Back to Question Center
0

Bagaimana untuk mendapatkan backlink ke laman web anda yang berfungsi untuk SEO?

1 answers:

Pautan masuk (masuk), atau pautan balik, adalah pautan sumber pihak ketiga yang menunjuk ke laman web atau blog anda sendiri. Dan mengapa begitu penting untuk memahami cara mendapatkan backlink ke laman web anda? Kerana backlinks kini dilihat di kalangan tiga faktor ranking utama Google, menurut mesej rasmi yang disampaikan oleh para eksekutif terkemuka gergasi pencarian dunia awal tahun ini. Selain dari konsep luas Pengoptimuman Enjin Carian, backlink dapat dilihat sebagai undi keyakinan - kandungan anda mempunyai nilai yang diiktiraf dengan baik. Oleh itu, pihak berkuasa laman web atau blog boleh dipercayai - feuille de temps de travail excel gratuit. Dengan cara itu, enjin carian Google membuat penilaian PageRank sendiri - menimbang setiap backlink yang terdapat pada setiap laman web di Internet. Memahami kepentingan bangunan pautan semulajadi dan kualiti, di bawah ini saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mendapatkan pautan balik ke laman web atau blog anda yang benar-benar berfungsi untuk SEO, akhirnya - untuk mencari diri anda di mana-mana dalam 10 keputusan carian Google. Bagaimana cara mendapatkan backlink ke laman web anda untuk tujuan SEO

Ketika datang untuk membuat profil pautan mesra SEO, segala sesuatu mengenai backlinks adalah penting - bermula dari domain individu yang menghubungkan kepada anda dan gred kuasa mereka sendiri, untuk setiap perkaitan pautan, serta cara penempatannya di halaman. Berikut adalah cara untuk mendapatkan backlink ke laman web anda dengan cara yang betul - pastikan anda mempunyai segala sesuatu di tempat mengingat mata peluru berikut:

  • Kira domain rujukan yang mempunyai pautan yang menunjukkan kepada anda mungkin salah satu daripada faktor yang paling penting di mata Google, mengenai prospek kedudukan keseluruhan profil profil anda.
  • Pautan kuasa penderma - baik pada peringkat individu (dikira untuk setiap laman web yang berasingan), dan apabila diambil pada skala. Ini bermakna bahawa mempunyai beberapa backlink berkualiti tinggi dengan pihak berkuasa yang hebat akan jauh lebih baik, bukan hanya taruhan kuantiti mereka dan tidak ada yang lain.
  • Pihak berkuasa yang dianggap sangat tinggi tidak semestinya bermaksud bahawa ia adalah mengenai laman web media global atau penerbit terbesar di dunia - laman web perniagaan kecil atau blog khusus anda boleh mencapai kemajuan yang setanding sepenuhnya. Umur domain kadang-kadang boleh dikira sebagai faktor yang sangat penting, yang sebahagiannya menentukan pihak berkuasa laman web mengenai backlink untuk tujuan SEO

    . Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa anda tidak perlu membina hubungan dengan sumber domain lama semata-mata.
  • Pautan backlink yang relevan tidak hanya lebih berharga untuk Google, daripada yang datang dari tempat yang tepat yang terlibat dalam perbincangan topik yang sama, atau industri perniagaan yang sesuai. Sebenarnya, mempunyai backlink yang tidak relevan mungkin juga ditafsirkan oleh mesin pencari sebagai tindakan manipulasi atau tindakan pencurian yang mencurigakan - oleh itu anda boleh mendapatkan penalti kedudukan yang teruk (kadang kala tidak dapat dipulihkan).
  • Kepelbagaian profil pautan tidak boleh dianggap terlalu rendah. Jangan teragak-agak untuk mempunyai pautan dengan laman web atau blog yang tidak ditandingi dengan pihak berkuasa, kepercayaan, PageRank dan sebarang sifat lain yang berkaitan. Malah, itu akan menjadi keputusan terbaik anda yang terbentuk - apabila Google memberi perhatian yang sangat kepada pautan balik yang berwarna-warni dengan nilai yang berbeza, mungkin mengakui cara penciptaan semulajadi mereka.

December 22, 2017