Back to Question Center
0

Bagaimana untuk meningkatkan SEO Amazon anda?

1 answers:

Menurut data statistik, lebih daripada 55% pengguna yang memilih untuk membuat pembelian dalam talian, beralih kepada platform dagangan Amazon untuk mencari apa yang mereka perlukan. Ia adalah titik rujukan untuk pembeli pada zaman kita. Pengguna memeriksa platform ini pada mulanya kerana bilangan alasan yang jelas seperti reputasi laman web ini yang baik, kemampuan untuk membandingkan harga dan mencari harga terbaik di web, keupayaan untuk membaca maklum balas pelanggan, dan sebagainya. Lebih-lebih lagi, pengguna tahu bahawa dalam kes pengalaman negatif dengan platform ini, mereka akan mendapat pampasan penuh - hospedagem grã¡tis de site. Semua ciri ini menjadikan Amazon bermanfaat untuk kedua-dua pembeli dan penjual. Itulah sebabnya jika anda ingin menargetkan jumlah terbesar pelanggan berpotensi anda, Amazon adalah platform terbaik untuk tujuan ini. Untuk memanfaatkan penyenaraian anda di platform dagangan ini, anda perlu melaksanakan beberapa taktik pengoptimuman enjin carian untuk mempamerkan produk dan perniagaan anda. Artikel ini direka untuk membantu anda meningkatkan SEO Amazon anda dan menjadikan produk anda kelihatan pada platform runcit dalam talian yang terbesar ini.

Prinsip peringkat produk di Amazon

Terdapat beberapa faktor ranking penting yang perlu anda lakukan untuk meningkatkan SEO halaman SEO anda. Jika anda ingin mencipta penyenaraian produk yang dioptimumkan, anda perlu mengetahui aspek mana yang anda perlu fokus.

Menurut algoritma ranking Amazon A9, pelanggan prospektif melihat data berikut selepas pertanyaan carian:

  • jumlah klik;
  • harga produk;
  • kata kunci dan tag yang disasarkan;
  • ketersediaan produk (yang sedia ada atau dalam stok);
  • sejarah jualan;
  • ulasan pelanggan.

Semua aspek ini boleh dibahagikan kepada faktor prestasi dan faktor kaitan. Kumpulan pertama elemen menunjukkan apa yang digunakan oleh Amazon untuk menarafkan produk berdasarkan berapa banyak wang yang mereka akan buat dengan melakukannya. Faktor kaitan adalah perkaitan produk yang ada selepas carian pengguna.

Biarlah kita pertama membincangkan faktor ranking berasaskan prestasi. Pertama sekali, ia adalah kadar penukaran. Penukaran adalah faktor ranking Amazon yang jelas. Anda boleh menggunakan beberapa taktik yang berkesan untuk menunjukkan Amazon produk anda sedang berubah menjadi berpotensi. Apabila mendapat gambaran jelas tentang penukaran, Amazon agak rumit. Anda boleh melihat metrik yang berbeza seperti unit dan sesi, tetapi data tidak mencukupi untuk mengawal semua keadaan.

Anda boleh mencari data perbualan anda dengan pergi ke Laporan, kemudian Laporan Perniagaan, Jualan Halaman Terperinci dan Akhirnya Trafik. Di sini anda perlu menyemak peratusan sesi unit atau dengan perkataan lain bilangan sesi.

Untuk meningkatkan kedudukan Amazon anda, anda perlu menyesuaikan peratusan kotak beli anda. Misalnya, unit anda yang diperintahkan untuk setiap kotak beli akan memberi isyarat kepada Amazon bahawa anda menukar lagi.

Anda boleh menjejaskan kedudukan berasaskan prestasi oleh pengoptimuman imej anda dan penambahbaikan harga produk.


Sekarang, mari kita lihat faktor ranking Amazon yang berdasarkan kaitan. Faktor-faktor yang berkaitan adalah mengenai perkaitan carian pertanyaan dan maklumat yang dipaparkan di halaman.

Untuk menjadikan laman anda lebih relevan dengan pertanyaan pengguna, anda perlu mengoptimumkan tajuk penyenaraian produk anda. Anda perlu memasukkan kata kunci yang paling relevan dan bertarget dalam tajuk dan deskripsi anda untuk membantu pelanggan prospektif anda mencari produk anda pada halaman. Unsur-unsur penting yang perlu anda sertakan dalam tajuk anda ialah jenama produk, penerangan ringkas (warna, saiz, bahan, kuantiti), garis produk dan bagi siapa produk ini direkabentuk (kanak-kanak, orang dewasa, dan lain-lain). )

December 22, 2017