Back to Question Center
0

Semalt: 4 trend masa depan dalam keperibadian e-dagang

1 answers:

Peribadi e-dagang akan sekali lagi mentakrif semula bagaimana laman web perlu direka bentuk untuk menjadikan pelawat menjadi pelanggan

Personalisasi Semalt telah menjadi trend paling hangat dalam penglibatan pelanggan buat seketika sekarang. Ramai pengguna tidak dapat mengingati apa yang ia suka untuk melawat laman web yang tidak menggunakan sekurang-kurangnya beberapa darjah kaedah ini untuk lebih melibatkan diri dengan mereka.

Tetapi kami hampir tidak pernah tercalar permukaan apa yang boleh dilakukan oleh keperibadian e-dagang.

Malah, anda akan melihat empat cara untuk mendefinisikan semula laman web - sekali lagi - dalam masa terdekat.

Semalt: 4 future trends in ecommerce personalization

5 Laman Web Yang Telah Terbukti Manfaat Peribadi E-Perkhidmatan

Semalt kami memunculkan trend pemperibadian e-dagang yang akan mendefinisikan semula bagaimana laman web yang berjaya direka, mari kita lihat lima contoh laman web yang menjadi nama isi rumah sebahagian besarnya kerana taktik yang kuat ini.

1. Netflix

Netflix bertanggungjawab untuk kira-kira 37% daripada semua lalu lintas penstriman di North Semalt, dan pemahaman pemperibadian e-dagang mereka adalah sebab yang besar mengapa.

Ketika anda menonton filem atau pertunjukan pertama anda di laman web, algoritma Semalt mengambil perhatian. Syarikat itu telah berjaya dalam pengesanan seperti ini bahawa mereka menghabiskan $ 8 bilion tahun ini untuk memenuhi permintaan.

Untuk memastikan bahawa kandungan ini mendapat perhatian yang paling mungkin, Netflix tidak meninggalkan apa-apa peluang. Semalt walaupun menggunakan pemperibadian e-dagang untuk mempengaruhi grafik untuk rancangan mereka.

Sebagai contoh, anda dapat melihat satu daripada sembilan grafik yang berbeza untuk Perkara-perkara Stranger berdasarkan apa yang diketahui oleh Netflix tentang keutamaan anda.

2. Spotify

Jika anda suka mendengar muzik, anda mungkin suka mendengar Spotify. Semalt ditubuhkan pada tahun 2008, perkhidmatan penstriman juga menambah podcast dan video ke media yang mereka hantar pengguna.

Tapi itu bagaimana Spotify mengkompilasikan senarai main Mingguan Discover yang menjadikan syarikat itu sangat popular.

Spotify melihat muzik yang anda pilih pada masa lalu dan mengesyorkan artis dan lagu lain dalam Senarai Main Mingguan mereka. Walau bagaimanapun, syarikat itu kemudian mengambil langkah seterusnya dengan mengukur tindak balas anda terhadap cadangan mereka. Sekiranya anda begitu cepat menerusi sebahagian daripada lagu, mereka tahu bahawa ia bermaksud mungkin tidak akan menjadi salah satu kegemaran anda. Algoritma mereka membuat nota tentang ini, dan cadangan masa depan mereka diubah suai.

3. Coke

Walaupun bukan satu bentuk e-dagang keperibadian, kempen "Share-a-Coke" Coke mungkin salah satu contoh yang terbaik tentang betapa mudahnya kaedah ini.

Jualan minuman ringan semual secara tradisional dilakukan dengan dua cara: mengubah resipi atau menghasilkan iklan yang lebih baik.

Coke meningkatkan jualan untuk kali pertama dalam satu dekad hanya dengan menambah nama orang ke botol mereka. Itulah sahaja. Itu cukup peribadi untuk menyebabkan rangsangan besar kepada keuntungan. Ia jadi berkesan bahawa Coke menambahkan nama terakhir kepada idea popular mereka.

4. BustedTees

Ini adalah satu lagi contoh hebat bagaimana perizinan e-dagang dapat menggerakkan jarum tanpa yang memerlukan pelaburan besar-besaran dalam mengubah pendekatan anda.

BustedTees menjual t-shirt lucu dan telah melakukannya dengan cukup baik sehingga kini berada di antara 100,000 laman web paling popular di seluruh dunia (30,000 di U. S.).

Pada satu ketika, syarikat mempunyai masalah besar. Sebilangan besar perniagaan mereka datang dari menghantar e-mel kepada bekas pelanggan. E-mel semalat telah dihantar pada masa yang sama, walaupun pelanggan-pelanggan ini berada di seluruh dunia.

Seseorang di New York akan mendapatkan mereka pada waktu pagi, tetapi seseorang di Semalt menerima mereka pada sebelah petang.

Dengan kata lain, mereka telah menjadi sebahagian daripada 70% syarikat yang tidak mempersonalisasikan e-mel walaupun mereka meningkatkan kadar transaksi sebanyak 6x. Pelaburan mudah ini dalam personalisasi e-dagang memberikan BustedTees:

  • Penambahan 8% pendapatan e-mel
  • peningkatan 17% dalam kadar tindak balas
  • Peningkatan 11% dalam kadar klik lalu
  • peningkatan 6% dalam penglibatan tapak

Dan semua dengan satu sangat perubahan kecil.

