Back to Question Center
0

Semalt - Panduan Super Mengenai Cara Ekstrak Butiran Produk Amazon Menggunakan Python

1 answers:

Memotong set data besar dari laman web seperti Amazon tidak begitu mudah. Laman-laman web hanya boleh membenarkan anda mengakses 400 laman web setiap kategori. Amazon dan laman web e-dagang yang lain menggunakan ASIN, kata kunci yang digunakan oleh laman web e-dagang untuk mengesan bilangan produk dalam pangkalan data.

Dalam siaran ini, anda akan belajar bagaimana untuk membuat pengikis produk yang kemudiannya akan digunakan untuk mengeluarkan deskripsi produk dan butiran harga di Amazon - leasing laptopa. Untuk pemula, Python adalah bahasa pengaturcaraan berorientasikan tujuan yang menekankan pada kebolehbacaan skrip. Berikut ialah cara cara menggunakan pengikis produk anda.

Produk pemantauan di Amazon

Web scraping digunakan secara meluas dalam mengekstrak set data yang besar dari laman web e-dagang. Dengan pengikis produk, anda boleh mengesan ketersediaan stok, penarafan pelanggan, dan perubahan harga dengan mudah.

Menganalisis bagaimana produk yang dijual di Amazon

Pengekstrakan data web memerlukan pengekstrakan data yang berguna dari laman web. Untuk bertahan dalam persaingan sengit di pasaran kewangan, anda perlu mengesan prestasi pesaing anda. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, mengikis tapak dari laman e-dagang telah menjadi aktiviti yang membosankan dan rumit. Terima kasih kepada Python, mengikis laman web ini telah menjadi mudah.

Pengikis produk mudah mengikis data dari Amazon dengan menonjolkan ASIN mereka. Data yang dikumpulkan digunakan oleh pemasar kewangan untuk menganalisis bagaimana komoditi yang dijual di Amazon. Scrapers digunakan untuk pelbagai tujuan. Berikut adalah kegunaan lain pengikis produk.

 • Menilai pengiklanan produk komoditi
 • Menilai pengiklanan komoditi komoditi
 • Menilai pariti dan ketelusan kadar
 • Mengapa Python?

  Python sangat disyorkan ketika mengeluarkan extraction dan parsing fail dari laman web dinamik seperti Amazon. Walau bagaimanapun, sebelum menggali lebih mendalam tentang cara mendapatkan data dari laman web e-dagang, mari mempertimbangkan butiran yang boleh diekstrak dari laman web ini. Berikut ialah senarai pin-point yang menyoroti set data yang boleh diperolehi dengan pengikis produk.

 • Harga jual produk
 • Ketersediaan stok
 • Kategori produk
 • )

  Keperluan pakej Python

  Dalam siaran ini, tema utama menggunakan Python untuk memuat turun dan menghuraikan HTML. Mendapatkan semula data anda menggunakan Python adalah seperti klik kanan elemen. Itulah yang mudah. Muat turun HTML dari halaman web produk pilihan anda dan kenalpasti semua XPath komponen sasaran seperti harga dan keterangan produk.

  Kod Python

  Adakah anda mempunyai nama kod yang hendak digunakan? Jika ya, mari kita pergi. Cukup ketikkan nama kod anda pada prompt arahan anda. Setelah mendapat kod, ubahnya dengan ASIN anda sendiri. Fail output JSON (data. json) yang mengandungi semua senarai data ASIN akan diwujudkan.

  Dasar dan istilah mentadbir laman web e-dagang. Apabila mengikis, elakkan melanggar pelan laman web untuk mengelakkan daftar hitam. Laman web E-dagang menghadkan pengguna daripada mengakses lebih dari 400 halaman setiap kategori. Dengan pengikis produk Python, anda boleh memantau produk untuk penarafan dan akauntabiliti stok.

  December 22, 2017