Back to Question Center
0

Semalt: Apakah Kandungan Mengikis? 4 Jenis Kandungan Web Itu Dihancurkan Di Internet

1 answers:

Mengikis kandungan adalah pertindihan kandungan laman web secara manual atau melalui sejumlah alat. Kebanyakan webmaster dan blogger melindungi kandungan mereka di bawah undang-undang hak cipta, dan menyiarkan maklumat yang dicuri sebagai yang asal adalah jenayah yang serius!

Malangnya, kandungan web kebanyakannya dikikis untuk tujuan yang dipersoalkan dan tidak sah seperti pengintipan perindustrian, plagiarisme, dan kecurian data. Walau bagaimanapun, tujuan sah dan otentik menggunting kandungan ialah kemasukan data, pengurusan kandungan, penghijrahan data, kecerdasan kompetitif, pengurusan reputasi atau analisis perniagaan - lierac phytolastil gel reviews. Empat jenis kandungan yang dikikis di internet:

Sesetengah webmaster dan blogger menggunakan kandungan dari laman web dan blog yang bereputasi, memandangkan peningkatan jumlah halaman di laman mereka adalah baik untuk carian kedudukan enjin. Dan pada hakikatnya, apa-apa kandungan adalah rentan untuk mengikis, tetapi empat jenis utama kandungan dikikis disebut di bawah.

1. Penerbit dan direktori digital:

Penerbit digital dan direktori dalam talian sering disasarkan oleh pengaturcara dan pemaju, yang bertujuan untuk mengikis kandungan dari platform ini untuk blog peribadi mereka. Yell. com adalah contoh sedemikian. Pembekal perkhidmatan internet multinasional dan direktori dalam talian telah berjaya berjaya dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Banyak kandungan di laman web ini telah dikikis, dan spammer sentiasa mencari cara untuk mengikis lebih banyak halamannya. Begitu juga, Manta adalah laman web yang terkenal di mana lebih daripada 20 juta jenama telah mendaftar diri mereka untuk tujuan pemasaran. Malangnya, kebanyakan kandungannya telah dikikis, dan sebilangan besar bot digunakan untuk tujuan ini.

2. Harta Tanah:

Beberapa tahun yang lalu, agensi hartanah diserang oleh pengikis kandungan, dan kos pemulihan mereka lebih daripada 10 juta dolar.

3. Perjalanan:

Sepertinya kandungan hampir semua portal perjalanan telah dibatalkan. Syarikat-syarikat ini bukan sahaja memberikan maklumat tentang destinasi terbaik di dunia tetapi juga memberikan perkhidmatan perjalanan kepada pelanggan mereka. Laman pelancongan adalah sasaran mudah pengikis kandungan. Beberapa agensi dalam talian yang berisiko adalah Kayak, TripAdvisor, Priceline, Trivago, Expedia, dan Hipmunk. Mereka telah membina perniagaan meta-pencarian berjuta-juta dolar, dan kandungan mereka sering dikikis dan digunakan semula di laman web dan blog berukuran kecil.

4. E-dagang:

Sesungguhnya kandungan tapak e-dagang tidak boleh dikikis dengan mudah, tetapi laman web seperti eBay dan Amazon masih dikikis untuk penentuan harga dan pengeluaran.

December 22, 2017