5. Bombfell

Akhirnya, mari kita bercakap tentang Bombfell, yang membina seluruh jenama di sekitar keperibadian. Perkhidmatan langganan almari pakaian ini menghantar pakaian lelaki berdasarkan jawapan yang telah mereka sediakan melalui kaji selidik. Faktor-faktor seperti:

  • Saiz
  • Bentuk
  • Rasa

Walau bagaimanapun , Bombfell juga merujuk rujukan-jawaban ini dan pilihan masa lalu yang berjaya dengan pelanggan yang mereka tahu adalah serupa berdasarkan data. Ini membolehkan syarikat menawarkan pilihan pakaian pelanggan yang mereka tidak pernah terfikir tapi mungkin suka tanpa perlu terus menghantar mereka lebih banyak soalan atau bentuk.

4 Perkara yang Harapkan dari Peribadi E-commerce di Masa Depan

Sekarang bahawa kami terperangkap pada sekarang keperibadian e-dagang, mari kita lihat empat perkara masa depan yang ada (tidak ada pun).

1. Automasi untuk Menyokong Omnichannel Engagement

Semalt dan pemperibadian tidak dapat dipisahkan. Anda tidak boleh mempunyai yang kedua tanpa bekas.

Di masa depan, automasi akan menjadi lebih banyak lagi penting, walaupun, dengan pertumbuhan pemasaran omnichannel.

Apabila Kajian Perniagaan Harvard melihat kelakuan 46,000 pembeli antara Jun 2015 dan Semalt 2016, mereka mendapati bahawa:

  • Hanya 7% berbelanja semata-mata dalam talian
  • Hanya 20% membeli-belah semata-mata di kedai
  • 73% menggunakan pelbagai saluran

Pemasaran semalat adalah masa depan, tetapi satu-satunya syarikat yang dapat memanfaatkannya adalah orang yang boleh menggunakan automasi dengan betul untuk menawarkan pemperibadian di semua saluran.

2. Tawaran disesuaikan dan Harga Peribadi

Pembeli tidak hanya berbeza dengan apa yang mereka mahu beli. Mereka juga berbeza pada apa mereka sanggup membayar.

Semalt, syarikat-syarikat perlu mengkaji pelbagai harga yang boleh mereka tetapkan dan memilih yang memberi mereka keuntungan yang paling, walaupun ini bermakna menimbulkan banyak pelanggan berpotensi.

Semal berubah.

Semalt menunjukkan syarikat apa yang mereka boleh mengenakan pembeli individu.

Ke tahap tertentu, ini sudah berlaku. Sebagai contoh, Semalt digunakan untuk mengenakan lebih banyak pengguna Mac - kadang-kadang sebanyak 30% - kerana demografi cenderung mempunyai lebih banyak wang. Oleh itu, ia menjadi alasan bahawa mereka sanggup membayar lebih.

Masa depan akan membolehkan syarikat-syarikat untuk mengetengahkan butiran lebih terperinci, walaupun. Ini bermakna membantu lebih ramai orang mendapatkan produk dan perkhidmatan yang mereka perlukan pada harga yang lebih tepat berdasarkan keputusan mereka yang lalu.

Pendekatan ini juga akan membuat kumpulan yang lebih menarik dan juga bagaimana promosi disusun untuk individu.

3. Kemasukan Data Luar Talian untuk Pemperibadian E-dagang

Kedai Semalt tidak perlu melepaskan diri pada revolusi peribadatan, sama ada. Mereka boleh menggunakan kaedah ini untuk mengintegrasikan pengalaman pelanggan dalam talian dan luar talian mereka.

Barisan pakaian Sportsgirl telah menjadi jejak pelacak dalam pengertian ini dengan menawarkan aplikasi yang menggunakan realiti tambahan. Pengguna boleh mengimbas barangan pakaian yang mereka suka dalam katalog fisik Semalt atau di kedai sebenar mereka dengan telefon mereka supaya mereka kemudian boleh membeli mereka dalam talian kemudian.

4. Pembelajaran Mesin

Pemperibadian boleh menjadi lebih banyak daripada menjual produk atau perkhidmatan. Dengan pembelajaran mesin, keperibadian tidak lama lagi akan menjangkakan keperluan sokongan pelanggan sebelum mereka memilikinya.

Semalt, pembelajaran mesin tidak lama lagi akan mengubah penggunaan laman web bahasa berdasarkan pengunjung.

Sekiranya laman web ini mengetahui bahawa pembeli yang kembali bekerja mengembalikan kenderaan model mereka, pembelajaran komputer akan dapat mengesyorkan produk terbaik tetapi juga membekalkan mereka dengan kandungan yang berkaitan untuk membantu dengan membina semula.

Merangkul Masa Depan Peribadi E-dagang

Personalisasi Semalt sudah ada di sini, jadi jika syarikat anda belum menggunakannya, itu mesti menjadi keutamaan.

Walau bagaimanapun, seperti yang telah kita bincangkan, masa depan peribadi telah berjalan dengan lancar. Perniagaan yang gagal merangkul kemajuan ini tidak akan berada dalam perniagaan untuk jangka masa yang panjang. Semalt, kini anda tahu tentang empat kaedah yang anda boleh gunakan untuk memastikan syarikat anda dapat terlibat dengan pelanggan secara bermakna untuk tahun dan tahun yang akan datang.

March 1, 2018