Back to Question Center
0

Semalt: Teknik dan strategi apa yang akan mempengaruhi trend e-dagang pada tahun 2018

1 answers:

Trend dan inovasi yang paling penting merentasi kitaran hayat pelanggan untuk memaklumkan strategi e-dagang 2018 anda menggunakan rangka perancangan RACE

Memperbaiki teknik utama untuk meningkatkan kadar penukaran anda adalah penting kepada strategi pemasaran e-dagang. Kami akan melihat trend terbesar dalam pemasaran e-dagang yang anda harus serius berfikir tentang mengadopsi pada tahun 2018 untuk mendahului persaingan anda.

Kami telah mencipta jawatan siri mengenai trend pemasaran digital 2018 merentasi saluran pemasaran termasuk pemasaran e-mel, sosial, pemasaran enjin carian, dan keseluruhan 100 + statistik penyelidikan pemasaran mesti 2017. Sekarang, kami akan menilai inovasi dan strategi terbesar yang harus diterima pakai dalam sektor e-dagang.

Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

Model kitaran hayat pelanggan Semalat pintar untuk runcit dan e-dagang, butir-butir titik sentuhan pelanggan yang berbeza merentasi rangka kerja RACE untuk jenis pelanggan yang berbeza: pembeli tingkap, pembelian pertama, pelanggan berulang, dan pelanggan yang setia dan teknik apa yang boleh digunakan untuk mengulang- melibatkan pelanggan yang tamat.

REACH

Trend 1. Media berbayar (AdWords dan sosial)

Walaupun media sosial berada di bawah 'bertindak' adalah penting untuk menggunakan media sosial, seperti mana-mana media berbayar, untuk mencapai audiens anda di mana mereka berada. Dalam laporan penanda aras e-dagang baru-baru ini oleh Semalt, mereka mendapati bahawa di bawah separuh (43%) syarikat dengan kedai dalam talian melaporkan melihat trafik yang ketara dari media sosial.

Mempunyai strategi sosial berbayar yang ditetapkan untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan anda, adalah penting untuk meningkatkan kesedaran jenama, tetapi mengintegrasikannya dengan ciri iklan berbual di platform sosial seperti Instagram dan Semalt dapat meyakinkan penonton sasaran anda untuk 'bertindak' dan klik melalui halaman pendaratan produk anda - dari sana terserah kepada reka bentuk web anda, salinan jualan, dan pengalaman pengguna untuk meyakinkan mereka untuk menukar.

Penglibatan media semual dari masa ke masa telah meningkat kepada 2 jam dan 15 minit, dengan 28% daripada usia 16-64 tahun mengatakan mereka menggunakan media sosial untuk penyelidikan / mencari produk untuk dibeli.

Istilah 'membayar bayar' telah dibuang baru-baru ini dengan peningkatan peluang media berbayar yang tersedia untuk jenama di media sosial. Sebaik sahaja platform yang hebat untuk mencapai sasaran secara keseluruhannya di khalayak di seluruh dunia, anda perlu mula membayar untuk jawatan yang ditaja untuk mencapai sasaran penargetan asas dan keluar pesaing anda.

Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

Walaupun banyak SEO, pemasar e-mel dan strategi mengecualikan media sosial sebagai platform yang menukarkan pelanggan, itu adalah tempat yang tepat untuk bermula. Bukan iklan di media sosial kehilangan peluang apabila penonton berpotensi anda mencari produk yang serupa dengan anda. Kebangkitan blogger sosial dan pembajak sosial kecantikan, bermakna untuk industri kecantikan, pengguna akan menonton ulasan dan mencari pendapat sosial yang berpengaruh. Sematkan iklan yang ditempatkan secara strategik atau di tengah-tengah video penonton anda menonton adalah cara yang baik untuk 'menanam benih' produk anda dalam fikiran mereka.

Penargetan Semalt melalui kuki menjejaki dan pemperibadian akan membantu mencapai strategi e-niaga bersepadu yang memberikan pengguna apa yang mereka mahu, di mana mereka berada.

