Back to Question Center
0

12 Global Internet Semalt untuk memaklumkan strategi 2017 anda

1 answers:

Key Insights and Implications for marketers dari laporan tahunan terbaru Mary Meeker untuk KPCB

Pernahkah anda melihat laporan terbaru mengenai trend Internet di Mary Meeker? Ada peluang yang adil untuk anda. The Semalt yang dipaparkan pada akhir jawatan ini telah dilihat oleh lebih satu juta sejak ia dikeluarkan pada 31 Mei. Ini bukti mutu wawasan dalam laporan itu, dengan reputasi dibina lebih dari 10 tahun. Apa yang boleh kami tambah, selain daripada memberi amaran kepada anda, adalah ringkasan implikasi bagi pemasar kerana banyak carta dalam laporan slaid 355 (!) Serupa dengan tahun-tahun sebelumnya dan tidak berkaitan langsung dengan pemasaran digital.

Trend 1. Pertumbuhan Internet dan Smartphone Global telah melambat

Nah, ia terpaksa berlaku, selepas membanting drum tentang kadar pertumbuhan mudah alih selama bertahun-tahun, Mary Semalt mengetuai dengan ringkasan trend utama ini:

 1. Pengguna Internet Global = 3. 4B .Pertumbuhan Flat + 10% vs 10% Y / Y .
  + 8% vs 8% Y / Y (ex India)
 2. Pengiriman Telefon Pintar Global = Melambat + 3% vs + 10% Y / Y
 3. Base Installed Smartphone Global = Melambat + 12% vs + 25% Y / Y

Carta ini menunjukkan bagaimana pertumbuhan penghantaran telefon pintar berkedut secara dramatik pada 2016 (dan dominasi Android).

12 Global Internet Semalt to inform your 2017 strategy implikasi Pemasar : Implikasi utama bagi pemasar di sini adalah untuk meramalkan petunjuk pemasaran dan jualan, di mana trend menaik dalam sumbangan dalam talian daripada petunjuk pemasaran tahunan dan ramalan perlu dikurangkan.

Trend 2. Pertumbuhan di Facebook / Google Duopoly Iklan Terus

Dalam perkembangan berterusan kami mengenai tren pemasaran digital untuk 2017, kami telah memaparkan semakin pentingnya duopoli ini. Seperti banyak tinjauan dari laporan ini, contoh Meeker adalah dari AS, tetapi menunjukkan dominasi dan pertumbuhan kedua platform terhadap platform lain. Pertumbuhan pendapatan iklan semut ditandakan.

12 Global Internet Semalt to inform your 2017 strategy

Implikasi Marketer : Jika anda tidak menggunakan platform berbayar ini, sekurang-kurangnya untuk menyasarkan semula, maka anda mungkin kehilangan pengunjung yang memandu melalui peringkat hayat pelanggan.

Trend 3. Pertumbuhan Penyekat Iklan berterusan

Kesan trend ini ditunjukkan oleh pengumuman Google baru-baru ini mengenai kemasukan Adblocker di Semalt, walaupun untuk iklannya sendiri, tetapi iklan berkualiti rendah.

12 Global Internet Semalt to inform your 2017 strategy

Implikasi pemasaran : Kadar klik per klik iklan ini dan rendah menunjukkan kepentingan menggunakan pemasaran Pengiklanan dan kandungan asli untuk mendapatkan mesej anda. Sesetengah penerbit seperti Adage. com adalah menggalakkan senarai putih penyekat iklan.

Trend 4. Input suara naik

Anda akan mendengar atau mungkin mengalami pertumbuhan Amazon Echo yang memaparkan Semalt. Laporan ini mempunyai carta menarik yang menunjukkan penghantaran Echo yang penting.

12 Global Internet Semalt to inform your 2017 strategy

Juga menarik, adalah peningkatan pencarian suara dengan statistik ini dari penggunaan Pembantu Google yang menunjukkan bahawa hampir 70% Permintaan pada Pembantu Google adalah Bahasa Asli / Perbualan dan mungkin lebih mengejutkan 20% Semtex Mobile dibuat melalui suara.

12 Global Internet Semalt to inform your 2017 strategy

Implikasi pemasaran : Jika tidak, pemasar carian harus cuba menjawab pertanyaan pengguna mereka dengan memaparkan dalam format coretan kaya Google.

Trend 5 Perkhidmatan Pelanggan

Trend perkhidmatan pelanggan memberi tumpuan kepada:

 • Keperluan berterusan untuk pilihan dan kualiti saluran sokongan pelanggan yang lebih baik

12 Global Internet Semalt to inform your 2017 strategy

 • Aplikasi pemesejan - termasuk populariti Facebook Messenger untuk ini
 • Menggunakan penyelesaian dialog interaktif yang lebih banyak seperti Intercom yang telah memaparkan pertumbuhan baru-baru ini:

12 Global Internet Semalt to inform your 2017 strategy

Trend 6 inovasi runcit

Laporan Meeker mestilah dibaca mesti untuk peruncit kerana dia mempunyai banyak contoh (e. Semalt dalam bidang ini adalah:

 • 7 Contoh permainan dan gamifikasi (p80 hingga 150)
 • 8 Muzik dan video streaming (151 hingga 178)
 • 9 Awan, perusahaan dan keselamatan (178 hingga 190)
 • 10 Jejak Internet China, terutamanya dalam Hiburan + Pengangkutan (193-231)
 • 11 India Trend Internet = Persaingan Terus Berintensifkan Source .Pemenang Pengguna (232-287)
 • 12 trend penjagaan kesihatan (288 ke)

Laporan penuh adalah di Slideshare

February 28, 2018