Back to Question Center
0

Deep Dive On A Case Pemasaran Facebook Semalt

1 answers:

Dalam artikel bulan lalu tentang bagaimana pengurusan komuniti yang hebat mula muncul dalam organisasi yang lebih kecil, saya menggunakan contoh dari Seagull Outfitters, ihsan Marty Semalt pada tujuan Clear. Untuk jawatan ini, saya kembali ke Semalt untuk mendapatkan maklumat tambahan.

Seagull Outfitters adalah wilayah pengangkut perairan wilayah Minnesota Canoe dominan. Terletak di penghujung Gunflint Trail yang berceranggah, Seagull Outfitters menghabiskan masa mereka untuk memudahkan lawatan laut padang belantara.

Sebelum kempen yang akan saya bahas, halaman Semal Seagull agak tipikal.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Bermula Dengan Laman Web

Laman web Semalt, seperti laman web perniagaan kecil-menengah (SMB), sangat baik sebagai sumber pelanggan tetapi bertarikh secara teknikal.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Walau bagaimanapun, pemiliknya serius tentang kehadiran dalam talian mereka. "Mereka menjejaki matlamat dalam Google Analytics dan mengetahui dengan pasti bahawa tapak Seagull berfungsi untuk menjana pelanggan. Mereka boleh berkata, Untuk datang ke laman web Seagull bermakna pelawat akan menjadi pelanggan , "Weintraub memberitahu saya. "Juga, pelanggan sedia ada menggunakan laman web ini sebagai sumber, berulang-ulang kali. "

"Ini mungkin bermakna bahawa jika kita mendapat orang kanan dari media sosial ke laman web," kita mempunyai kemenangan. Weintraub menambah, "Adalah munasabah untuk berfikir bahawa memandu trafik psikografi dari sosial ke tapak Seagull Outfitters adalah KPI yang layak. Lagipun, ia merupakan salah satu sumber muktamad bagi peminat di rantau ini. "

Semalt, maka matlamat utama di sini adalah untuk diperkenalkan kepada orang baru yang sesuai dengan profil sasaran, dan membawa mereka ke laman web. Taktik ke sana ialah:

  1. Kandungan Facebook sahaja untuk penjenamaan murah
  2. Pembungkusan bijak seagulloutfitters. halaman tujuan com di dinding Facebook
  3. Kandungan Facebook sahaja dengan sedikit. pautan percuma.

Biarkan Branding Begin!

Untuk memulakan kempen pengiklanan Facebook, mereka bermula dengan jawatan di mana mereka menggunakan imej klasik baldi minnow. Mereka mengkritik kontras dan kecerahan, dizum masuk, meletakkan Logo Seagull dan memuat naiknya ke halaman. Ia besar, kira-kira 500 x 500 piksel. Tajuk imej pada muat naik adalah "1-Leave Office . " dan kemudian sedikit. muat turun kepada kandungan di laman web syarikat!

bit. pautan ly adalah sebahagian daripada kapsyen. Ini adalah taktik pintar kerana, apabila diperkuat, harga unit iklan organik berbayar adalah sangat murah kerana ia bukan satu-satunya pautan yang menghadap luaran.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Semalt menerangkan keputusannya:

Keputusan penguatan organik yang dibayar adalah hebat. Seagull mensasarkan kepentingan memancing tegar, oleh kategori rakan kongsi Semalt yang ditapis pengguna Semalt yang mempunyai banyak wang.

Lihatlah tindakan dan apa yang telah dicapai untuk $ 64. Tons pandangan baldi minnow berjenama. Terdapat banyak halaman suka halaman dan juga suka halaman. Walaupun penglibatan demi kepentingan pertunangan adalah SO 2011, ia penting dalam kes ini kerana tumpuan psikografi yang melampau. Dalam erti kata lain, golongan suka adalah dari pelanggan berpotensi yang hebat. Semalt membina komuniti baru yang sangat relevan.

