Back to Question Center
0

Semalt: 6 Manfaat Web Scraping Untuk Perniagaan

1 answers:

Mengikis Web adalah teknik yang membolehkan kita mengekstrak data dari laman web yang berbeza di dalam cepat dan cara yang cekap. Ini bermanfaat untuk pemula, pemasar, pakar media sosial, penyelidik dalam talian, pelajar, guru, pengaturcara, pemaju, dan bukan pengaturcara. Web scraping memastikan penyediaan data berkualiti dalam masa yang singkat - derby day fascinators.

Kelebihan utama web scraping diterangkan di bawah.

1. Murah

Tidak syak lagi, pengikisan web adalah cara yang murah untuk mendapatkan data yang boleh dibaca. Sebilangan besar perkhidmatan mengikis boleh didapati di Internet, termasuk import. io, yang menjadikannya mudah untuk mengekstrak data dari halaman web yang dikehendaki secara percuma. Oleh itu, mengikis terutamanya baik untuk pemula dan pelajar yang tidak mahu menghabiskan lebih banyak wang pada pemisah data.

2. Mudah untuk dilaksanakan dan diintegrasikan

Sekali anda telah memilih pengambilan data kegemaran anda atau program mengikis web, anda boleh mengembangkan perniagaan anda dan boleh mendapat banyak wang. Ini kerana perkhidmatan dan aplikasi mengikis web mudah dilaksanakan dan boleh diintegrasikan dengan semua pelayar web dan sistem pengendalian. Mereka boleh mengimbas dan mengekstrak sama ada beberapa halaman blog anda atau keseluruhan tapak tanpa sebarang masalah.

3. Penyelenggaraan yang rendah diperlukan dan kelajuan tinggi dipastikan

Syukurlah, banyak program pengikatan data telah diperkenalkan setakat ini. Mereka memerlukan penyelenggaraan yang rendah atau tidak dan memberikan data yang telah diekstrak dengan baik dan tersusun dengan baik. ParseHub adalah satu program yang tidak memerlukan banyak penyelenggaraan dan menjanjikan hasil yang hebat. Perkhidmatan scraping web mungkin mengambil masa yang singkat untuk mengekstrak data anda dan jauh lebih baik daripada teknik pengekstrakan data manual.

4. Ketepatan

Mengikis web memastikan keputusan yang tepat dan sahih, dan jauh lebih baik daripada kaedah pengikatan manual. Sesetengah alat mengikis web adalah pantas dan boleh dipercayai. Mereka menyediakan data berguna dalam beberapa saat dan tidak meninggalkan kesilapan dalam teks anda. Pengekstrakan data yang tepat adalah keperluan utama perniagaan. Sekiranya anda berurusan dengan harga jualan atau nombor hartanah, anda harus memilih program mengikis atau perisian web anda dengan bijak.

5. Mudah untuk menganalisis

Bagi sesiapa yang tidak pakar dan berpengalaman, alat pengikis adalah mudah difahami dan boleh dilaksanakan dengan mudah. Anda tidak perlu belajar beberapa bahasa seperti C ++ atau HTML untuk mendapat manfaat daripada perisian mengikis. Plus, data bebas ralat dapat dipastikan dan kesilapan ejaan kecil dengan cepat diperbaiki, menjadikannya mudah untuk menganalisis laman web untuk kualiti.

6. Jimat masa anda

Jika anda adalah permulaan, anda mesti mempunyai banyak perkara untuk dilakukan. Anda akan tetap sibuk dengan pemasaran dan promosi perniagaan anda dan tidak boleh meluangkan masa untuk pengekstrakan data manual. Menggunakan alat pengikis yang betul, anda boleh menjimatkan masa dan tenaga anda. Sebagai contoh, Connotate adalah program mengikis web yang komprehensif dan mengagumkan yang tidak memerlukan pengekodan dan boleh mengeluarkan sebilangan besar laman web untuk anda dalam masa dua puluh minit. Ini pastinya menjimatkan masa. Dengan alat yang betul, anda boleh mengikis seluruh tapak web. Data diperolehi dalam format yang boleh dibaca sahaja.

December 22, 2017