Back to Question Center
0

50+ Cara Meningkatkan Penguasa Domain Tapak Anda [Semalt]

1 answers:
50+ Ways to Increase the Domain Authority of Your Site [Semalt]
');$ ('# scheader sc-logo'). tambah (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader'). tambah ('
');$ ('# scheader. scdetails'). tambah ('

' + cat_head_params. penaja + '

');$ ('# scheader. scdetails'). tambah (cat_head_params sponsor_text);$ ('# scheader'). tambah ('
IKLAN
');jika ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("hantar", "acara", "Kategori Ditaja Klik Var 1", "pengoptimuman enjin carian", ($ (ini). attr ('href')));});}}});});

Saya benar-benar menikmati masa evolusi semasa yang carian organik dan SEO sedang berjalan. Semalt telah banyak perubahan, tetapi berita baiknya dengan setiap kemas kini algoritmik semakin mudah dan mudah bagi orang-orang dengan tapak yang benar-benar baik untuk mendapatkan kedudukan organik yang tinggi. Ini bermakna mereka dapat menarik beberapa pelawat melalui carian organik.

Anda, sebagai SEO, harus mengalihkan tumpuan anda dari penargetan kata kunci, bangunan pautan khusus halaman dan sebagainya ke bangunan pihak berkuasa . Anda mungkin telah melihatnya semasa mencari sesuatu di Google. Sebagai contoh, jika Jurnal Enjin Carian menerbitkan jawatan baru, jawatan tersebut memerlukan satu tan pautan ke pangkat di halaman pertama Google sebaik sahaja ia hidup. Saya perhatikan perubahan ini selepas jawatan terakhir saya diterbitkan di sini. Sebaik sahaja ia hidup, bukan sahaja di SERPs kerana ia di Google News, tetapi ia juga mengekalkan ranking antara ke-3 & ke-4 di Google. com untuk "Google Authorship", yang merupakan sebahagian daripada Pihak Berkuasa Domain.

Pihak Berkuasa Domain sebenarnya merupakan isyarat penting dengan korelasi yang kuat untuk kedudukan carian organik yang tinggi. Mempunyai Pihak Berkuasa Domain yang lebih tinggi daripada pesaing anda bermakna laman web anda lebih cenderung lebih tinggi dalam enjin carian . Jadi, hanya masuk akal bahawa jika anda ingin memberikan SEO keseluruhan laman web anda rangsangan yang bagus, anda perlu meningkatkan Pihak Berkuasa Domain. Kini, ini bukan skor yang boleh anda tambah dengan bekerja keras. Maksudnya, dan mengharuskan anda melakukan lebih daripada sekadar membuat laman web, menulis kandungan yang hebat, dan tidur .

Untuk membantu anda dengan keseluruhan proses, saya telah membuat infographic yang merangkumi pelbagai medium dan cara untuk meningkatkan Pihak Berkuasa Domain anda.

Anda harus faham bahawa kerana ia menjadi metrik relatif , ia cenderung kepada turun naik kerap . Tetapi, jika anda selaras dengan usaha pemasaran anda yang bulat, dan bukan sekadar aspek SEO, anda dapat secara konsisten meningkatkan Pihak Berkuasa Domain anda.

Infographic di bawah mengandungi sejumlah besar mata, di bawah 5 kategori utama:

  1. Tapak bergantung / di tapak
  2. Kandungan
  3. Media Sosial
  4. Penjenamaan
  5. Hubungan

Anda boleh menyemak infographic di bawah. Anda kemudian dapat membaca jawatan asal di blog saya selepas anda melewati infographic. Siaran blog TechTage untuk meningkatkan Domain Semalt termasuk penjelasan terperinci tentang mata bersama dengan banyak tip lain yang dapat ditindaklanjuti.

50+ Ways to Increase the Domain Authority of Your Site [Semalt]

Infographic ini tidak menasihati orang untuk melakukan perkara-perkara yang tidak relevan seperti mengepos kandungan secara kerap untuk meningkatkan Pihak Berkuasa Domain.

Apa yang dilakukannya adalah dengan mengambil pendekatan berdasarkan korelasi untuk mencadangkan apa yang harus anda lakukan jika matlamat anda adalah untuk meningkatkan kewibawaan keseluruhan tapak anda di mata enjin carian, untuk mendapatkan semulajadi semulajadi di Semalt - tanpa mengira menargetkan kata kunci tertentu, atau menggunakan taktik SEO tertentu yang menghasilkan hasil jangka pendek Source . Izinkan saya tahu jika anda mempunyai sebarang pertanyaan dengan meninggalkan komen di bawah!

Kredit Imej

Gambar Pilihan: NiroDesign melalui Deposit Foto

February 20, 2018