraping perkhidmatan untuk internet atau media sosial pemasar.

1. Jaminan data yang tepat

Alat pengekstrakan data dalam talian membantu mengekstrak data dalam format yang boleh dibaca dan berskala, membantu para pemasar digital mencapai beberapa tugas. Kebanyakan syarikat penyelidikan, perusahaan, dan firma pemasaran mengumpul data secara manual untuk perancangan, penyelidikan, dan analisis. Ketika datang ke pemasaran online, web scraping adalah cara yang terbaik, dapat diandalkan dan paling aman untuk dilalui. Pemasar internet cenderung untuk mengumpulkan maklumat tentang pesaing mereka, trend semasa, produk dan perkhidmatan yang berbeza. Mereka kemudian menggunakan maklumat ini untuk promosi, harga dan tujuan pengedaran. Hasil yang berkualiti tinggi dapat dijamin hanya apabila anda menggunakan alat yang boleh dipercayai, dan data yang diekstrak anda harus bebas dan tidak dapat dibaca.

2. Jimat masa dan ruang

Satu lagi manfaat data atau perkhidmatan mengikis web ialah mereka menjimatkan masa dan ruang kita. Kelajuan di mana maklumat tersedia untuk pemasar internet boleh membuat perbezaan. Jika mereka terus mengikis data secara manual, ia mungkin mengambil masa yang cukup untuk mendapatkan hasil yang diingini. Tetapi dengan alat seperti import. io dan kimono, mereka dapat menyelamatkan masa dan tenaga mereka dan boleh menghabiskan berjam-jam pada sesuatu yang lain daripada mengikis data. Oleh itu, kita boleh mengatakan bahawa mengikis web pastinya suatu rahmat untuk pemasar dan eksekutif.

3. Tetap Bersaing

Memanfaatkan kuasa maklumat adalah penting dalam transformasi. Hasil yang boleh dipercayai dan cepat terhadap harga dan ketersediaan produk dan perkhidmatan dalam talian boleh memberikan nilai yang besar kepada laman web e-dagang, peruncit dalam talian, dan pemasar internet. Malah syarikat FMCG suka mengikis data dari laman web yang berbeza. Para pemasar internet kemudian menggunakan data ini untuk kekal berdaya saing, untuk tujuan promosi dan menargetkan sejumlah besar pelanggan di seluruh dunia.

4. Kelola jilid

Setiap minit, World Wide Web menghasilkan kuintillion byte maklumat. Data urus niaga, data industri, data demografi dan data media sosial hanyalah beberapa bentuk yang mungkin anda perlukan untuk perniagaan anda. Syukurlah, alat seperti XPath boleh membantu mengekstrak semua jenis data dari laman web yang berbeza, dan pemasar internet menggunakannya untuk meningkatkan perniagaan dan strategi pemasaran mereka. Mereka boleh mengikis berjuta-juta halaman web.

5. Semua data dalam satu tempat

Terakhir tetapi tidak sekurang-kurangnya, perkhidmatan mengikis web menjadikannya mudah untuk menyimpan semua data dalam satu tempat, memasukkannya ke format yang boleh digunakan dan membantu para pemasar internet untuk melaksanakan pelbagai tugas dengan mudah. Apabila anda perlu berurusan dengan pelbagai jenis data web, anda boleh menggunakan alat seperti import. io dan boleh menyimpannya dalam satu pangkalan data, menjimatkan masa dan tenaga anda dan mempromosikan jenama atau produk anda di internet dengan cara yang lebih baik. Keindahan perkhidmatan mengikis web adalah bahawa mereka boleh disesuaikan dan sesuai dengan keperluan pelanggan.

December 22, 2017