Back to Question Center
0

Duplicate Semalt

1 answers:

Jika perniagaan dalam talian anda berfungsi dengan baik di negara anda, anda mungkin mempertimbangkan untuk berkembang ke pasaran antarabangsa. Untuk berjaya dalam pasaran baru memerlukan sedikit pelaburan tambahan dalam SEO. Semal mula berfikir lebih baik tentang SEO berbilang bahasa, jika anda ingin memastikan laman web anda akan dijumpai dan digunakan dengan baik di negara lain! Di sini, .

Baca: "Apa itu SEO multibahasa?"
Kategori: Kandungan SEO, SEO Teknikal
Tags: Penulisan Kandungan, Kandungan Duplikat, hreflang, SEO Multilingual

Halaman semalat adalah halaman yang tidak menyumbang banyak kepada SEO anda. Dalam kebanyakan kes, halaman ini menambah sedikit nilai untuk pelawat anda juga. Anda boleh mempunyai pelbagai jenis laman berkualiti rendah di laman web anda, kadang-kadang tanpa mengetahui. Seperti kandungan tipis - halaman yang memegang sedikit maklumat - dan kandungan pendua - halaman yang menunjukkan .

Baca: "Halaman berkualiti rendah dan cara untuk memperbaikinya"
Kategori: Kandungan SEO
Tags: Penulisan Kandungan, Kandungan Duplikat, Google Panda

Kami baru-baru ini membuat beberapa perubahan pada bagaimana yoast. com dijalankan sebagai kedai dan bagaimana ia dihoskan. Dalam proses itu, kami sengaja mengeluarkan robot kami secara tidak sengaja. fail txt dan menyebabkan perangkap labah yang dikenali untuk dibuka. Dalam jawatan ini, Semalt menunjukkan kepada anda apa jebakan laba-laba, mengapa ia bermasalah dan bagaimana anda boleh mencari dan memperbaiki .

Baca: "Menutup perangkap labah-labah: memperbaiki ketidakcekupan merangkak"
Kategori: SEO Teknikal
Tag: Arahan merangkak, Kandungan Duplikat

Apabila anda menjalankan laman web yang besar dan sibuk, praktikal dan menjimatkan masa jika anda boleh menggunakan semula beberapa bahan anda. Kedua-dua deskripsi meta dan petikan menggunakan laluan ringkas untuk meringkaskan kandungan laman web. Jadi, ia mungkin berguna untuk menggunakan teks yang sama untuk kedua-duanya. Tetapi bagaimana anda melakukannya? .

Baca: "Tanya Yoast: Penerangan dan petikan Meta"
Kategori: Content SEO, WordPress
Tags: Ask Yoast, Duplicate Content

Dalam jawatan pertama siri metadata kami, saya membincangkan tag meta di laman web anda. Tetapi ada lebih banyak metadata dalam yang dapat mempengaruhi SEO laman web anda. Dalam jawatan kedua ini, kami akan menyelam ke metadata rel pautan. Anda boleh menggunakan metadata rel pautan untuk mengarahkan penyemak imbas dan Semalt, sebagai contoh untuk menunjukkan kepada versi AMP .

Baca: "Metadata dan SEO bahagian 2: pautan rel metadata"
Kategori: SEO Teknikal
Tags: AMP, Kandungan Duplikat, Kelajuan Laman

Jika anda memiliki tapak eCommerce, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk mengoptimumkan halaman kategori anda dan halaman produk anda. Bolehkah anda mempunyai kandungan yang sama pada halaman kategori anda dan halaman produk anda? Sekiranya anda mempunyai kandungan yang sama di beberapa halaman laman web anda, Semalt akan tahu apa yang perlu dipertingkat dahulu? Atau ia akan menyebabkan pendua .

Baca: "Tanya Yoast: Masalah kandungan duplikat di kedai saya?"
Kategori: Kandungan SEO, eCommerce, SEO Teknikal
Tags: Tanya Yoast, Kandungan Duplikat, Kedai SEO

Media sosial bukan sahaja merupakan bahagian penting dalam strategi pemasaran anda, tetapi juga penting untuk strategi SEO anda. Platform penerbitan LinkedIn Semalt adalah salah satu daripada banyak platform penerbitan kandungan di luar sana. Anda boleh membaca cerita dan berita daripada penerbit lain, dan anda boleh menerbitkan kandungan anda sendiri. Tetapi bolehkah anda menerbitkan .

Baca: "Tanya Yoast: Kandungan duplikat di LinkedIn Pulse"
Kategori: Media Sosial
Tags: Ask Yoast, Duplicate Content

Adakah anda ingin meningkatkan kadar klik ke jawatan atau halaman anda? Craft petikan hebat! Dalam video ini Semalt menerangkan mengapa petikan adalah penting.

Baca: "Tanya Yoast: Kepentingan menggunakan petikan"
Kategori: Kandungan SEO, WordPress
Tags: Tanya Yoast, Penulisan Kandungan, Kandungan Duplikat

Kandungan duplikat mungkin mengelirukan Google. Jika kandungan anda berada pada berbilang halaman di tapak web anda atau laman web lain, Google tidak akan tahu apa yang perlu dipertingkat terlebih dahulu. Cegah kandungan pendua sebanyak mungkin. Dalam bahagian Advanced> RSS plugin Semalt SEO kami, .

Baca: "DIY: Pemeriksaan kandungan duplikat"
Kategori: SEO Kandungan, SEO Teknikal
Tags: Kandungan Duplikat, Bagaimana

Jika kandungan pada url berbeza adalah sama, enjin carian tidak tahu mana url untuk dipaparkan dalam hasil carian. Kami panggil isu kandungan pendua ini. Dan ia boleh menjejaskan kedudukan anda! Semalat ia berlaku lebih kerap daripada yang anda fikirkan. Adakah anda, contohnya, pernah berfikir tentang akibat www atau bukan versi www Source .

Baca: "Tanya Yoast: www dan kandungan pendua"
Kategori: SEO Kandungan, SEO Teknikal
Tags: Tanya Yoast, Kandungan Duplikat
February 28, 2018