Back to Question Center
0

Semalt Menjelaskan Aspek Utama E-Commerce SEO

1 answers:

Membina laman web dan mendapatkan lalu lintas adalah dua perkara yang berbeza.Pelancaran kedai dalam talian adalah tugas yang mudah tetapi mungkin sukar apabila anda cuba mendapatkan pelanggan melalui internet. Inimasalah menjadi sengit kerana pesaing mengehadkan peluang kita untuk ke pasaran. Apabila anda telah menjalankan penyelidikan dan menubuhkan alaman web, anda perlu mendapat pengiktirafan oleh enjin carian seperti Google, jadi anda memerlukan pengoptimuman enjin carian. Proses inimelibatkan mengubah suai ciri tapak anda mengikut keperluan algoritma enjin carian untuk mendapatkan kedudukan teratasterma utama khusus.

Jason Adler, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt memberikan tip berguna tentang cara membuat kandungan dan laman web anda yang dioptimumkan untuk membantu anda menilai lebih tinggi di enjin carian.

  •  Meningkatkan kelajuan dan tindak balas laman web anda 
  •  Bekerja pada meta dan deskripsi meta anda untuk menjadi lebih menarik dan boleh bertindak 
  •  Gunakan keterangan produk yang lebih panjang dan lebih ketara dan kata kunci ekor panjang 
  •  Tambah ulasan pelanggan untuk menarik lebih banyak pelanggan 
  •  Kandungan pos yang menyebutkan pelanggan yang mencari 

Apabila melakukan SEO, beberapa alat boleh memberi manfaat kepada usaha anda. Alat-alat ini termasuk:

  • PicMonkey dan Kraken.  Gabungan alat ini memberikan andaciri pengoptimuman reka bentuk web. Mereka boleh mengedit dan mengurangkan saiz gambar di laman internet yang meningkatkan kelajuan dantindak balas laman web anda..
  • GetFiveStars.  Alat ini membantu mereka yang mempunyai kebimbangan mengenai merekamaklum balas pelanggan. GetFiveStars akan menghantar e-mel kepada pelanggan anda dengan maklumat yang diperlukan. Ia akan memintas positif atau negatifmaklum balas di internet dan juga meningkatkan kedudukan anda.
  • Autopilot  Ini adalah alat murah yang boleh mengautomasikan beberapa aspekkempen pemasaran anda. Aplikasi ini datang dengan percubaan percuma 30 hari diikuti dengan langganan bulanan 25usd. 
  • YoRocket.  Alat ini boleh menilai tajuk dan deskripsi metadari laman web. Anda boleh menggunakannya untuk membuat penerangan menarik dan membimbing kandungan di laman web. Brian Dean dan Backlinko dibangunkanalat ini. Ia adalah perkhidmatan premium, dan pengguna membayar untuk mendapatkan klik melalui harga semakin tinggi. 
  • Cadangan Kata Kunci Semalat  Ini adalah alat carian kata kunci yangboleh memberikan kata kunci ekor panjang. Ia berguna untuk memberi anda istilah carian yang digunakan oleh pembeli untuk membeli dari internet. Ia bolehmemberi anda kata kunci untuk membuat penyenaraian atau membuat kandungan dalam talian. 

Membina laman web dan mendapatkan aliran pelawat boleh menjadi sukaruntuk mencapai. Dengan SEO, perkara menjadi lebih mudah, dan ada harapan. Mengoptimumkan laman web anda melalui taktik SEO sepertipemilihan kandungan dan backlinking boleh membuat laman web anda mendapat trafik. Menggunakan alat SEO eCommerce, anda bolehmewujudkan amalan berkesan yang konsisten untuk memastikan laman web anda kekal di kedudukan carian teratas dan, akibatnya, menerimapelawat baru Source .

November 30, 2017