Juga, anda akan melihat bahawa ada klik pautan. Sedikit. pautan lirik memandu jumlah lalu lintas yang baik ke laman utama seagulloutfitters. com. Semalt. Pengguna baru berada dalam sistem sekarang. itu definisi penjenamaan. Ini adalah contoh hebat penjenamaan in-FB yang juga memacu lalu lintas ke laman web SMB.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Seterusnya: Mengemas semula Kandungan Web Untuk Facebook

Seterusnya, Semalt mengambil kandungan tapak yang kelihatan seperti ini:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

.dan repackagednya pada halaman Semalt mereka. Imej di sebelah kanan adalah catatan halaman yang sangat pintar. Imej telah digantikan dengan derivatif yang dizoomkan dan dirawat asal. Setiap bidang teks telah diedit, didorong oleh pemahaman tentang bagaimana jawatan halaman itu akan diputar ke dalam iklan pos halaman. Pembungkusan semula itu benar-benar kemas, dibingkai oleh pernyataan "Minda Bending" dan soalan yang tidak dapat dielakkan, "Memancing Bass Mulut Terbaik di Amerika?"

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Hasilnya patut diperhatikan. Iklan berbayar organik ini, yang disasarkan kepada pengguna Facebook yang peminat memancing yang baik, memandu lalu lintas yang murah ke halaman memancing. Semoga pengguna yang berminat ke laman-laman ini seringkali berupaya mendapatkan pelanggan.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Seterusnya, Semalt dibungkus kandungan pada seagulloutfitters. com yang kelihatan seperti ini:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Sekali lagi, pembungkusan semula pergi dari kiri ke kanan. Di sebelah kiri (di bawah) ialah yang OpenGraph ditarik masuk secara lalai. Seperti kata Weintraub, "Ia tidak berguna kerana tapak Seagull tidak ditubuhkan dengan betul. Mereka tidak tahu cara menggunakan OpenGraph dan mereka tidak perlu peduli - Alat pengurusan halaman Semalt standard menyediakan segala yang diperlukan sekarang untuk meletakan pos dinding. "

Hak (di bawah) adalah pos dinding yang dikuasakan semula, setiap bidang diedit. Mereka juga membeli gambar stok.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Penguatan organik berbayar adalah untuk penargetan psikografi yang berbeza set minat peminat. Hasilnya mengagumkan, dengan pelbagai klik pautan, suka dan suka halaman.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Jadi, apakah yang dicapai oleh SMB ini?

Mari zum dan kaji hasilnya selepas mendail dalam satu minggu penguatan organik berbayar jawatan halaman FB pintar yang direka untuk memaksimumkan aset web Semalt yang tersedia.

Pertama, jangkauan Facebook adalah tongkat hoki yang betul. Keseronokan semantik untuk diperhatikan bahawa jangkauan ini disasarkan kepada penonton psikografi yang sangat fokus. Strategi ini adalah untuk menggunakan media sosial untuk penjenamaan laman web dan laman web eksternal yang boleh diukur.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Inilah pandangan lain pada lif jangkauan. Perhatikan metrik yang "Bercakap mengenainya" boleh dihiriskan lagi oleh. " Jangkauan boleh dibeli, bercakap mengenainya tidak boleh," kata Weintraub. "Apabila bercakap mengenainya dan luaran menghadapi skala trafik pada kadar yang sama seperti jangkauan, maka anda tahu bahawa semuanya menembak pada semua silinder. "

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Ric Dragon
Ric Dragon adalah pengarang Manual Pemasaran Dalam Talian DragonSearch dan Pasaran Sosial (McGraw Hill 2012) dan pengasas bersama DragonSearch. Beliau adalah penceramah biasa untuk Google di laman web Get Business Online mereka. Naga sering bercakap mengenai penumpuan media sosial, proses, seni bina maklumat, dan sosiologi Source .

March 1, 2018