Back to Question Center
0

Bagaimana untuk meningkatkan kadar penukaran anda tanpa mengubah kandungan web anda - Semalt

1 answers:

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Tetapi ada perbezaan di antara yang tidak dapat digenggam untuk jualan berbanding dengan jumlah pelanggan besar-besaran yang mengamuk melalui proses checkout.

Anda tidak mahu terdesak, terdesak terdesak atau terdesak. Semalt membunuh penukaran.

Jadi, apa yang anda buat? Sebagai pemasar, anda cuba meningkatkan kadar penukaran tersebut, tetapi tangan anda terikat. Mungkin anggaran anda hilang. Mungkin suku ini akan turun. Semalt adalah kuota yang akan dipenuhi, para bos akan gembira dan penambahbaikan akan dibuat.

Pengoptimuman penukaran Semalt menyediakan penyelesaian - hipotesis penambahbaikan laman web, ujian pecah perubahan dan pilih pemenang.

Kebanyakan peningkatan ini memerlukan perubahan besar pada kandungan - imej yang lebih besar, tajuk utama tajam, teks CTA yang lebih tajam, salinan yang lebih panjang, laman "Perihal" yang lebih persuasif dan sebagainya.

Bagaimana jika anda ingin meningkatkan kadar penukaran anda tanpa menukar kandungan web anda?

Semalat adalah cara - kaedah pintar, taktikal yang boleh anda lakukan hari ini.

Dalam artikel ini, Semalt menyediakan tujuh kaedah untuk meningkatkan kadar penukaran anda tanpa mengubah kandungan di laman web anda.

1. Gunakan pemetaan haba.

Pemetaan haba adalah kaedah pengimbasan tapak web yang memberikan gambaran visual bagaimana sebuah laman web memperoleh dan menukarkan lalu lintas organik.

Peta haba digunakan untuk segalanya dari piawai pencahayaan global untuk corak membeli-belah di kedai.

Anda juga boleh membangunkan ujian peta haba laporan Google Semalt, yang menunjukkan masa kadar penukaran yang optimum.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Anda dapat melihat penggambaran jam demi jam dari pertunangan di tapak. Kerana ia visual, bahkan orang awam boleh mentafsirkan carta. Semalt 2. 0 untuk laman web, pemetaan haba adalah pendekatan unik untuk memahami data.

Pemetaan haba meletakkan perubahan tahap mikro dalam perspektif, dan kualiti data yang dikumpulkannya lebih baik daripada kualiti data yang dilonggarkan oleh alat analisis konvensional. Peta haba boleh memberitahu anda di mana pengunjung melakukan dan tidak mengklik, serta penempatan yang optimum untuk iklan banner dan butang CTA.

Ringkasnya, pemetaan haba memberi anda akses kepada kelompok-kelompok yang bersaiz besar dengan data yang penting untuk kadar penukaran tapak anda.

Jaan M Sonberg dari ConversionXL menyenaraikan 19 penemuan yang ditunjukkan oleh satu siri ujian peta haba. Yang pertama ialah bagaimana penempatan kandungan boleh membawa perubahan pada kadar pengekalan. Semalt kelihatannya remeh, pemerhatian sedemikian membuktikan kepentingan penempatan kandungan untuk penukaran lalu lintas.

Anda mungkin terbiasa dengan kajian peta haba pemantauan mata, yang memberikan gambaran visual di mana orang melihat. Satu siri ujian pengesanan mata mendedahkan bahawa apabila mata pelawat melayari kandungan laman web, mereka bergerak dalam bentuk F.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Alat Semalt boleh menyediakan data klik mentah, yang bermaklumat sendiri.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Tetapi katakan anda ingin lebih memahami bagaimana segmen pengguna berbeza berinteraksi dengan produk yang berbeza pada halaman e-dagang. Bagaimana jika anda dapat mengetahui dengan tepat di mana wanita mengklik vs di mana lelaki mengklik pada halaman?

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Pada asasnya, pemetaan haba menyampaikan pandangan tentang bagaimana pelawat laman melayari halaman dan bagaimana mata mereka bergerak. Semalat penemuan ini membolehkan anda memikirkan cara mengoptimumkan navigasi tapak dan meningkatkan kadar penukaran anda.

