Back to Question Center
0

Pengikis Kandungan Web: Adakah Ia Cara Terbaik Untuk Dapatkan Data Dari Web? - Semalt Memberi Jawapan

1 answers:

. Anda mungkin mencuba segala-galanya untuk mencari tapak yang mengandungi data yang anda inginkan tetapi tidak dapat memuat turun atau menyalin dan menampalnya. Walau bagaimanapun, jangan berputus asa! Terdapat beberapa cara canggih untuk mendapatkan data dalam format yang sesuai untuk manipulasi lanjut:

  • Anda boleh mendapatkan data dari API berasaskan web (antara muka pengaturcaraan aplikasi). Banyak aplikasi web seperti Facebook dan Twitter menyediakan antara muka yang membolehkan akses mudah ke data mereka - get pr backlinks. Ia agak mudah untuk mendapatkan data komersial dan juga kerajaan menggunakan antara muka tersebut.
  • Anda juga boleh mengeluarkan data dari PDF. Bagaimanapun, mungkin tidak mudah kerana PDF adalah format yang sesuai untuk pencetak. Terdapat kemungkinan bahawa anda mungkin kehilangan struktur data yang diperlukan semasa memuat turun dari PDF.
  • Terdapat cara maju mengekstrak data web - mengekstrak data menggunakan laman web pengikis kandungan .

Mengapa Menggunakan Pengikis Kandungan Laman Web?

Mengambil kira sifat perubahan kandungan yang ada dalam talian serta kerumitan platform berasaskan web, terdapat banyak sebab utama mengapa anda harus mempertimbangkan menggunakan pengikis laman web untuk mendapatkan maklumat yang anda perlukan. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai sebab-sebab berikut:

  • Menutup tapak tanpa halangan

Mengehadkan kadar adalah aspek yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih kaedah untuk mendapatkan data dari internet. Dalam amalan, ini bermakna menetapkan had pada bilangan kali pelawat boleh mengakses laman web tanpa dianggap sebagai DDoS (perkhidmatan penafian diedarkan. ) serang. Jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pengekstrakan data anda, gunakan pengikis kandungan web yang betul . Kebanyakan laman web tidak mempertahankan kandungan mereka dari pengikis supaya anda dapat memperoleh maklumat yang diperlukan tanpa sebarang masalah. Jika anda ingin mendapatkan data dari web secara persendirian, pengikisan web adalah cara terbaik untuk pergi mengenainya

  • Menginap tanpa nama semasa mengikis

. Pengikis kandungan web membolehkan anda membuat permintaan HTTP yang mudah tanpa mendaftar. Selain dari kuki dan alamat IP anda, tidak ada lagi yang dapat memimpin admin tapak kepada anda.

  • Web scraping memberikan anda data yang tersedia

Mengikis Web bukan sains roket. Tidak perlu menghubungi orang lain dalam organisasi atau tunggu tapak untuk membuka API. Cukup mengetahui beberapa corak akses asas dan pengikis kandungan web anda akan melakukan sisa kerja.

Anda boleh menggunakan pengikis web untuk mendapatkan hampir semua jenis data dari hampir mana-mana laman web. Oleh itu, adalah cara terbaik untuk mendapatkan data dari web berbanding dengan teknik pengekstrakan data lain. Kali seterusnya anda ingin mendapatkan apa-apa data dari web, menggunakan pengikis kandungan web dan kerja anda akan menjadi lebih mudah dan menarik berbanding sebelum ini.

December 22, 2017