Back to Question Center
0

Adakah Anda Mahu Mengikis Data Web? Semalt Memperkenalkan Perisian Pengekstrakan Data Web Percuma

1 answers:

Mendapatkan maklumat dari laman web adalah teknik rumit yang digunakan oleh syarikat yang berlainan. Organisasi yang ingin mengumpulkan jumlah data pada subjek tertentu boleh mendapat manfaat daripada program berikut:

1. Pengikis

Pengikis adalah pelanjutan Chrome yang mempunyai pelbagai ciri. Ia bukan hanya pengikis data tetapi penyelidik kata kunci. Ia bukan alat yang terlalu canggih yang boleh mengeksport data anda ke Google Spreadsheets. Data anda akan disalin dan disimpan dalam spreadsheetnya, terima kasih kepada OAuth untuk membolehkannya - мужчиной showthread php. Pengikis hebat untuk kedua-dua pengaturcara dan bukan pengaturcara.

2. Web Harvest

Web Harvest datang dengan pilihan konfigurasi yang berbeza dan merupakan program pengekstrakan data sumber terbuka yang hebat. Ia ditulis di Jawa dan mengumpulkan data dari kedua-dua laman web asas dan maju. Web Harvest terutamanya mensasarkan XML atau laman web berasaskan HTML.

3. Scrapy

Scrapy adalah alat mengikis data yang indah lagi . Ia adalah kerangka perengkapan penuh dengan berpuluh-puluh ciri dan pilihan. Scrappy beroperasi dengan cepat dan memberikan anda format data yang dikehendaki. Ia hanya boleh digunakan apabila anda memasang Python pada peranti anda. Tambahan pula, anda perlu mempunyai pemahaman asas mengenai bahasa pengaturcaraan ini.

4. FMiner

FMiner adalah salah satu alat pengekstrakan data terbaik dan paling berguna. Berbanding dengan program lain yang serupa, FMiner lebih dipercayai dan mempunyai ciri yang lebih baik. Ia mengekstrak data walaupun dari laman web yang paling rumit dan menyokong format JavaScript dan AJAX. Ia juga memberikan anda data dalam format MySQL dan Oracle, bergantung pada keperluan anda.

5. Outwit

OutWit adalah salah satu program pengekstrakan data paling keren dan paling berguna. Ia adalah sambungan Firefox dengan banyak ciri pengekstrakan data. Mengecoh memudahkan carian web anda dan membantu melayari laman web yang berbeza secara automatik.

6. Bar Alat Data

Bar Alat Data boleh mengautomasikan proses mengikis data untuk kemudahan anda. Sekiranya anda ingin mengumpul data dari halaman web yang berbeza dan perlu maklumat, anda mesti mencuba Toolbar Data.

8. iMacros

Ciri terbaik iMacros ialah ia boleh mengautomasikan tugas berulang. Sama ada anda mahu menggunakannya dalam Firefox atau Google Chrome, iMacros menyokong semua pelayar dan membantu anda menavigasi sejumlah besar laman web. Selain itu, ia membantu menukar jadual web dan senarai ke maklumat yang boleh digunakan.

9. Pengikis Web Google

Ini adalah program pengekstrakan data berasaskan pelayar yang berfungsi seperti Outwit dan Import. io. Google pengikis web direka untuk mengekstrak data dari kedua-dua teks dan fail PDF. Anda perlu menyerlahkan data yang anda perlukan, dan alat ini akan memberikan salinan yang dikehendaki dalam satu jam. Anda boleh menyimpan data anda ke Google Drive.

10. Extracty

Extracty adalah program scraping yang agak baru namun menakjubkan yang dikuasai oleh teknologi pembelajaran mesin. Anda boleh membuat API dengan program ini dan merangkak seluruh tapak web dalam beberapa saat.

December 22, 2017