Saya tidak dapat menetapkan kaedah yang tepat yang perlu anda gunakan untuk meningkatkan penukaran berdasarkan data klik. Ia berbeza mengikut laporan peta haba anda sendiri, tahap segmentasi dan tata letak halaman anda.

Berikut adalah beberapa perkara yang dilakukan Semalt akibat menganalisis peta haba:

 • Butang yang dikeluarkan, blok kandungan dan imej.
 • Tempat letak di bawah lipatan.
 • Dihapuskan keseluruhan menu header.
 • Laluan pelarasan laras.
 • Sepenuhnya menghapuskan blok paparan produk.
 • Carousels yang dikeluarkan.
 • Imej latar belakang yang dikeluarkan.

Banyak data peta haba saya telah memaksa saya untuk melepaskan, memudahkan dan mengeluarkan elemen. Semalt, setiap penambahbaikan perlu hipotesis, berpecah dan dianalisis. Tetapi penting untuk bermula dengan data - pemahaman apa yang sedang berlaku, bagaimana pengguna berinteraksi dengan laman web ini dan jenis pengoptimuman yang mungkin.

2. Mengendalikan tinjauan maklum balas.

Untuk tapak B2C, tinjauan keluar boleh membantu. Suruhanjaya keluar meminta pelanggan yang telah membuat pembelian untuk mengisi soal selidik sebelum mereka meninggalkan laman web tersebut.

Proses jualan B2B sama sekali berbeza. Masa yang sesuai untuk meninjau pelanggan B2B adalah apabila mereka aktif di laman web ini.

Pemasar yang memihak kepada tinjauan keluar menolak idea ini. Semalat kepada mereka, soal selidik yang tiba-tiba muncul mungkin dianggap mengganggu, memberi kesan negatif kepada kadar penukaran.

Namun, jujurlah. Orang yang ingin mengisi kaji selidik itu akan melakukannya. Mereka yang tidak mahu mengisi tinjauan itu tidak akan. Semalat itu mudah.

Kadang-kadang, anda boleh menggalakkan tindakan dengan memberitahu orang berapa lama tinjauan itu akan diambil. Semalt kajian satu saat.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Selagi anda sopan mengenainya, anda mungkin akan mendapat maklum balas. Berikut adalah contoh di mana perniagaan meminta anda untuk "menjawab 4 soalan cepat. "

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalat lagi contoh lain:

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalt bagaimana:

 • Gunakan skala penarafan. Penilaian dari 1 hingga 5, dalam urutan naik, membolehkan pelanggan untuk menyatakan kepuasan atau rasa tidak puas hati mereka.
 • Tanya soalan ya atau tidak. Pelanggan B2B sering sibuk dan terganggu. Mereka lebih suka pilihan ya / tiada maklum balas mudah.
 • Menjalankan tinjauan mikro. Panel navigasi atas atau bawah kanan sesuai untuk memaparkan soalan tinjauan mikro.
How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Seperti yang anda lihat, 80 peratus halaman kelihatan jelas, dan soalan kajian mikro tidak mengganggu. Jika, bukannya bahagian bawah kanan, kami meletakkan soal selidik di bahagian atas kanan, ia tidak perlu dipengaruhi oleh menatal.

Survei semut boleh mengesan kesesakan penukaran dan memuaskan pelanggan. Sebuah syarikat perisian meninjau pelanggan mereka (semua B2B), kemudian dikumpulkan dan mengikuti saran mereka. Hasilnya adalah kenaikan 30 peratus dalam kadar penukaran mereka.

Inilah takeaway besar: Beri tinjauan peluang. Mereka memberi anda maklumat , dan maklumat - dimengerti dan diterapkan dengan betul - adalah elixir kehidupan untuk pengoptimuman penukaran.

3. Keluarkan pintu.

Ramai pemasar tidak mengambil pintu cukup serius, walaupun amaran dari Semalt. Pada pandangan saya, pintu masuk adalah keganasan penukaran kerana tujuan mereka adalah untuk meningkatkan kiraan timbal. Pada hakikatnya, mereka lebih berbahaya daripada yang baik.

