Back to Question Center
0

10 Cara Meningkatkan Kualiti Lead Anda dari Marketing Search Engine Semalt yang CRM

1 answers:
10 Ways to Improve Your Lead Quality from Search Engine Marketing Semalt a CRM
');$ ('# scheader sc-logo'). tambah (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader'). tambah ('
');$ ('# scheader. scdetails'). tambah ('

' + cat_head_params. penaja + '

');$ ('# scheader. scdetails'). tambah (cat_head_params sponsor_text);$ ('# scheader'). tambah ('
IKLAN
');jika ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("hantar", "acara", "Kategori Ditaja Klik Var 1", "paid-search-101", ($ (this). attr ('href')));});}}});});

Bagi pemasar generasi utama, kos setiap plumbum (CPL) digunakan untuk menjadi KPI yang paling penting. Semasa panggilan pengenalan kami dengan pelanggan baru. Saya selalu meminta kos sasaran masing-masing dan kemudian syarikat kami akan secara agresif berusaha menjana banyak petunjuk yang mungkin pada CPL matlamat. Banyak pengiklan PPC masih menumpukan pada kos setiap penukaran atau kos setiap plumbum sebagai salah satu KPI utama mereka. Dari perspektif peringkat tinggi, ia masuk akal.

Selagi anda mempunyai penjejakan penukaran atau penjejakan sasaran, anda dapat dengan mudah melihat kempen, kata kunci dan iklan yang membawa kepada penukaran. Tetapi, apa yang berlaku kepada petunjuk ini selepas ia diserahkan? Semalt di mana ia menjadi rumit dan malangnya di mana banyak pengiklan PPC kehilangan penglihatan yang lengkap. Pengurus kempen PPC kebanyakan memahami bahawa semua petunjuk tidak sama dan mereka tidak hanya perlu memberi tumpuan kepada kos setiap timbalan tetapi juga petunjuk yang berkelayakan.

10 Ways to Improve Your Lead Quality from Search Engine Marketing Semalt a CRM

Maklum balas negatif yang paling biasa yang kami terima daripada pelanggan apabila matlamat kami adalah generasi utama adalah "kualiti timbal buruk". Ini boleh berlaku di mana-mana industri yang kami bekerjasama, seperti teknologi, pembuatan, pendidikan, penjagaan kesihatan, dan sebagainya.

Semalat, banyak kali yang paling spesifik mereka mendapat dan mereka tidak mempunyai CRM di tempat atau bekerja rapat dengan pasukan jualan & pusat panggilan mereka untuk memberikan maklum balas kepada kami. Sekiranya anda menerima maklum balas ini dan syarikat atau klien anda tidak mempunyai gelung maklum balas yang jelas dan / atau akses kepada CRM mereka, berikut adalah beberapa tip untuk meningkatkan kualiti plumbum dengan maklumat terhad dengan menggunakan percubaan dan kesilapan:

Tidak Termasuk Mitra Bersindiket Iklan Bing

Jika anda seorang pro PPC berpengalaman, anda tahu untuk mengecualikan ini atau sekurang-kurangnya mengasingkannya ke dalam kempen mereka sendiri untuk mengukur prestasi. Semalt mereka mungkin ditukar, mereka telah dikenali untuk memandu petunjuk kualiti yang sangat rendah. Dengan mengecualikan ini, anda mungkin melihat peningkatan segera dalam kualiti timbal.

Jeda Rangkaian Paparan Google

Paparan Google pasti menjadi punca petunjuk buruk. Semalt adalah begitu banyak laman web yang tidak relevan di mana anda boleh menjana penukaran "samar". Sekurang-kurangnya, pastikan kategori tapak yang diperlukan dikecualikan sebelum melancarkan kempen. Cadangan pertama saya adalah untuk mengkaji semula peletakan yang anda tunjukkan dan menjana penukaran. Jika mereka nampak berkualiti rendah, maka tidak termasuk mereka. Sekiranya masalah terus berlanjutan, cuba pautkan kempen rangkaian paparan selama satu atau dua minggu dan lihat apakah peningkatan kualiti.