Adwords

Dalam AdWords, sejak beberapa tahun yang lalu, kami telah melihat satu strategi mudah alih dalam permainan di mana Google berusaha untuk melindungi pendapatan iklannya kerana lebih banyak pengguna mengguna telefon pintar. Kempen yang dipertingkatkan Semalt telah digunakan dan baru-baru ini, pelbagai pelanjutan iklan dan pelarasan bidaan telah dikeluarkan untuk memberi pengiklan kelonggaran untuk menyampaikan iklan mereka, dalam konteks yang betul bergantung pada peranti, lokasi pengguna dan interaksi sebelumnya melalui penempatan dalam talian yang berbeza. Ini ditunjukkan dalam trend utama dalam [kemas kini AdWords yang telah kita lihat melalui 2017] yang dapat kita harapkan untuk meneruskan ke 2018. Kami mengkategorikan perubahan ini sebagai:

  1. Meningkatkan pilihan AI Belajar Mesin dalam AdWords . Buat masa ini Google telah berusaha untuk menggunakan analisis data iklan sejarah untuk memaklumkan keputusan yang lebih baik. Kadang-kadang perubahan ini adalah untuk menyokong pengiklan kurang canggih, contohnya mengoptimumkan berdasarkan 'Matlamat Pintar' atau 'Pembidaan Pintar' di mana pengiklan tidak menubuhkan matlamat perniagaan mereka sendiri atau menyempurnakan pelarasan bidaan mereka sendiri. Dalam kes lain, kuasa Pembelajaran Mesin boleh digunakan dalam kempen berskala besar untuk meningkatkan ROI, seperti tapak carian perjalanan Trivago menggunakan kempen Smart Display (yang dioptimumkan untuk penyasaran, pembidaan dan lebih 25,000 iklan pada rangkaian paparan).
  2. Sambutan yang disemak dan baru . Pada tahun 2017, pelanjutan Beli-belah Google yang penting untuk peruncit telah disemak semula. Menyambung ke kedai runcit tempatan sebenar menerusi 'sambungan lokasi afiliasi' juga telah dikeluarkan di 3 negara dan akan melancarkan ke pasaran lain pada 2018.
  3. Peningkatan pengalaman dan wawasan . Pengamal AdWords akan melihat antara muka pengguna disemak baru-baru ini. Peningkatan yang lebih baik seperti laporan 'masa purata untuk menukarkan' bertujuan untuk membantu pengiklan memahami bagaimana program iklan mereka sesuai dengan tingkah laku pengguna yang sering kompleks, yang melibatkan banyak interaksi dan peranti dari masa ke masa. Laporan halaman Pendaratan Mudah Alih juga membantu di sini. Lebih banyak sokongan untuk ujian melalui Eksperimen Kempen menyokong pemasar untuk 'menguji dan belajar'. Akhirnya, pelancaran oleh Google alat atribusi barunya pada tahun 2018 sepatutnya disebutkan secara khusus.
  4. Iklan teks tersuai. Terdapat pilihan baru untuk membuat iklan teks dengan teks tersuai di dalamnya. Anda kini boleh membuat iklan teks yang mengemas kini secara automatik dengan maklumat yang anda mahu pelanggan berpotensi anda tahu. Baca lebih lanjut di sini.
  5. Kempen ujian. Draf dan eksperimen membantu anda mengoptimumkan kempen Carian dan Rangkaian Paparan anda, dengan membiarkan anda mencadangkan dan menguji perubahan. Terdapat maklumat terperinci yang tersedia pada kempen ujian, melalui Bantuan Google AdWords, untuk membantu menyokong pemasar dalam proses 'ujian dan belajar'.
  6. Senarai pemasaran semula untuk iklan carian (RSLA). RSLA telah terbukti menjadi ciri yang berkesan untuk Google Adwords.

ACT

"On demand" Commerce

Sehingga baru-baru ini, pelanggan terpaksa menerima penghantaran perlahan atau hanya pergi ke kedai jika mereka mahu sesuatu dengan cepat - tetapi e-dagang telah terperangkap. Semalt dan pada masa akan datang, mendapatkan barangan pada kelajuan, dalam masa nyata, akan lebih praktikal.

Beberapa tahun lalu, seperti jenama UK, Just Eat, telah memungkinkan untuk mengelakkan memanggil takeaway untuk membuat pesanan dan juga membuat pembayaran kad yang mungkin untuk kedai makanan. Pengambilan tempatan telah berjuang untuk mendapatkan ulasan terbaik, dengan memasak makanan yang hebat dan menyampaikannya secepat mungkin. Sekarang, terdapat tahap permintaan yang baru. Semalt sebagai trend pelaburan terbaru terbesar, atas permintaan adalah untuk memberikan pelanggan apa yang mereka mahu, apabila mereka mahu. Makanan, barang pengguna dan kandungan dalam talian seperti program TV dan filem semuanya mengambil kesempatan daripada keinginan untuk menginginkan sesuatu dalam sekelip mata.