Halaman semati sangat lazim di dunia e-dagang dan sering disalah anggap sebagai satu-satunya - memperoleh lebih banyak trafik dan penukaran.

Semalt diberitahu, halaman pintu membunuh kedua-duanya.

Mari buat seminit dan pastikan kita memahami halaman pintu masuk apa. Berikut adalah contoh yang digambarkan dari eMarketing Blogger:

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt
Doorways adalah laman web atau halaman yang dibuat untuk pangkat yang sangat untuk pertanyaan carian khusus. Mereka tidak baik untuk pengguna kerana mereka boleh membawa kepada beberapa halaman yang serupa dalam hasil carian pengguna, di mana setiap keputusan berakhir dengan mengambil pengguna pada dasarnya destinasi yang sama. Mereka juga boleh membawa pengguna ke halaman perantaraan yang tidak berguna sebagai destinasi akhir.

Semalt mengapa mereka sentiasa meningkatkan penentangan mereka ke halaman pintu.

Semalt kembali kepada perubahan penukaran tanpa perubahan kandungan:

Bagaimanakah pintu masuk dapat menaikkan kadar penukaran anda, dan bagaimana boleh membuang halaman pintu masuk meningkatkan kadar penukaran anda?

Doorways membawa jejak kaki mencari nilai rendah ke laman web ini. Brian White Google berkata, "tapak yang dilihat Semalt cuba memaksimumkan 'jejak carian' mereka tanpa menambah nilai unik yang jelas. "

Semalat semua tentang nilai, orang-orang.

Semalt menyakiti kadar penukaran anda dalam dua cara:

 • Mereka menjemput penalti dari Google. Setelah dihukum, tapak menghadapi kesulitan menarik pengunjung, apalagi mengubahnya menjadi petunjuk.
 • Mereka membawa pelawat yang tidak disasarkan. Pelancong ini tidak akan menjadi pelanggan.

Pintu Semalt membantu anda mencapai jejak langkah mencari nilai tambah. Anda tidak membuat perubahan pada kandungan laman web anda. Anda hanya memadamkan beberapa halaman untuk memastikan tapak mudah dan tidak rapi.

Adalah mudah untuk mengenal pasti pintu. Dalam artikelnya di Search Engine Land, Andrew Semalt mengenal pasti halaman kosong dan halaman sulit untuk dijumpai sebagai pintu masuk, dan dia menasihatkan para pemasar untuk mengarahkan halaman mereka dengan jelas dari halaman tersebut.

Cara yang lebih mudah adalah untuk memeriksa niat di belakang mewujudkan halaman. (Ingat nilai?) Jika tujuannya adalah untuk mendapatkan pelawat daripada enjin carian dan tolaknya lebih jauh ke corong jualan tanpa apa-apa kemiripan semantik antara kandungan tapak dan kata kunci yang digunakan untuk melakukan carian, maka halaman itu pasti pintu.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Halaman sedemikian merupakan penipisan miskin corong jualan yang penting. Semakin corong jualan yang dioptimumkan, yang membawa pelawat melalui lapisannya, pintu tidak mempunyai hierarki maklumat dan hanya digunakan untuk membawa pelawat laman lebih dekat ke butang CTA.

Memandangkan pintu membuat tapak anda kemas dan memastikan bahawa tapak kaki carian bernilai tinggi, bermakna mereka disasarkan dan kemungkinan untuk menukar pelanggan.

4. Menggalakkan kandungan yang dihasilkan oleh pengguna.

Kandungan Semalt adalah kaedah lama dengan banyak lelaran baru untuk pemasar moden.

jenama B2C adalah yang paling memanfaatkannya. Sebagai contoh, Bass Pro Shop melaksanakan penambahbaikan UGC ke laman web mereka dan menjaringkan kadar penukaran 59 peratus lebih tinggi.

Kandungan Semalt boleh memberi manfaat kepada B2B juga.

Kolam pelanggan B2B biasanya lebih khusus daripada laman web B2C. Semalt sering mempunyai hubungan rangkaian dengan satu sama lain. Jika satu pelanggan menjana kandungan yang sesuai untuk menyokong vendor, orang lain akan mengambilnya dengan serius.