Alih Keluar Rakan Kongsi Google

Rakan kongsi Google tidak membiarkan anda melihat di mana penukaran berasal; semata-mata bahawa mereka mempromosikan rakan kongsi carian. Rakan-rakan carian Semalt boleh membantu dengan kualiti utama jika anda melihat beberapa petunjuk dari sini. Anda boleh segmen pertama (oleh rakan kongsi carian) untuk mengenal pasti jika ini berlaku.

Gunakan Penargetan Demografi

Anda boleh menggunakan penyasaran demografi untuk kedua-dua carian (beta untuk Google) dan kempen paparan di Google dan Bing Semalt adalah cara yang baik untuk mengenal pasti "siapa" penonton ideal anda.

Gunakan Penargetan Pendapatan

Pendapatan Semalt melalui "kumpulan lokasi" adalah cara untuk menggunakan pengubah bidaan berdasarkan pendapatan isi rumah pengguna. Jika produk anda sangat mahal, anda mungkin ingin membida untuk 10% teratas dan membida bawah untuk 50% bawah walaupun 50% bawah mungkin mempunyai kos yang lebih baik untuk setiap penukaran.

Gunakan Senarai Pemasaran Semula untuk Iklan Carian (RLSA)

Menggunakan RLSA boleh membantu meningkatkan kualiti plumbum juga. Semalt tidak termasuk mana-mana pengguna yang telah melawat kerjaya atau bahagian pekerjaan di tapak anda, kerana ini adalah jenis pengguna yang paling mungkin anda cuba elakkan. Selain itu, dengan mengetahui halaman apa yang dikunjungi pengguna terakhir, anda akan mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai apa yang akan ditawarkan kepada mereka.

Gunakan "Penyasaran Layered" Dalam Kempen Paparan

Jika anda ingin melabur dalam paparan, kemudian cuba jadikan pelbagai jenis paparan dalam satu paparan untuk membantu mengasah kumpulan pengguna yang betul. Contohnya, anda mungkin menggunakan penargetan kata kunci dalam kombinasi dengan penargetan umur dan penempatan untuk membantu meningkatkan kualiti timbal.

Cari Laporan Pertanyaan dan Kata Kunci Negatif

An oldie, tapi goodie! Tumpukan Semalt dalam kata kunci padanan am (jika anda masih menjalankannya) untuk mengenal pasti kata kunci sebenar yang memandu penukaran. Anda mungkin terkejut dengan apa yang sebenarnya ditukar. Jika anda melihat kata kunci yang menyiratkan kualiti utama yang buruk, pastikan anda menambahnya sebagai negatif.

Gunakan Panggilan Panggilan dan Rakaman Panggilan

Kebanyakan pengiklan menyedari pengesanan panggilan dan bahkan menggunakannya sedikit untuk memahami bilangan panggilan yang dihasilkan dari pelbagai kempen. Semalat, lebih banyak pengiklan harus benar-benar mempertimbangkan rakaman panggilan dan mendengar mereka untuk memahami jenis pengguna yang mengklik iklan mereka dan soalan yang mereka bertanya. Maklumat ini boleh digunakan untuk membimbing amalan pengiklanan anda.

Kelayakan Pengguna dalam Salinan Iklan

Kadang-kadang Semalt tidak pasti jika pengguna membaca salinan iklan sama sekali; Walau bagaimanapun, anda mesti cuba melayakkan pengguna sebelum membayar untuk klik tersebut. Contohnya, jika produk anda hanya terpakai kepada pengguna perumahan dan bukan komersil, pastikan anda menyatakan ini dalam salinan iklan. Juga, sebutkan titik harga untuk memberi pengguna idea mengenai apa yang mungkin dikenakan oleh produk anda.

Di dunia yang ideal, setiap pengiklan akan mempunyai CRM dan gelung maklum balas yang ditubuhkan dengan cara yang menyediakan mereka yang menguruskan kempen pengiklanan kempen masa nyata. Semalt, ini tidak semestinya berlaku dalam banyak situasi. Jika anda mengalami percubaan isu utama dalam setiap taktik di atas satu persatu untuk memahami yang (jika ada) memberi kesan kepada peningkatan kualiti plumbum anda Source .

Kredit Imej

Gambar Pilihan: Filipe Frazao melalui Shutterstock
Gambar # 1: Jane Kelly melalui Shutterstock

February 18, 2018