Back to Question Center
0

Apakah hubungan antara pelaksanaan SEO dan profil backlink?

1 answers:

SEO dan backlinks dikenali sebagai sangat diperlukan dan mungkin aspek paling mencabar promosi dalam talian semasa - semuanya dalam satu. Walaupun proses penghubungan pautan diambil secara keseluruhannya berkaitan dengan Pengoptimuman Enjin Carian di luar tapak, kawasan yang sudah penting ini baru-baru ini menjadi lebih kritis - sebenarnya memacu kemajuan peringkat setiap laman web, khususnya melalui tahun-tahun kebelakangan ini. Maksud saya, setiap strategi dalam SEO dan backlink boleh berubah dengan cepat - hanya dengan kemas kini algoritma berulang lain yang dihantar oleh Google (ingat berapa banyak kekecewaan yang dibawa oleh Penguin. betul?). Walau bagaimanapun, terdapat beberapa tempat asas dalam mengendalikan SEO dan backlink mereka sendiri untuk kekal di sisi yang baik dan berasa selamat - walaupun merentasi realiti yang sentiasa berubah di atas bidang SEO yang luas dan benar-benar komprehensif.

Maksud saya ada beberapa prinsip asas yang baik diterjemahkan ke seluruh peraturan-peraturan yang tidak menentu - oculos aviador feminino. Dan terdapat korelasi yang jelas antara prestasi keseluruhan dalam profil SEO dan backlink yang anda ada di laman web atau blog anda. Biar saya memberi anda beberapa mata peluru untuk membuktikannya, serta beberapa cadangan praktikal yang diharapkan akan membantu anda memilih strategi yang tepat untuk kedua-duanya - hanya kerana saya percaya bahawa SEO dan backlinks hanya masuk akal apabila ditarik bersama.

Tiga Isyarat Pautan Utama untuk SEO - Di Mata Google

1. Teks Anchor mungkin isyarat terkuat yang boleh anda gunakan untuk memimpin dan menjauhi pertandingan.

2. Perkongsian Sosial tidak begitu tegas, tetapi ia masih merupakan harta yang boleh diukur dan sangat sering tahan lama yang dipertimbangkan oleh enjin carian.

3. Sifat Topik Khusus atau ciri berkaitan industri adalah faktor utama SEO dan backlink yang dihantar secara langsung oleh pengguna langsung dan meluas dalam komuniti yang berminat dan niche pasaran sasaran.

Gambar Penuh SEO dan Backlinks - Pendekatan dan Cadangan Praktikal

  • Menghasilkan kandungan unik dan berharga yang memberikan nilai sebenar kepada pengguna - laman web atau blog anda hanya layak mendapat backlink terbaik dengan pihak berkuasa tertinggi dan skor PageRank. Sudah tentu, ia adalah tugas yang benar-benar memakan masa dan pasti sukar, tetapi untuk pembinaan pautan jangkauan anda akan sentiasa menawarkan proposisi nilai yang hebat dengan tulisan anda. Lagipun, kenapa penonton sasaran anda akan menghubungkan ke laman web atau blog anda? Tidak mengatakan industri atau niche yang paling penting atau blogger teratas - anda mesti sentiasa berminat.
  • Pengeposan tetamu untuk mendapatkan backlink berkualiti tinggi dengan atribut DoFollow adalah jenis pautan yang benar-benar berfungsi untuk tujuan SEO. Apa lagi - ia dapat memberi anda pendedahan yang lebih luas dalam carian dalam talian, memandangkan anda menyediakan artikel atau artikel blog yang sangat berharga yang akan tersebar di Media Sosial - menjana lebih banyak saham, petunjuk, menyebut, langganan, dan tentu saja yang paling selamat backlink dalam cara yang hampir didorong sendiri.
  • Backlink buatan sendiri harus dibuat untuk navigasi yang lebih baik di seluruh struktur laman web, atau pautan jus (a. k. a. PR dan agihan amanah) semata-mata. Maksud saya di sini bahawa pautan backlink yang dijana dengan komen blog, penyenaraian tetamu atau pendaftaran pendaftaran hampir selalu diturunkan oleh enjin carian utama, tentu saja apabila dilakukan tanpa pemahaman yang jelas. Mari kita hadapi - jenis pautan ini boleh dihukum. Malangnya, terlalu banyak orang masih berusaha untuk membenamkan halaman mereka secara agresif dengan seberapa banyak pautan yang dibuat sendiri - hanya demi meningkatkan SEO mereka. Walau bagaimanapun, hubungan rendah seperti itu dan sebarang aktiviti lain yang bersifat manipulatif akan sentiasa kelihatan spammy atau tipikal dari sudut pandangan Google, dengan itu memohon hukuman denda yang teruk.
December 22, 2017