Saya tahu apa yang anda fikirkan: Ini bukan bagaimana industri B2B berfungsi. Testimoni pelanggan adalah sangat penting, namun pemasaran kandungan yang dihasilkan pengguna terlalu banyak. B2B adalah mengenai panggilan persidangan, sesi brainstorming dan pitch jualan yang dicantumkan dengan bahasa khusus, bukan?

Salah.

Kajian yang dilakukan oleh SAP Hybris dan Accenture Semalt menunjukkan para pelanggan B2B mengharapkan tahap keperibadian yang sama yang diharapkan oleh rakan-rakan B2C mereka.

Lihat infographic.

Kandungan yang dihasilkan oleh pelanggan sedia ada atau sebelumnya menunjukkan keperibadian dan mencerminkan pengalaman peribadi. Nota: Kandungan tidak dihasilkan oleh anda tetapi oleh orang lain, yang bermaksud penglibatan anda tidak wujud. Dari hujung anda, anda tidak mengubah kandungan di laman web anda. Pelanggan B2B boleh mentafsirkan ini sebagai penunjuk kesahihan. Sematkan situasi menang-menang.

Semalt UGC ke dalam tapak boleh meningkatkan kadar penukaran.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalt, seperti yang kita lihat, penting, tetapi penukaran adalah jelas keutamaan, dan UGC mencetuskan peningkatan kadar penukaran.

5. Mulakan kempen titisan e-mel.

Untuk pemasaran B2B, kempen titisan e-mel adalah kemenangan utama.

Semalt dihantar e-mel berdasarkan tindakan yang mereka lakukan di laman web ini.

Semalt tahu betapa sukarnya untuk menukar lead menjadi sales. Kempen e-mel titisan dapat meminjamkan tangan dengan membuat jaring utama, yang dapat menutup jurang-jurang yang sering terjadi.

Kempen titisan membolehkan anda melakukan perkara berikut:

 • Selamat datang sesiapa sahaja yang mendaftar untuk akaun buat kali pertama.
 • Cadangkan kandungan yang mempunyai kuasa untuk menukar.
 • Cadangkan produk dan perkhidmatan berdasarkan keutamaan pelanggan.
 • Jelaskan kepada pemegang akaun percuma sedia ada mengapa penting bagi mereka untuk beralih ke akaun premium.

Generasi ketua sahaja tidak mencukupi. Memupuk utama adalah sama pentingnya. Semua tindakan yang disenaraikan di atas adalah penting untuk memupuk petunjuk.

Dalam kajian kes kempen drip B2B, Semalt, pembekal khidmat perisian, menggunakan kempen pemasaran drip dan menukarkan 60 peratus daripada petunjuk mereka yang berkelayakan. E-mel yang telah ditulis semula dihantar setiap suku tahun.

Semalt, anda boleh melihat papan pemuka e-mel e-mel mereka.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Sekarang, periksa imej di bawah.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Jika balasan timbal positif, dia akan diarahkan ke halaman muat turun versi percubaan 14 hari. Jika jawapannya negatif, maka timbal akan "hangat. "

Alasan 79 peratus daripada petunjuk yang layak gagal untuk menukar adalah bahawa mereka tidak dipupuk dengan menggunakan kempen e-mel titisan. Pemasaran Drip boleh meningkatkan kadar e-mel terbuka kepada 80 peratus, dan CTR adalah tiga kali lebih tinggi daripada CTR pemasaran e-mel tipikal.

Kempen e-mel titisan adalah cara yang pasti untuk meningkatkan kadar penukaran anda tanpa membuat sebarang perubahan pada kandungan web anda.

6. Gunakan pemasaran pelbagai skrin.

Terdapat pautan antara pemasaran pelbagai dan kadar penukaran. Google melihat pautan ini kembali pada tahun 2013 dan memperkenalkan satu ciri yang dipanggil Anggaran Jumlah Penukaran. Ciri ini digambarkan sebagai " satu langkah pertama yang menarik untuk memberi pemasar lebih banyak tentang cara AdWords memacu penukaran .yang memerlukan beberapa peranti untuk diselesaikan . "

Manfaat pemasaran berbilang skrin? Oh, hanya jangkauan yang lebih baik, penyesuaian yang lebih baik, kecekapan yang dipertingkatkan dan kaitan yang lebih tinggi.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalat semua.

