Back to Question Center
0

Bagaimana untuk mendapatkan backlink berkualiti untuk laman web anda dengan strategi yang berfungsi?

1 answers:

Semua pemilik laman web yang ingin memperbaiki ranking mereka mencari cara untuk mendapatkan backlink untuk laman web mereka. Pautan masuk adalah faktor penting untuk kedudukan laman web anda dan undian untuk pihak berkuasa jenama anda. Bangunan pautan adalah proses mewujudkan pautan inbound baru pada laman web khusus khusus lain dengan tujuan untuk meningkatkan kuasa jenama dan menarik lebih banyak lalu lintas ke sumber yang berkaitan. Prosedur bangunan pautan merujuk kepada pengoptimuman di luar halaman dan harus dilakukan selepas struktur laman web dan penambahbaikan kegunaan, kerangka kandungan yang berkualiti, dan rekabentuk mesra pengguna. Apabila semua prosedur pengoptimuman di laman dilakukan, sudah tiba masanya untuk menunjukkan tapak anda kepada khalayak yang lebih luas. Bangunan pautan sangat mirip dengan perkataan mulut, yang sesuai dengan strategi pemasaran masuk - formulario de contato php completo.

Mencipta semua backlink adalah mustahil. Begitu juga, anda perlu mengetahui beberapa faktor kualiti backlink umum yang termasuk:

  • Pautan masuk adalah kuat apabila mereka datang dari sumber web berkaitan industri.
  • Teks anchor anda harus kelihatan semula jadi dan berkaitan dengan topik kandungan dan kata kunci sasaran anda.
  • Teks di sekitar backlink anda mestilah relevan dan bermanfaat. Pengguna tidak boleh menariknya sebagai pengiklanan.
  • Bilangan pautan masuk pada halaman yang menghubungkan dengan anda.
  • Pihak berkuasa dan reputasi halaman yang menghubungkan.
  • laman web yang menghubungkan PageRank.

Selain itu, anda perlu mengingati faktor berikut semasa membina pautan ke laman web anda:

  • 29)

Backlink anda perlu dibina di beberapa domain untuk menunjukkan kepada Google bahawa kandungan anda dihargai oleh bilangan orang yang berlainan. Selain itu, dengan membuat pautan pada pelbagai domain, anda meningkatkan profil pautan anda dan menjadikannya lebih organik.

Sudah tentu, tujuan bangunan utama webmasters adalah untuk mendapatkan backlink dofollow kerana mereka memindahkan jus pautan ke sumber yang berkaitan. Walau bagaimanapun, untuk membuat profil backlink mencari yang sihat dan semula jadi, anda perlu menjana kedua-dua pautan luaran dofollow dan nofollow.

  • Teks Anchor

Anda perlu mencipta teks anchor berbeza untuk setiap pautan masuk. Lebih-lebih lagi, teks utama anda tidak sepatutnya sama seperti nama jenama atau kata kunci sasaran anda. Perlu diingat bahawa teks sauh yang sama akan menyakiti reputasi anda dan menyebabkan penalti Google. Sebelum kemas kini Google yang besar pada tahun 2012, semua webmaster membuat loghat ke atas bilangan pautan masuk berbanding dengan kualiti mereka. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja pengemaskinian Google Penguin dimainkan, semua strategi bangunan pautan SEO hitam menjadi tidak berkesan.

Jadi, marilah kita berbincang bagaimana cara mendapatkan backlink untuk laman web anda secara organik:

  • Pautan editorial
boleh mendapatkan pautan editorial dengan hanya menghubungi laman web PR yang berkaitan dengan niche dan berbincang dengan mereka prospek bangunan pautan anda. Walau bagaimanapun, anda perlu bersedia bahawa anda boleh menghubungi pemilik laman web yang banyak dan hasilnya tidak diabaikan oleh mereka atau menerima respons negatif. Anda boleh memeriksa pihak berkuasa laman web yang berkaitan dengan menggunakan Semalt Web Analyzer atau Majestic.

December 22, 2017