Back to Question Center
0

Senarai Plugin Chrome Scraper Untuk Web Scraping yang Disediakan oleh Expert Semalt

1 answers:

Mendapatkan data dari laman web atau laman web ke hamparan dan Nilai Terpisah Koma (CSV) telah dibuat lebih mudah. Pengekstrakan data web, yang biasanya disebut sebagai mengikis web, adalah proses mengekstrak sejumlah besar data dari laman web.

Bagaimana Menggunakan Pengikis Web Chrome

Jika anda tidak mempunyai pengetahuan pengaturcaraan, perisian mengikis web dibangunkan untuk anda - free commercial real estate appraisal. Baru-baru ini, satu lagi teknik pengikisan web yang mudah digunakan telah diperkenalkan. Dengan menggunakan sambungan penyemak imbas Google Chrome secara percuma di kedai web Google, kini anda boleh melaksanakan mengikis web. Berikut ialah senarai pelanjutan Chrome untuk dipertimbangkan. 

Pengikis Skrin

Pengikis skrin adalah salah satu plugin pelayar Chrome yang paling biasa yang biasa digunakan untuk mengikis skrin. Bagi pemula, skrap skrin adalah teknik menarik dan mengekstrak maklumat dari halaman web dan tapak. Sekiranya anda tidak mempunyai kepakaran pengkodan, pertimbangkan skrin mengikis kerana proses itu automatik.

Data yang diekstrak dari laman web menggunakan pemotong Skrin Chrome Scraper boleh dimuat turun sebagai fail JSON atau CSV. Plugin ini menyokong corak XPath dan Element Selectors. Pengikis Skrin adalah sambungan mudah dan bebas untuk digunakan di kedai web Chrome. 


Scraper Web

Pengikis Web adalah pelanjutan Google Chrome yang mengeluarkan data dari laman menggunakan peta laman web. Data yang diambil dari laman web menggunakan pelanjutan ini sama ada disimpan dalam fail CSV atau CouchDB. Dengan penomboran, anda boleh dengan cekap menggunakan Scraper Web untuk mengikis beberapa laman atau halaman. Dalam kebanyakan kes, sambungan pelayar Chrome ini digunakan untuk mengekstrak maklumat seperti pautan, teks, dan jadual.

Pengikis Web Imacro

iMacro adalah plugin pelayar Chrome yang digunakan untuk ujian web dan pengekstrakan data. iMacro berfungsi dengan merakam tindakan pengguna akhir semasa lawatan. Pelanjutan penyemak imbas Chrome ini mencatatkan tugas di laman web yang akan digunakan untuk rujukan masa depan. Jika projek semasa anda berada dalam ujian prestasi atau ujian regresi laman web, ini adalah plugin untuk memberikan pukulan.

Bagaimana Menggunakan Pengikis Web Chrome

Dengan iMacro, anda boleh memuat turun fail dan ingat kata laluan masuk anda dengan mudah. Pelanjutan IMACro boleh didapati secara percuma di kedai web untuk Firefox, Internet Explorer, dan penyemak imbas Chrome.

Data Miner

Pada masa ini, mencari maklumat yang didokumenkan dengan baik di laman web tidak begitu mudah. Di sinilah perisian mengikis masuk. Data Miner ialah pelanjutan penyemak imbas krom yang digunakan untuk mengekstrak maklumat berguna dari laman web. Menggunakan pemalam penyemak imbas ini, anda boleh mendapatkan data dari tapak dan mengeksport data ke Helaian Google atau helaian Excel.

Lanjutan Data Miner juga digunakan untuk mengikis jadual HTML dan mengeksport maklumat ke fail Microsoft Excel atau CSV. Jika anda pakar dalam menggunakan pemilih XPath, ini adalah plugin penyemak imbas untuk anda.

Untuk beberapa tahun kebelakangan, mengekstrak data dari laman web dinamik yang dibangunkan menggunakan teknologi seperti AJAX dan JavaScript tidak begitu mudah. Dengan perubahan teknologi, mengikis maklumat berguna dari laman-laman ini hanya satu klik sahaja. Gunakan pelanjutan penyemak imbas Chrome yang diserlahkan di atas untuk mendapatkan data sebenar dan eksport ke fail dan hamparan CSV.

December 22, 2017