Back to Question Center
0

Bagaimana untuk membuat banyak pautan balik sekaligus?

1 answers:

Pada masa ini, semua orang tahu bahawa pautan balik tidak dibuat sama. Bangunan pautan adalah teknik pengoptimuman enjin carian mudah sebelum Google menubuhkan pengemaskinian Penguinnya. Kini, jika anda menulis banyak artikel dan menyerahkannya ke laman penyerahan artikel yang berlainan, ia tidak akan memberi anda keputusan atau menyebabkan penalti enjin gelintar. Dan, ingat, tiada siapa yang tahu apa yang Google akan lakukan seterusnya. Setiap kali anda mencuba algoritma carian permainan, anda perlu bersedia untuk mendapatkan sekatan.

Walau bagaimanapun, ia bukan sebab untuk berhenti melakukan apa-apa untuk pengambilan pautan - garanti bankas internet ubesi hesap sorgulama. Sebaliknya, anda perlu belajar bagaimana menjana pautan masuk berkualiti tinggi dengan cara yang betul.

Jangan percaya sesiapa yang mendakwa bangunan pautan itu mati. Backlinks kekal sebagai faktor ranking utama. Walau bagaimanapun, hanya pautan yang diperolehi organik dan yang sama boleh membawa hasil.

Pautan ini direka untuk berkongsi dengan anda beberapa petua berguna bagaimana untuk membina pautan dengan cara yang berskala.

Bagaimana untuk mewujudkan asas bangunan pautan yang sihat?

Bayangkan anda membuat sekeping kandungan baru dan ingin mempromosikannya pada halaman hasil carian Google. Oleh kerana anda tahu bahawa peningkatan hasil PR yang tinggi dari pautan dari laman web yang berkualiti, tidakkah wajar untuk menjana pautan masuk secepat mungkin? Tidak masuk akal untuk membina banyak pautan inbound ke sekeping kandungan baru dalam tempoh yang singkat. Aktiviti sedemikian akan kelihatan mencurigakan untuk Google. Penyelesaian yang lebih baik adalah membantu Google mencari dan mengindeks kandungan anda. Ia akan mengambil sedikit masa tetapi mempunyai lebih banyak nilai untuk tapak anda. Sekali kandungan anda akan diindeks, anda boleh mendapatkan jus pautan organik dan meningkatkan kedudukan anda.

Bagaimana untuk membantu Google mencari dan mengindeks kandungan anda?

Untuk mempercepat proses indeksasi kandungan, anda boleh menggunakan alat Alexa. Crawler web menguraikan laman web ini sepanjang masa. Apabila anda memasukkan URL domain anda pada alat Alexa, ia akan secara automatik menambah halaman baru anda yang dioptimumkan ke pangkalan data. Apabila crawler carian mengurai tapak anda sekali lagi, sekeping kandungan asal anda akan diurai oleh Google juga.

Satu lagi cara yang cekap untuk menarik bot Google ke kandungan anda adalah untuk mencipta maklumat grafik yang didorong data. Ia boleh berfungsi untuk anda sebagai media sosial membantu dengan pengindeksan dan penglihatan yang lebih cepat. Itulah sebabnya jika kandungan baru anda menjadi popular di platform media sosial, ia memberi isyarat kepada Google bahawa pengguna dapat mencari kualiti dan pautan kandungan anda yang bernilai. Ini bermakna bahawa apabila anda mula menjana pautan luaran di sekeliling kandungan berkualiti ini, pautan laman web mana pun menjadi organik. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa anda berkongsi relevan dan berguna untuk kandungan pembaca kerana setiap artikel, pos atau pautan baru harus memberikan nilai tambahan kepada bakal pelanggan anda.

Sebagai peraturan, bangunan pautan tradisional dan ketinggalan zaman tidak peduli dengan pengguna akhir. Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan jus pautan berkualiti dan kelihatan semulajadi di mata enjin carian, anda perlu memberi tumpuan kepada apa yang difikirkan oleh khalayak sasaran anda. Pembaca anda tidak boleh menyesal bahawa mereka mengikuti pautan yang dicadangkan.

December 22, 2017