Back to Question Center
0

Bagaimana untuk mencari kata kunci jumlah carian tinggi untuk pengoptimuman penyenaraian Amazon?

1 answers:

Jika anda mempunyai produk yang berdaya maju untuk dijual di Amazon, anda juga harus mempunyai strategi yang baik bagaimana untuk menjualnya. Anda perlu membuat pelanggan berpotensi anda membeli dengan tepat produk anda dan bukan pesaing niche pasaran anda. Di bahagian bawah kempen pengoptimuman anda, anda perlu menjalankan penyelidikan kata kunci yang komprehensif. Untuk melakukannya dengan cara yang betul anda boleh mengupah pakar dalam bidang pengoptimuman Amazon atau menggunakan perisian penyelidikan kata kunci khas. Ia adalah penting untuk mencari semua istilah carian yang ditargetkan sekaligus, tidak untuk kembali kepada tema ini pada masa akan datang - 100 certificado. Melupakan beberapa kata kunci penting boleh membawa kepada wang, dan peluang baru hilang. Kata kunci yang mempunyai jumlah carian yang tinggi di Amazon akan membantu anda untuk berdiri lebih baik daripada pesaing anda dan membuat jualan yang lebih baik.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan beberapa cara praktikal untuk membuat penyelidikan kata kunci yang komprehensif dan meningkatkan keterlihatan penyenaraian anda di carian Amazon. Selain itu, kami akan membincangkan alat penyelidikan kata kunci terbaik yang akan berfungsi sebagai bantuan tambahan dalam proses pengoptimuman penyenaraian Amazon anda.

penyelidikan kata kunci Amazon

Kata kunci penyelidikan adalah bahagian integral dari pengoptimuman listing produk Amazon anda. Ia memerlukan pencarian semua istilah carian yang berkaitan dan ditargetkan untuk produk yang pasti. Istilah carian tinggi ialah kata-kata yang pelanggan potensial anda akan gunakan untuk mencari produk anda di halaman hasil carian Amazon.

Penyelidikan kata kunci profesional harus memasukkan kegiatan seperti analisis khusus pasaran, audit pemasaran dan analisis kompetitif. Lebih-lebih lagi, anda perlu membuat analisa terhadap tingkah laku pembeli untuk memahami apa yang mereka cari dalam kebanyakan kes.

Sebagai peraturan, hampir mustahil untuk mengumpulkan semua maklumat ini secara manual. Itulah sebabnya kebanyakan peniaga dalam talian cenderung menggunakan perisian dalam talian.

Saya sarankan untuk menggunakan alat berikut kerana mereka boleh memberikan data yang paling tepat:

  • Google Perancang Kata Kunci
Alat yang paling sering digunakan untuk penyelidikan kata kunci ialah Perancang Kata Kunci Google. Anda boleh menggunakan data yang disediakan oleh alat ini sebagai proksi untuk pengoptimuman kandungan Amazon anda. Walau bagaimanapun, anda perlu sedar bahawa sistem ranking Amazon sedikit berbeza dengan Google. Itulah sebabnya mengapa cadangan kata kunci, anda akan memperoleh menggunakan alat ini, tidak akan tepat. Anda perlu memohon beberapa penapis Amazon untuk menerima gambar jenis dan bilangan carian yang dijalankan untuk produk di Amazon.

  • SEO Chat Keyword Suggest Tool

. Ia menyediakan data autosuggest untuk Amazon, Google, YouTube, dan Bing. Ia sangat mudah jika anda ingin membandingkan perbezaan bagaimana pelanggan berpotensi mencari di seluruh sistem carian yang berbeza.

Alat ini boleh mencadangkan istilah pencarian panjang tambahan ekor dengan memasukkan kata kunci yang anda masukkan dalam sistemnya. Apabila anda memilih semua hasil yang disyorkan dan klik pada butang cadangan, alat itu menjalankan semua saran kata kunci kembali melalui kotak carian Amazon. Penyelidikan ini akan menyediakan frasa autosuggest yang lebih spesifik.

Jika anda baru di Amazon dan ingin memutuskan mana yang paling sesuai untuk keperluan perniagaan anda, Niche Amazon Penganalisis adalah apa yang anda perlukan. Ia membantu menentukan apa produk yang boleh anda jual dan pada harga apa. Selain itu, dengan menggunakan alat ini, anda boleh menganggarkan berapa banyak pulangan yang akan anda perolehi daripadanya.

Selain itu, alat ini akan membantu anda menjejaki kedudukan pesaing dan kedudukan pangkat anda. Anda boleh mengenal pasti strategi penetapan harga mereka, memantau iklan kata kunci dan menganggarkan pendapatan jualan. Semrush adalah perisian pengoptimuman profesion yang digunakan untuk pelbagai tujuan pengoptimuman termasuk penyelidikan kata kunci (Semar). Alat ini dapat memberikan anda istilah carian yang paling relevan dan ditargetkan dalam hanya beberapa minit. Selain itu, ia menunjukkan kata kunci pesaing anda dan bagaimana kedudukannya oleh mereka. Segala yang anda perlukan adalah menyalin URL penyenaraian pesaing anda, dan alat Semrush akan memberi anda setiap kata kunci yang mereka pangkat.

Bagaimana penyelidikan kata kunci boleh meningkatkan penjualan anda di Amazon?

Produk Amazon anda akan ditunjukkan pada halaman hasil carian jika penyenaraian anda mengandungi semua kata kunci yang diketik pelanggan ke dalam query carian. Sekiranya anda telah melepaskan sekurang-kurangnya satu perkataan, maka produk anda tidak berpeluang untuk muncul dalam hasil carian, dan kemudiannya, anda akan kehilangan jualan itu.

Matlamat utama penyelidikan kata kunci adalah untuk membuat senarai semua istilah carian yang berkaitan dengan produk tertentu. Sekiranya anda secara strategik boleh memasukkan kata kunci carian Amazon jumlah tinggi dalam teks penyenaraian produk anda, penyelidikan kata kunci akan membawa kepada fakta bahawa lebih banyak pelanggan akan melihat produk anda, klik padanya dan akhirnya menjadi pelanggan anda yang membayar.

Bagaimana untuk mencari istilah carian jumlah tinggi untuk produk Amazon anda?

Kejatuhan pertama, saya akan menyebut bahawa anda perlu bersistematik apabila melakukan penyelidikan kata kunci untuk produk anda. Ia akan membantu anda menjadi tepat dan tidak kehilangan apa-apa maklumat penting. Mengumpulkan kata kunci ke dalam kategori yang berbeza akan membolehkan anda menjadi sistematik dan menyeluruh. Kata kunci ini boleh menjadi primer dan sekunder. Kata kunci utama adalah mereka yang mengedarkan produk teras. Ia boleh menjadi istilah carian deskriptif yang mengenal pasti produk dan menuntut ciri-ciri pentingnya. Kata kunci sekunder adalah istilah carian yang lebih umum yang boleh digunakan apabila mencari kata kunci utama. Ia boleh digunakan untuk kata-kata yang berkaitan dengan kumpulan sasaran tertentu, jenis orang, jenis penggunaan, atau ciri-ciri produk lain. Jadi, untuk membuat keputusan penyelidikan kata kunci anda, anda perlu membahagikan semua istilah carian yang dicadangkan ke dalam dua kategori asas - primer dan sekunder. Dengan peredaran masa, ia akan membantu anda untuk menghasilkan gabungan carian yang paling relevan yang boleh meningkatkan ranking Amazon anda.

December 22, 2017