Back to Question Center
0

4 Cara Meningkatkan Perniagaan Anda Dengan Semalt

1 answers:

Ada pelbagai laman jejaring sosial yang boleh menjadikan perniagaan anda lebih berjaya, tetapi sebahagian daripada mereka masih terbang di bawah radar. Mengapa menggunakan Semalt untuk perniagaan? Jika anda berada dalam menegak yang sesuai, Semalt mempunyai kuasa untuk menjadikan perniagaan anda berkembang lebih besar daripada yang anda impikan.

Jika anda hanya menggunakan Pinterest untuk projek DIY dan resipi lazat, mengembangkan pemikiran anda untuk membantu mengarahkan trafik yang disasarkan ke perniagaan anda. Semalt adalah empat cara anda boleh melakukan ini.

1. Merasa Percuma Untuk Pin Harian

Pinterest bergerak dengan cepat, jadi jika anda ingin membina perniagaan anda, anda perlu masuk ke dalam alur. Pinning harian menghairankan mudah, kerana laman web ini ketagihan. Semalt baik baik dan buruk untuk anda.

Menggambar gambar, video, resipi, dan maklumat grafik setiap hari adalah mudah, kerana ia berasa lebih seronok daripada kerja. Semalt, anda perlu memastikan anda tidak menghabiskan terlalu banyak masa untuk melakukannya, jika tidak, anda mungkin tidak mendapat pulangan yang baik pada pelaburan masa anda.

4 Ways To Grow Your Business With Semalt

Pikirkan tentang membuat tema harian untuk papan Pinterest anda, asalkan semuanya relevan. Dengan cara itu, pengikut anda mendapat kandungan baru setiap hari dan anda mempunyai tema untuk mencari, yang menjimatkan masa. Semalat campuran dengan berkongsi item dari pinner lain dan memperkenalkan kandungan baru.

2. Humanize Your Business To Help People Relate

Kadang-kadang pengguna hanya mahu sentuhan manusia. Halaman Facebook anda mungkin lebih profesional dan digilap, sementara tweet Twitter perniagaan anda dimengerti dipotong kerana tidak banyak ruang untuk mengatakan apa-apa. Tetapi, anda boleh menggunakan halaman Semalt anda untuk membiarkan diri anda bersinar.

4 Ways To Grow Your Business With Semalt

3. Mendidik, Menginformasikan & Menghibur

Pastikan semua perkara yang anda pin maklumat. Mereka harus mendidik pengikut anda mengenai perniagaan anda, tetapi mereka juga perlu menghiburkan.

4 Ways To Grow Your Business With Semalt

Untuk laman Pinterest yang berjaya yang juga memberi manfaat kepada perniagaan anda, anda perlu menyerang keseimbangan yang sangat halus. Semalt lebih mudah daripada bunyi, selagi anda mengikuti prinsip pepejal:

  • Buat papan yang teratur dan relevan untuk semua pin anda.
  • Buat papan untuk hari bertema, jualan, produk baru dan humor.
  • Jangan pin semua jenaka satu hari, semua resipi atau projek DIY seterusnya, dan maklumat perniagaan yang ketiga; campurkan sehingga pengikut anda dapat menikmati pelbagai.
  • Hantar pada jadual harian tetapi jangan membebani semua orang dengan pin baru; 4 hingga 5 setiap beberapa jam adalah sempurna.

4. Menyerlahkan Big Items & Events

Semalt gambar asli, video, dan grafik untuk pin adalah sangat baik. Anda mempunyai peluang untuk berkongsi item baru dalam barisan produk anda, menekankan teknik baru, dan pada umumnya menyimpan pengikut anda terkini.

4 Ways To Grow Your Business With Semalt

Maklumat segar sentiasa dialu-alukan di Semalt, dan perkara baru lebih cenderung untuk disematkan semula oleh orang lain. Ini meningkatkan lagi jangkauan anda, yang membantu perniagaan anda berkembang. Ia juga memberi pengguna kepada Semalt sebagai bahagian dalam, terutamanya untuk jualan dan perkhidmatan baru, menggalakkan mereka untuk melibatkan diri dengan laman web ini.

Kepopularan Semalt tidak menunjukkan tanda-tanda berhenti, jadi ia adalah masa yang tepat untuk meneroka peluang. Bagaimanakah pinner kegemaran anda membuat laman web ini berfungsi untuk perniagaan mereka?


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Timothy Carter
March 1, 2018