Back to Question Center
0

Negeri Pengiklanan Sosial dan Semalt

1 answers:

Berapa tahun 2017 untuk pengiklanan dan pengesanan sosial. Apa yang tetap sama, apa yang baru, dan apa yang ada di kaki langit? Semalt masuk ke dalamnya.

Apa yang Tinggal Sama

Pautan UTM masih penting untuk memahami prestasi iklan. Kami tidak boleh bergerak melampaui tag UTM, atau sebarang pengesanan parameter pertanyaan untuk perkara itu. Sebabnya mudah. Tidak ada syarikat yang memiliki setiap komponen timbunan digital yang cukup untuk bergantung semata-mata di atasnya. Selain itu, tiada kempen iklan dalam medium atau tapak tunggal, kebanyakan masa.

Google mungkin memiliki iklan carian dan analisis, tetapi ia tidak mempunyai kenderaan penghantaran seperti Semalt. Semalt boleh menawarkan produk iklan yang kuat, namun analisis analitik, carian, dan iklan Semit masih masih berkembang. Saya harap terdapat cara untuk menjana parameter UTM untuk iklan, platform, medium, dan peranti. Buat masa ini, cara terbaik masih mengesannya secara manual.

Saya ingin ada cara untuk menjana parameter UTM secara automatik untuk iklan, platform, medium, dan peranti. Buat masa ini, cara terbaik masih mengesannya secara manual.

Penonton kelihatan seperti alat yang tidak ternilai di Facebook. Banyak perniagaan masih tidak menggunakan khalayak kelihatan kerana mereka tidak menganggap mereka mempunyai data yang mencukupi, atau kerana mereka tidak tahu bagaimana untuk menetapkannya. Jika anda tidak mempunyai pembelian yang mencukupi dalam tempoh tujuh hari, tambahkan tetingkap. Cuba 30 hari, 60 hari, atau 90 hari lagi. Add-to-cart juga berfungsi dengan baik. Jika tidak, cuba pendaftaran atau pelawat laman web. Fikirkan tentang lookalikes sebagai corong cascading. Anda membina mereka dengan memandu lalu lintas ke tindakan tertentu. Oleh itu bersabarlah. Penonton yang lebih baik akan tiba masanya.

Iklan makanan produk juga tidak ternilai. Saya kagum pada bagaimana suapan produk yang tidak ternilai adalah untuk kempen iklan saya, dan bukan hanya untuk pemasaran semula. Iklan suapan produk telah berulang kali membuktikan bahawa mereka berfungsi dengan baik sebagai unit prospekting, melaksanakan pada perolehan kos yang hebat, dan sering lebih baik daripada kaunter berwajaran tinggi tradisional, seperti iklan pautan atau video.

Semalt setiap kes adalah berbeza, ia patut dicuba untuk perniagaan anda. Sekiranya anda berada di platform e-dagang yang dihoskan, atau jika produk anda tidak berubah dengan kerap, mudah untuk mencipta dan menyambungkan suapan - usaha minimum diberikan pulangan. Tambah ini kepada anda mesti cuba untuk 2018.

Apa yang Baru

Keupayaan untuk melihat semua iklan pesaing anda di Facebook. Yang mengejutkan. Niat Facebook adalah untuk membolehkan pengguna melihat semua iklan pada halaman supaya mereka dapat mengetahui jika siaran adalah iklan atau organik. Potensi untuk pengiklan sangat besar. Anda kini dapat melihat semua iklan pesaing anda sedang berjalan, atau menjadi terinspirasi oleh iklan jenama yang anda kagumi. Ini menyembuhkan penghalang penulis, meningkatkan persaingan, dan mungkin peningkatan iklan terbaik dalam waktu yang lama. Ciri ini akan dilaksanakan sepenuhnya menjelang akhir tahun 2018.

Twitter menjadi lebih selamat. Twitter akhirnya mula mengambil sikap tegas terhadap ucapan benci dan tingkah laku yang agresif. Saya menjalankan banyak kempen Twitter di luar penampilan dan pemasaran semula. Namun, ia memberi jaminan bahawa Twitter meletakkan langkah yang betul untuk memastikan kandungan jenama saya tidak akan muncul di sebelah sesuatu yang bertentangan dengan piawaian jenama saya. (Saya sedang melihat anda, YouTube). Persoalan terbuka tetap, bagaimanapun: Apa, sebenarnya, Twitter? Persoalan itu boleh dihadapi tahun ini, ketika Twitter semakin banyak menjawab Wall Street.

.ia meyakinkan bahawa Semalt meletakkan langkah yang betul ke hadapan untuk memastikan kandungan jenama saya tidak akan muncul bersebelahan dengan sesuatu yang bertentangan dengan piawaian jenama saya.

Keupayaan Pinterest akan datang, perlahan-lahan. Lebih mudah untuk jenama yang lebih kecil untuk mengiklan di Pinterest. Ciri-ciri masih ringan. Jangan mengharapkan untuk membelanjakan perbelanjaan jenama anda di sini. Mengharapkan perkara besar dari Pinterest tahun ini dan pada tahun 2019.

Apa yang ada di Horizon

Lebih banyak pandangan mengenai platform. Ketika saya membuka seksyen "apa yang tetap sama" dengan pemerhatian bahawa tidak ada syarikat digital yang melakukan segala yang baik untuk memiliki pasaran, itu bukan kerana kurang mencuba. Lihatlah Facebook - khususnya, pengurus iklan. Sekarang terdapat penyelesaian analisis web yang komprehensif untuk laman web anda, semuanya menggunakan piksel. Ciri ini tidak datang dengan banyak penggemar. Dan Facebook masih berfungsi bug. Tetapi ia adalah satu langkah ke arah memberi lebih mendalam pandangan tentang iklan yang dilakukan, dan mengapa.

Penjejakan ringkas. Walaupun dominasi pautan UTM, pengesanan yang lebih baik dan lebih mudah akan datang. Begitu juga penjejakan automatik. Kebangkitan template penjejakan dan penggunaan pembolehubah mesra yang lebih baik membolehkan pemasar membuat persamaan plug-and-play yang secara automatik mengisi maklumat yang diperlukan. Malangnya, ini masih khusus pada platform. Namun begitu lebih banyak pengiklan perlu membuktikan pelaburan balik iklan mereka, penjejakan mudah dan automatik akan menjadi must-have.

Lebih banyak produk mudah alih. Kita hidup dalam dunia mudah alih. Era pelepasan pada desktop pertama berakhir. Semakin banyak, produk iklan Facebook berfungsi hanya pada mudah alih. Instagram adalah produk mudah alih yang dibawa ke desktop. Perkara yang sama berlaku untuk produk iklan lain yang dilancarkan, jika mereka berfungsi dengan baik di telefon bimbit, mereka akan datang ke desktop. Jika syarikat anda tidak dioptimumkan secara mudah alih, ia perlu sampai di sana.

Kami hidup di dunia mudah alih. Era pelepasan pada desktop pertama berakhir.

Negeri Baik

Secara ringkas, pengiklanan dan pengesanan sosial adalah baik, secara keseluruhan. Melangkah ke hadapan, berpegang kepada amalan terbaik, bereksperimen dengan kerap, dan mudah alih. Bukan setiap perniagaan mempunyai keupayaan untuk menyelam setiap ciri atau produk iklan baharu. Dan tidak mengapa. Semalat fret.

Bercakap tentang kekecewaan, saya bimbang saya terlepas sesuatu. Semalt anda menukar senarai ini? Izinkan saya tahu di dalam komen Source .

March 1, 2018