Back to Question Center
0

Semalt: Web Scraping Dengan Sup Indah

1 answers:

Hari ini terdapat banyak cara orang boleh mengeluarkan data dari pelbagai laman web. Banyak laman web, seperti Google dan Facebook, menyediakan API yang boleh digunakan oleh pencari web untuk mengakses semua maklumat relatif yang mereka mahukan. Tetapi tidak semua laman web dilengkapi dengan API, kerana mereka mungkin tidak mahu pembaca mereka untuk mengumpulkan apa-apa jenis maklumat dari mereka atau kerana mereka tidak dilengkapi dengan teknologi canggih. Tetapi apa yang boleh pengikis web lakukan dalam kes seperti ini? Bagaimanakah mereka dapat mengekstrak data jika laman web tertentu tidak menggunakan API? Sebenarnya mereka sebenarnya boleh mengikis laman web dengan banyak cara.

Gunakan Dokumen Google untuk Hasil Lebih Baik

Dengan menggunakan Dokumen Google, mereka boleh mengambil semua maklumat yang mereka perlukan. Mereka boleh menggunakannya untuk hampir setiap bahasa pengaturcaraan, seperti Python - temperature pc portable. Python adalah bahasa pengaturcaraan yang sangat kuat, yang mudah digunakan dan membolehkan pengaturcara menyambung projek mereka ke dunia nyata. Ia membolehkan penggunanya untuk menyatakan pelbagai konsep dalam beberapa baris kod yang lain bahasa pengaturcaraan, seperti Java.

Pustaka Python membolehkan pemulihan cepat pada web scraping projek dan ia menawarkan banyak perpustakaan untuk melaksanakan tertentu tugas. Sebagai contoh, BeautifulSoup adalah alat mudah untuk tugas cepat, seperti mengeluarkan pelbagai data, seperti senarai, kenalan, jadual dan banyak lagi. Sebenarnya, BeautifulSoup menawarkan para penggunanya beberapa kaedah yang mudah dan berkesan untuk menavigasi, mencari dan mengubah suai data tertentu. Contohnya, ia mengambil dokumen HTML, dan ia menguraikannya, dengan mewujudkan struktur yang sepadan dalam ingatan. Lebih-lebih lagi, ia menukar secara automatik mana-mana dokumen masuk ke Unicode, jadi pengguna tidak perlu memikirkan tentang pengakhiran.

Ciri-ciri Sup Cantik

Pengguna boleh memasang alat pengekstraksasi berkesan ini dalam kedua-dua sistem Windows dan Linux. Kemudian, mereka boleh menavigasi dan belajar bagaimana menggunakan sistem semata-mata. Mereka dapat melihat semua contoh yang diperlukan untuk mendapatkan idea bagaimana mereka akan menggunakan sistem ini. Contoh-contoh ini dapat membantu mereka memahami sistem dengan lebih baik. Ini adalah panduan praktikal untuk mengetahui dengan lebih baik bagaimana boleh mengikis data dari pelbagai laman web.

Ia menjadikan data parsed kelihatan seperti dokumen asal. Tetapi dalam kes dalam kes-kes yang terdapat beberapa kesilapan dalam dokumen tertentu, Soup Cantik mengenalinya dan menyediakan kepada penggunanya suatu struktur yang munasabah. Soup Cantik menawarkan beberapa sifat hebat, yang memberikan nama elemen HTML, menjadikannya lebih mudah bagi pengguna. Pengikis web perlu ingat, contohnya, bahawa satu elemen boleh mempunyai banyak jenis kelas dan satu kelas boleh dibahagikan kepada elemen. Setiap elemen ini hanya mempunyai satu id, yang boleh digunakan pada halaman sekali sahaja. Soup Cantik adalah program yang hebat, yang direka terutamanya untuk projek-projek seperti mengikis web. Ia menyediakan beberapa kaedah mudah untuk penggunanya mengubahsuai pokok parse. Program bahasa ini dibangunkan di atas parse Python terbaik, seperti LXML dan ia agak fleksibel. Malah, ia mendapati data terkunci dan mengumpulkan semua maklumat yang diperlukan untuk pengikis web dalam beberapa minit.

December 22, 2017