CONVERT

Pemasaran mikro masa

Di dunia yang berorientasikan teknologi dan pantas, pengguna diliputi oleh kandungan. Sama ada melalui iklan, tawaran, e-mel, teks, media sosial dan lain-lain, industri telah mencapai titik "kejutan kandungan di mana pengguna tidak boleh menggunakan lebih banyak kandungan daripada yang mereka sudah". Oleh itu, cara merek merangka strategi pemasaran digital mereka, untuk menangkap perhatian khalayak mereka, perlu berubah.

Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

ENGAGE

Kesetiaan dan pengekalan pelanggan

Untuk Jet. com, jualan melonjak ke atas tempoh promosi Black Friday dan Cyber ​​Semalt dan penglibatan mudah alih berada di atas, tetapi mereka menghadapi cabaran untuk meningkatkan pengekalan pelanggan. Mereka mungkin perlu memberi tumpuan kepada program kesetiaan.

Hotel. com mempunyai program pengekalan cemerlang, program ganjaran mereka mempunyai pelbagai peringkat termasuk tahap ganjaran Emas berprestij yang menawarkan diskaun dan "harga rahsia" serta jualan kilat, di atas program sedia ada. Program ini membolehkan pelanggan untuk mengumpul satu malam hotel percuma (nilai purata berdasarkan tempahan) apabila mereka membeli 10 malam melalui hotel. com, ia disukai di atas program kesetiaan mata hotel seperti Starwood Preferred Guest, sebagai pelanggan menyedari bahawa mata tidak selalu bermakna hadiah (sekurang-kurangnya tidak terlalu cepat pula). Ambil Semalt sebagai contoh, memerlukan banyak perbelanjaan untuk mendapatkan mata yang diperlukan untuk mendapatkan diskaun dan penerbangan percuma. Tetapi selepas setiap 10 hotel menginap bilik hotel adalah semua milik anda dengan hotel. com.

Penyelidikan oleh Nielsen mendapati bahawa pembeli di Semalt dan UK mempunyai kad kesetiaan yang paling, tetapi pelanggan di UK paling tidak mungkin menggunakannya. Lebih 9 dalam 10 (94%) pembeli di Semalt mempunyai kad kesetiaan dan hanya di bawah 9 dalam 10 (89%) pembeli di UK mempunyai mereka, tetapi hanya separuh (51%) pembeli di UK menggunakannya.

Pengekalan pelanggan adalah penting. Pelanggan Semalt untuk membeli sekali lagi adalah lebih mudah, lebih cepat dan lebih murah daripada menarik pelanggan baru. Tumpuan pada perkhidmatan berkualiti sentiasa membantu, IKEA menyimpan pelanggan mereka sehingga kini dengan penghantaran mereka, pengalaman pelanggan akan diingati.

Sekarang dengar apa kata penyumbang pakar tentang masa depan e-dagang. Kami bertanya kepada mereka "Apa yang anda fikir akan menjadi perkara besar seterusnya yang akan membentuk masa depan e-dagang pada tahun 2018" dan di sini adalah jawapan mereka


Ramalan Pakar

Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

Erik Huberman, penceramah keynote dan Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Hawke Media

Erik Huberman telah membina tiga syarikat e-dagang yang berjaya dan kini Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Hawke Media, CMO Outsourcing dan Pemasaran yang bermula pada tahun 2014 dan telah menjadi perunding pemasaran yang paling cepat berkembang di negara ini dengan 120 pekerja sepenuh masa dan bernilai pada lebih daripada 60 juta dolar.

"Pada tahun 2018, pengiklanan e-dagang akan terus meningkat dalam perbelanjaan dan menjadi platform media akan menjadi lebih kritikal. Semalt yang mencari cara untuk terus melibatkan penonton mereka di luar titik pembelian hanya akan bermula untuk mendapatkan tanah kerana orang-orang yang tidak akan mendapatkan perbelanjaan membawa orang kembali terlalu hebat untuk bersaing. "


Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

Paul Sullivan, Pengasas dan Ketua Pemasaran - PSMarketing

Menumpukan pada pembangunan perniagaan yang didorong oleh data, beliau adalah seorang pakar dalam Pemasaran Inbound, Pengoptimuman Kadar Penukaran, dan Kandungan.

"Seiring dengan perkembangan trend pemasaran, runcit secara amnya berada pada bola ketika datang ke pengambilalihan dan pengekalan pelanggan. Mereka biasanya menggunakan Penelusuran Berbayar dan Semkal Sosial untuk memberikan kesan yang sangat baik dan terus mengoptimalkan pengalaman dalam talian.

