Back to Question Center
0

Bolehkah saya mempermudahkan proses untuk membuat backlink menggunakan skrip backlink?

1 answers:

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana mendapatkan backlink berkualiti daripada imej? Ini adalah kaedah bangunan link banyak webmaster tidak menyedari atau hanya tidak menyedari kuasa. Walau bagaimanapun, dalam kenyataannya, satu gambar dalam talian boleh bernilai seribu pautan. Memfokuskan pada bangunan pautan berasaskan teks boleh membuat anda terlepas salah satu strategi bangunan pautan paling berpengaruh - bangunan pautan imej. Anda boleh menyampaikan banyak maklumat berguna melalui kandungan visual seperti maklumat grafik, video, foto, dan sebagainya.

Mari kita lihat dengan lebih dekat beberapa teknik bangunan pautan yang akan membantu anda membuat pautan dari imej - sopivat renkaat.

Bagaimana untuk mencipta imej yang menarik lalu lintas dan pautan balik?

Pertama sekali, saya ingin mengatakan tentang kepentingan aset visual. Aset visual mempunyai lebih banyak kuasa berbanding perkataan yang hampir sama dengan gambar. Sekiranya ia dilakukan dengan betul, mereka memberikan kreativiti, kejelasan, atau pandangan baru mengenai topik kegemaran.

Untuk menarik trafik ke sumber web anda, anda perlu membuat aset visual yang menarik dengan menangkap slogan. Pengguna cenderung untuk berkongsi beberapa kenyataan lucu, jenaka, dan meme. Walau bagaimanapun, jika anda bukan seorang pereka, mungkin agak bermasalah bagi anda untuk meletakkan semua perkara bersama-sama. Walau bagaimanapun, selalu ada jalan keluar. Anda boleh memanfaatkan perkhidmatan murah seperti Fiverr untuk membuat imej mudah. Lebih-lebih lagi, anda boleh menemui pelbagai pertunjukan mereka. Mereka akan bersetuju untuk membuat komik mudah yang sejuk untuk sekeping kandungan anda untuk harga yang berpatutan dalam tempoh yang singkat. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan sesuatu yang lebih rumit, yang memerlukan pendekatan profesional, maka anda perlu menyewa reka bentuk dalaman.

Adalah sukar untuk mengatakan sama ada imej ini akan menarik banyak lalu lintas ke kandungan anda atau tidak, tetapi pasti akan membantu memahami idea di sebalik artikel.

Bagaimana pemasaran infographic berfungsi?

Infographic adalah senjata yang kuat untuk memperoleh pautan balik. Webmaster menggunakannya untuk memeluk pembaca dan menjadikannya setia kepada jenama. Perniagaan kecil biasanya memasukkan maklumat grafik dalam kandungan mereka untuk mendapatkan pautan masuk dari pemain pasaran dominan.

Pertama sekali, anda perlu membuat penyelidikan Google untuk mencari maklumat grafik yang berkaitan dengan industri. Gunakan pertanyaan berikut untuk mencari kandungan yang betul - "kata kunci" + "infographic"; "Maklumat grafik kata kunci terbaik"; "Kata kunci maklumat. "Kemudian lihat hasil yang diperoleh dan cari yang terbaik.

Jika perniagaan anda diletakkan dalam niche yang agak kabur, anda boleh menggunakan beberapa direktori imej di mana anda boleh mencari segala-galanya. Salah satu direktori yang paling terkenal ialah Visual. ly dan Pinterest.

Sebaik sahaja anda telah memperoleh imej yang sesuai, anda perlu mencari topik yang paling sesuai untuk niche anda. Menggunakan platform yang disebutkan di atas, anda boleh menapis duds dan mencari idea tentang jenis-jenis maklumat yang cenderung menjadi terkenal.

Pada peringkat seterusnya, anda perlu mendapatkan data anda bersama-sama. Oleh kerana matlamat utama anda adalah untuk mendapatkan infographic anda dari banyak sumber web yang berkaitan dengan niche, anda perlu mengumpulkan maklumat anda dengan berhati-hati. Dan melainkan data anda mengagumkan, ia tidak mungkin disiarkan di Forbes atau Harvard. edu. Walau bagaimanapun, ia boleh dikaitkan dengan mudah oleh sumber web yang bereputasi dalam industri anda.

December 22, 2017