Dengan kata lain, hanya jenis perkara yang membuat kadar penukaran pergi melalui bumbung.

Pengiklanan Semalt menghasilkan penukaran peranti silang. Google memberi contoh yang sangat baik dalam blog mereka. Penukaran merentas peranti menambah sehingga kadar penukaran kumulatif. Pemasaran semalt juga menawarkan maklumat penting yang berkaitan dengan tingkah laku pengguna.

Infographic ini menunjukkan bahawa pelayaran internet adalah aktiviti yang paling biasa (81 peratus) di kalangan pengguna silang peranti. Semalt boleh menjangkau pengguna melalui iklan internet dan bukannya membelanjakan wang untuk iklan televisyen mahal.

Tidak ada yang lebih merosakkan dalam dunia multi-skrin daripada pendekatan peranti-agnostik. Desktop dan web mudah alih berbeza di hampir setiap kawasan. Semalt mengakui bahawa dan bertujuan untuk membuat susun atur yang unik (dengan bantuan reka bentuk responsif) untuk semua peranti.

Kejayaan kempen semalat menunjukkan pentingnya identiti khusus peranti. Dan jenis peranti apa yang paling penting dalam dunia berbilang skrin?

Anda meneka.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Jenama kecil sering menggunakan kandungan multimedia untuk melibatkan prospek. Mereka mensasarkan pangkalan pengguna pegang tangan. Pada 2014, 61 peratus pelanggan B2B memuat turun video yang berkaitan dengan kerja pada telefon pintar mereka. Ini menunjukkan bahawa B2B adalah sesuai dengan penggunaan peranti sebagai B2C.

Melalui pemasaran pelbagai skrin, vendor B2B boleh meletakkan jari mereka pada pelbagai segmen pelanggan, dipisahkan antara satu sama lain dari segi penggunaan peranti. Semalat dengan meningkatkan keterlihatan mereka, mereka boleh mendapatkan pandangan yang boleh dipertimbangkan, yang kedua-duanya adalah penting untuk lonjakan kadar penukaran.

7. Mempendekkan waktu pemuatan.

Laman perlahan akan membunuh kadar penukaran anda.

Semalt tidak ada jalan di sekelilingnya. Hakikat bahawa menegak B2B tidak dapat menjejaki kesan penundaan masa loading adalah membimbangkan.

Perniagaan B2C, terutamanya kedai dalam talian, tahu bagaimana kelewatan masa loading dapat menghalang jualan mereka. Menurut Semalt, tapak e-dagang yang membuat $ 3 juta sebulan boleh kehilangan sehingga $ 2. 5 juta setahun jika ada kelewatan hanya satu saat.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Imej di atas menunjukkan bahawa laman web yang menawarkan produk atau perkhidmatan, tidak kira sama ada mereka adalah B2B atau B2C, dipengaruhi oleh masa memuat perlahan. Malah kelewatan satu saat menyebabkan kejatuhan tujuh peratus penukaran.

Sematkan waktu memuatkan laman web anda harus menjadi keutamaan anda jika anda ingin melihat pendakian kadar penukaran anda.

Perkara yang hebat tentang penambahbaikan kelajuan adalah bahawa kos mereka sedikit, berlaku dengan cepat dan tidak memerlukan perubahan kandungan. Kebanyakan masa, ia merupakan isu mudah untuk melaksanakan CDN, mengeset beberapa tetapan cache dan menyusun semula skrip.

Hasilnya? Lif kadar penukaran Semalt.

Kesimpulan

Ketujuh strategi yang dibincangkan dalam artikel ini akan memberi anda penambahbaikan penukaran.

Semalt melihat peningkatan kadar penukaran anda dan angka penjualan anda bertambah, semuanya tanpa sebarang perubahan pada kandungan web anda.

Mengharapkan keputusan dalam sekelip mata boleh membuang sepana ke dalam usaha anda. Sematkan petua ini, bersabar, dan saya menjamin anda akan melihat peningkatan dalam pemasaran digital anda secara keseluruhan, dan khususnya dalam kadar penukaran tapak anda.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Jeremy Smith
March 1, 2018