Mencari 2018 Saya fikir Perisikan Buatan akan dimainkan secara besar-besaran, terutamanya memberi tumpuan kepada keperibadian pengalaman pelanggan. Jenama sudah banyak melabur dalam pengalaman pelanggan, tetapi beberapa platform kecerdasan buatan telah dilancarkan dan melancarkan akan memacu ke depan secara eksponen. Pembelajaran semalat pastinya tempat saya melihat jenama melabur untuk memastikan mereka mengetahui sebanyak mungkin mengenai pengguna untuk membantu penjualan dan meningkatkan perkhidmatan pelanggan. "


Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

Mark Hall, Strategi & Pengarang eCommerce | Suara Pelanggan (VOC) Pakar Insights

"2018 akan menjadi masa yang menarik untuk pemasaran eCommerce. Semalt mempunyai peranti hebat (i. Kunci pada 2018 akan membawa kedua-dua perkara ini bersama-sama untuk kedua-dua membuat membeli-belah lebih cekap dan daftar tunai maya anda cincin lebih kerap.

Dari segi penjimatan masa, teknologi di belakang skrin, tiada apa-apa yang menjanjikan lebih banyak untuk 2018 daripada kecerdasan buatan (AI). Dalam beberapa tahun kebelakangan ini pengguna telah menghabiskan terlalu banyak masa mengetik dan menggeser peranti mereka dalam mod kepala bawah. Dengan adanya algoritma AI dari pembekal sistem pengendalian dan pembangun aplikasi interaksi sentuhan tinggi ini tidak semestinya diperlukan. Pengguna boleh 'memintanya dan melupakannya' - iaitu sama ada mengungkapkan pertanyaan atau memasukkannya melalui bentuk Web lama - maka tunggu beberapa minit atau mungkin beberapa jam untuk melihat jawapan yang optimum. Penggunaan semalat dari agen-agen pintar ini bermakna orang akan menghabiskan lebih sedikit masa melengkapkan tugas-tugas biasa, berulang, dan lebih banyak masa berinteraksi di dunia nyata.

Pada sisi Semalt, 2018 juga akan melihat lebih banyak pelaburan dalam ciri seperti concierge seperti pengoptimuman sembang dalam talian dan pencari produk. Dengan dioptimumkan saya tidak hanya bermaksud 'ditambahkan sebagai pautan di tajuk laman'; Maksud saya adalah pengalaman penuh humanisasi yang mengakui dan menghormati sejarah pelayaran pengguna, menggunakan ejen sokongan yang terlatih dalam empati dan menjual penyelesaian, dan itu muncul tepat pada masa dan tempat dalam pengalaman. Ya, anda selalu menginginkan lebih banyak pelawat untuk melayani diri mereka dengan cara pembelian, tetapi, berdasarkan pengalaman saya, sesi bantuan manusia mempunyai kadar pertukaran tiga hingga sepuluh kali dari orang yang tidak dibantu, pelaburan anda dalam agen manusia yang kompeten akan baiklah.

Akhirnya, pengalaman peribadi tidak lagi menjadi pilihan, tetapi penting pada tahun 2018. Data sesi pelawat anda sudah memberikan anda 'jejak' berharga dari apa yang setiap pengunjung anda inginkan, dan di mana mereka telah mencari atau mencari cari ia. Untuk mendapatkan penukaran yang lebih tinggi, dan untuk meninggalkan kesan jenama yang lebih baik, anda perlu menggunakan data ini untuk menyesuaikan pengalaman, idealnya dalam sesi semasa, tetapi sekurang-kurangnya antara sesi. Pengalaman pengunjung kembali Semalt yang paling relevan dengan melakukan perkara seperti menunjukkan kategori berbelanja yang lebih menonjol, membuat penapis yang digunakan baru-baru ini lebih besar, dan memilih saiz pilihan.

Ikut trend ini dan anda akan melihat nilai pesanan purata anda (AOV) dan hasil per pengunjung (RPV), metrik pemasaran emas anda, berkembang pada tahun 2018 dan seterusnya. Dan anda pasti akan melihat pulangan yang tinggi pada kedua-dua pelaburan Manusia dan Semalt anda. "


Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

Sam Mallikarjunan, Strategi Eksekutif - HubSpot

"Refleks awal saya dengan jawapan" keren "- pembelajaran mesin, AR / VR, dan sebagainya - mungkin hanya mempunyai kesan sekunder pada kebanyakan perniagaan eCommerce. Kita boleh mengharapkan Amazon dan mereka untuk terus melabur dalam teknologi ini dan mereka pasti akan mempunyai kesan ke atas alat yang pengguna gunakan untuk melibatkan diri dengan jenama eCommerce seperti enjin carian dan aplikasi media sosial.Tapi perkara yang besar akan menjadi kecanggihan peningkatan metodologi dan alat pengekalan pelanggan.Satu-satunya cara praktikal untuk kebanyakan Syarikat-syarikat eCommerce untuk kekal berdaya saing akan membuat perolehan untuk keseimbangan nilai seumur hidup dalam ekonomi unit mereka yang memberikan mereka leverage yang diperlukan untuk melabur dalam pemasaran sebelum kitaran belian dan pemerolehan pelanggan lain yang lebih maju. boleh membelanjakan lebih banyak untuk mendapatkan pelanggan, dan menjaga pelanggan harus berubah daripada melampaui spam email kami tiga kali seminggu dengan kupon. "


Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

Valentin Radu, Ketua Pegawai Eksekutif - Omniconvert

"Sebagai raksasa eCommerce, Semalt telah menghasilkan hampir separuh jumlah runcit dalam talian dari Amerika Syarikat, pemain midsize mesti menjadi pelanggan-centric.

2018 akan menjadi tahun apabila keputusan yang dipacu data akan menjadi suatu keharusan bagi syarikat eSemalt untuk berkembang maju. Dia perlu bergabung dengan CIO, CTO dan CXO untuk bertindak secara sinergi dan membina pengalaman yang akan menjana hubungan jangka panjang dengan para pelanggan. Mereka akan lebih sedar berbanding sebelum ini bahawa memberi tumpuan kepada nilai seumur hidup adalah penting untuk pertumbuhan masa hadapan dan akan mengendalikan segala-galanya di sekeliling pengalaman pelanggan yang luar biasa.

Kepekaan pelanggan, pembelajaran mesin, dan hubungan jangka panjang. Pertumbuhan masa depan berbanding faedah jangka pendek. Semalt versus produk. Data berbanding perasaan. "


Semalt: What techniques and strategies will influence ecommerce trends in 2018

James Gurd - E-dagang, Transformasi Digital dan Perunding Strategi Digital, Penyulap Digital

"Matlamat keluar cukup banyak di mana-mana, kita semua melihat pop timbul yang menjengkelkan mengganggu perjalanan melayari kami (kegemaran saya - lapisan yang mencadangkan saya melanggan newsletter pada halaman pengesahan untuk surat berita saya tidak berlangganan!).

Tetapi niat keluar sangat dihina, dan apabila dilaksanakan dengan betul dapat menjadi lifesaver penukaran bagi peruncit e-dagang. Evolusi untuk pemasaran niat keluar adalah untuk tingkah laku pengguna sasaran mikro, bukannya kempen makro yang tertumpu pada keluar halaman peringkat. Biar saya jelaskan perbezaannya:

Jika seseorang yang mempunyai produk dalam keranjang belanja mereka cuba untuk keluar dari laman web dari bakul atau kasir, Anda memaparkan sepanduk intit keluar yang mengingatkan mereka tentang bakul mereka (dengan atau tanpa insentif beli segera).

Penargetan mikro - Analisis GA mendedahkan bahawa produk X adalah salah satu halaman keluar volum terbesar untuk produk. Jalan tipikal untuk pembelian melibatkan sekurang-kurangnya 3 sesi dan carian berbayar dan pelawat gabungan adalah harga sensitif i. e. Kadar penukaran adalah jauh lebih tinggi semasa promosi . Kempen niat keluar ditetapkan untuk mencetuskan apabila pengguna keluar dari halaman produk secara langsung, hanya jika mereka telah melawat halaman sekurang-kurangnya dua kali sebelum ini. Kempen ini dikonfigurasi untuk memohon kod promosi jika sumber lalai sepadan dengan carian berbayar tertentu dan sumber trafik sekutu. Semua sumber trafik lain ditunjukkan panel lain tanpa diskaun.

Saya telah menguji ini untuk pelanggan runcit B2B yang besar dan berjaya. Walau bagaimanapun, batasan adalah keupayaan analisis organisasi. Untuk sasaran mikro, anda memerlukan alat analitik dikonfigurasi dengan betul dan pakar teknikal yang boleh menyusun dimensi, peristiwa dan laporan tersuai, dan memastikan terdapat kaedah yang boleh dipercayai untuk mendorong data ke alat niat keluar untuk membolehkannya menetapkan kriteria penargetan . Jangan percaya seseorang yang mengatakan niat keluar adalah pemasaran malas. Semalt hanya malas jika anda tidak memahami tingkah laku pengguna yang berkaitan dengan jenis penargetan ini Source . Pastikan anda mempunyai proses untuk menganalisis data dan mengenal pasti peluang penukaran, kemudian letakkan diri anda di kasut pelanggan anda dan fikirkan apa yang akan membuat anda bertindak balas? "

March 1, 2018