Back to Question Center
0

Semalt Mencadangkan 3 Langkah Mudah Untuk Mengikis Kandungan Web

1 answers:
Jika anda ingin menarik data dari laman web yang berbeza, laman media sosial, dan peribadi blog, anda perlu mempelajari beberapa bahasa pengaturcaraan seperti C ++ dan Python. Baru-baru ini, kami telah melihat pelbagai kes kecurian kandungan yang berpengalaman dalam Internet, dan kebanyakan kes melibatkan kandungan alat pengikis dan perintah automatik. Bagi pengguna Windows dan Linux, banyak web scraping alat telah dibangunkan untuk memudahkan kerja mereka. Sesetengah orang, bagaimanapun, lebih suka mengikis kandungan secara manual, tetapi ia mengambil sedikit masa.

Di sini kita telah membincangkan 3 langkah mudah untuk mengikis kandungan web dalam masa kurang dari 60 saat.

Semua pengguna yang patut dilakukan adalah:

1 - ccq union dues. Akses alat dalam talian:

Anda boleh mencuba mana-mana program pengikatan web dalam talian yang terkenal seperti Extracty, Import. io, dan Portia oleh Scrapinghub. Import. io telah mendakwa mengikis lebih dari 4 juta laman web di Internet. Ia boleh memberikan data yang cekap dan bermakna dan berguna untuk semua perniagaan, dari syarikat pemula hingga perusahaan besar dan jenama terkenal. Selain itu, alat ini sangat baik untuk pendidik bebas, organisasi kebajikan, wartawan, dan pengaturcara. Import. io dikenali untuk menyampaikan produk SaaS yang membolehkan kita menukar kandungan web ke dalam maklumat yang dapat dibaca dan disusun dengan baik. Teknologi pembelajaran mesinnya menjadikan import. io pilihan utama kedua-dua coders dan non-coders.

Sebaliknya, Extracty mengubah kandungan web menjadi data berguna tanpa memerlukan kod. Ia membolehkan anda memproses ribuan URL serentak atau mengikut jadual. Anda boleh mendapat akses kepada beratus-ratus hingga ribuan baris data menggunakan Ekstrak. Program scraping web ini menjadikan kerja anda lebih mudah dan lebih cepat dan berjalan sepenuhnya pada sistem awan.

Portia oleh Scrapinghub adalah satu lagi alat pengikis web yang cemerlang yang menjadikan kerja anda mudah dan mengekstrak data dalam format yang diingini. Portia membolehkan kami mengumpul maklumat dari laman web yang berbeza dan tidak memerlukan pengetahuan pengaturcaraan. Anda boleh membuat templat dengan mengklik pada elemen atau halaman yang ingin anda keluarkan, dan Portia akan membuat labah-labahnya yang tidak hanya akan mengekstrak data anda tetapi juga akan merangkak kandungan web anda.

2. Masukkan URL pesaing:

Setelah anda memilih perkhidmatan mengikis web yang diingini, langkah seterusnya adalah memasukkan URL pesaing anda dan mula menjalankan pengikis anda. Beberapa alat ini akan mengikis seluruh tapak web anda dalam masa beberapa saat, sementara yang lain akan mengeluarkan sebahagian daripada kandungan untuk anda.

3. Eksport data yang dikikis anda:

Setelah data yang dikehendaki diperoleh, langkah terakhir adalah untuk mengeksport data yang dikikis anda. Terdapat beberapa cara anda boleh mengeksport data yang diekstrak. Pembuat web membuat maklumat dalam bentuk jadual, senarai, dan corak, menjadikannya mudah bagi pengguna untuk memuat turun atau mengeksport fail yang dikehendaki. Dua format yang paling menyokong ialah CSV dan JSON. Hampir semua perkhidmatan mengikis kandungan menyokong format ini. Adalah mungkin bagi kita untuk menjalankan pengikis kami dan menyimpan data dengan menetapkan nama fail dan memilih format yang dikehendaki. Kami juga boleh menggunakan pilihan Paip Item untuk import. io, Extracty dan Portia untuk menetapkan output dalam saluran paip dan mendapatkan fail CSV dan JSON berstruktur sementara pengikatan sedang dilakukan.

December 22, 2017