Back to Question Center
0

Semalt: Pangkalan Data Terbaik Untuk Menyimpan Data Mengikis Web

1 answers:

Postgres adalah pangkalan data yang digunakan untuk menyimpan set data yang besar dari perlombongan web dan mengikis. Baru-baru ini, Postgres mengeluarkan ciri terbina yang dikenali sebagai JSONB, di mana "B" bermaksud binari. Jika anda menyerahkan data berstruktur yang boleh diwakili sebagai JSON (JavaScript Object Notation), Postgres menghuraikan data dan menyimpan set data dalam format biner. Jika kempen mengikis anda berasaskan JSON, Postgres adalah set data terbaik untuk dipertimbangkan.

Adakah Postgres mengendalikan teks Cina?

Sesetengah webmaster telah menimbulkan persoalan sama ada Postgres mengendalikan teks Cina. Jawapan untuk soalan ini adalah ya besar - ubiquiti 5-port poe toughswitch manual. Apabila mencipta pangkalan data, aplikasi anda dan pemandu pangkalan data adalah dua faktor yang penting. Postgres adalah web scraping pangkalan data yang berfungsi dengan sokongan Unicode. Dalam proses menghasilkan pangkalan data Postgres anda, pertimbangkan untuk menyatakan pengekodan UTF-8.

Postgres JSONB vs. Pangkalan data NoSQL

NOSQL adalah percuma dan mudah menggunakan pangkalan data yang menyimpan data dalam bentuk terbuka. Sebagai contoh, jika anda mengekstrak data di pasaran kewangan, anda perlu berhati-hati mengenai cara data anda disimpan. Inilah masalahnya. Pangkalan data NoSQL tidak mengandungi pemeriksaan struktur data. Jika anda terlepas langkah ini, anda akan mempunyai data dalam format yang tidak boleh dibaca.

Postgres, sebaliknya, membolehkan para blogger dan pemasar menggunakan pilihan integriti data. Postgres, kedai pangkalan data mengikis web, mengeluarkan data dalam format binari. Pangkalan data ini menyokong kedua-dua versi HSTORE dan JSON.

Prestasi postgres

Postgres adalah pangkalan data yang digunakan untuk menyimpan sejumlah besar data yang diekstrak dalam bahasa yang berbeza. Pangkalan data ini direka untuk mencari dan menapis keputusan. Postgres JSONB juga dikenali untuk menguruskan beberapa aksara bahasa seperti Cina. Fungsi lain Postgres termasuk:

  • Pengekstrakan data dengan sokongan penuh karakter;
  • Pelaksanaan tugas penapisan dan pencarian cepat;
  • Menyimpan data berstruktur yang baik yang diekstrak dari tag HTML;
  • Mendapatkan semula data dari laman mengikis dan menyimpannya dalam format yang boleh dibaca;

Kenapa Postgres JSONB?

Pangkalan data yang berguna harus mengoptimumkan indeks dan mengklasifikasikan data ke dalam beberapa dataset dalam masa nyata. Jangan biarkan kelewatan dan masa menjejaskan projek mengikis anda. Postgres menggunakan kluster genetik untuk memecah data ke dalam pelbagai pangkalan data untuk mendapatkan semula mudah.

Menyimpan data bukan semua mengenai masa tindak balas dan masa tunggu. Aspek mengemas kini mengambil semuanya. Gunakan kluster untuk memuat item kecil dan nyahdayakan pengindeksan sehingga anda selesai mengemas data anda. Ini membantu pelanggan memuat beberapa dataset sekaligus.

Mengindeks item biasa tidak pernah mudah. Dengan pangkalan pangkalan data web Postgres, anda dapat dengan cepat mengindeks perkara umum dengan mengklasifikasikan subjek dalam baris lain dan menghubungkan rekod menggunakan integer key foreign. Indeks integer utama asing untuk mendapatkan keputusan anda.

Adakah anda bercampur-baur dengan kedua-dua dokumen dan struktur meja tradisional semasa menyimpan set data yang besar? Tidak perlu risau tentang perkara ini. Biarkan Postgres JSON B melakukan kerja untuk anda. Dengan pangkalan pangkalan data web Postgres, tidak diperlukan parsing semula.

December 22, 2017