Back to Question Center
0

Adakah bangunan pautan automatik berbahaya untuk pengoptimuman enjin carian laman web?

1 answers:

Terdapat percaya bahawa bangunan pautan manual menjadi usang pada tahun 2017. Konsep ini telah dibincangkan banyak kali, tetapi masih, tidak ada satu pernyataan yang jelas terhadapnya.

Secara umumnya, bangunan pautan manual adalah satu proses secara aktif cuba meningkatkan bilangan pautan masuk ke sumber web. Ia adalah proses yang memakan masa yang memerlukan banyak usaha. Bangunan pautan manual biasanya dikaitkan dengan cara menjana pautan organik - مواد عزل خزانات المياه من الداخل.

Apabila anda mengkaji tapak ranking TOP di niche anda, anda dapat melihat bilangan pautan yang menunjukkan kepada mereka. Mereka mempunyai ratusan ribu pautan masuk dari sumber web pihak berkuasa tinggi dan menengah. Sudah tentu, profil pautan mereka tidak dihasilkan semalaman. Laman ranking TOP ini mendapat hasil seperti dengan bekerja pintar dan membuat pautan masuk secara manual.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan teknik bangunan pautan manual dan automatik. Selain itu, kami akan membincangkan bagaimana Google melukis garis antara hasil bangunan pautan semula jadi dan tidak semulajadi. Saya akan menyenaraikan strategi backlink manual dan automatik yang paling berguna yang akan memberi anda hasil SEO yang baik.

Bagaimana bangunan pautan manual boleh meningkatkan kedudukan tapak anda?

Pada hari-hari kita membuat pautan menjadi lebih sukar berbanding sebelum ini kerana persaingan yang tinggi dalam pasaran digital dan perubahan algoritma enjin carian berterusan. Teknik bangunan link yang mana Google meluluskan hari ini mungkin strategi spammy esok. Walau bagaimanapun, walaupun semua faktor negatif ini, backlinks masih menjadi daya penggerak yang dapat meningkatkan kedudukan laman web anda dan menghasilkan lalu lintas ke laman web anda. Webmaster yang tidak mahu menghabiskan banyak masa untuk membuat pautan organik merujuk kepada perisian bangunan pautan automatik atau mencari peluang bangunan pautan berbayar. Bagaimanapun, seperti yang ditunjukkan oleh amalan, tidak ada bangunan link semulajadi yang lebih baik. Anda tidak sepatutnya terlibat dalam teknik bangunan pautan palsu kerana ia akan dikesan oleh Google. Kami sekarang berada di tepi pengoptimuman enjin carian baru dan mendapatkan backlink spammy berkualiti rendah boleh memusnahkan semua usaha SEO anda serta reputasi jenama.

Bangunan pautan manual terhadap satu automatik

Oleh kerana era bangunan pautan yang berkualiti rendah telah berakhir, kita perlu membuat pautan secara sama. Itulah sebabnya kami mengumpulkan beberapa teknik bangunan pautan manual yang berkesan yang akan membantu anda.

Komen adalah cara mudah dan berkesan untuk mendapatkan pautan, selagi anda meninggalkannya pada PR yang relevan dan tinggi sumber web. Komen anda perlu dikaitkan dengan topik perbincangan dan kelihatan semulajadi antara lain. Google tidak akan menghukum laman anda jika ulasan dibuat secara manual. Jika ia dilakukan secara manual, nampaknya logik, melekat pada titik dan mempunyai nilai kepada pembaca lain. Walau bagaimanapun, mengikut Garis Panduan Webmaster Google, komen forum dengan pautan yang dioptimumkan dalam jawatan atau tandatangan tidak akan dikira sebagai kualiti dan akan layak sekatan.

  • Blogging tetamu
  • Satu lagi strategi bangunan pautan yang berkesan yang selalu berfungsi adalah blogging tetamu. Sesetengah webmaster mendakwa bahawa ia adalah strategi spammy untuk membuat pautan. Walau bagaimanapun, kebenaran diberitahu, jika ia dilakukan dengan betul, ia akan membawa hasil pengoptimuman positif. Saya akan bercakap mengenai blog pengarang yang berwibawa sebagai sebahagian daripada kempen pengoptimuman yang menang. Anda perlu membuat kandungan dengan bukan hanya satu niat untuk meningkatkan kedudukan laman web anda, tetapi dengan niat untuk membawa nilai kepada pembaca anda. Sekiranya anda membuat kandungan anda dengan pembaca dalam minda, maka anda boleh menggunakan blogging tetamu sebagai teknik pembinaan pautan manual yang selamat.

    December 22, 2017