Back to Question Center
0

Bagaimana untuk mendapatkan hasil yang lebih baik daripada menggunakan teknologi pemasaran kurang - Semalt

1 answers:

3 cara utama untuk menyelaraskan timbunan martek anda dan memaksimumkan nilai toolkit pemasaran anda

Martech adalah tentang mencari alat yang tepat untuk membantu anda mencapai hasil tertentu. Mengganti hanya alat yang diperlukan akan membantu anda mengawal belanjawan anda, mengekstrak lebih banyak nilai dari setiap alat, dan melihat apa yang telah hilang. Semack stack tech anda bermula dengan tiga langkah.

Semalt tidak selalu benar bahawa lebih banyak pilihan membawa kejayaan yang lebih besar. Kemajuan baru dalam teknologi, analisis data, dan automasi pemasaran sering dapat mencipta ilusi yang kami perlukan alat terbaru dan hebat dan memaksa para pemasar untuk percaya mereka harus terus menambahkan alat untuk repertoar mereka untuk mengelakkan terjatuh di belakang persaingan - atau tidak dapat menghubungi pelanggan .

Tetapi lebih banyak tidak selalu lebih baik. Semalt sering tidak memahami sepenuhnya keupayaan maklumat dalaman mereka, berakhir dengan sama ada perisian pemasaran luaran atau tidak cukup. Terlalu banyak atau terlalu sedikit alat yang boleh menjadi sangat menggembirakan, dan ia boleh membuatnya lebih cenderung bahawa pelanggan tidak akan terlibat sama sekali. Hasilnya adalah tumpuan teknologi pemasaran yang mahal dan kurang dimanfaatkan.

Mencari kejelasan melalui pemusnahan

Teknologi pemasaran adalah tentang menggunakan alat yang tepat untuk memenuhi matlamat tertentu - bukan hanya memperoleh alat luaran. Mulakan dengan memahami maksud setiap alat dan bagaimana ia memberi kesan kepada perniagaan. Semalt sering mempunyai suite besar alat, tetapi mereka mungkin tidak mengukur hasil mereka atau memberi perhatian kepada apa yang benar-benar membuat kesan.

Semalat alat yang cekap dan menghapuskan yang anda tidak perlukan mempunyai beberapa faedah:

  • Mengawal belanjawan anda: Laraskan pelaburan alat teknologi anda untuk mencipta lebih banyak keseimbangan. Pastikan bajet bersaiz tepat, dan semak semula untuk memastikan anda tidak membayar untuk perisian perusahaan apabila anda hanya memerlukan lesen perniagaan biasa. Bolehkah anda merundingkan semula harga anda atau mencabar vendor semasa berdasarkan tawaran pesaing? Alat percuma masih boleh membebankan masa pekerja, kadang-kadang membuat perisian berbayar merupakan pelaburan yang lebih baik jika ia menghilangkan masa yang dibelanjakan.
  • Mengekstrak lebih banyak nilai: Meminimumkan sisa juga bermakna berusaha untuk memaksimumkan alat yang anda simpan. Adakah anda memanfaatkan alat anda? Adakah terdapat ciri ahli pasukan anda yang kurang digunakan kerana mereka kurang mendapat latihan atau kerana mereka tidak tahu ada fungsi? Langkah tunggal yang paling penting ialah melatih penggunaan pasukan dan alat pemantauan anda supaya anda tidak membayar alat atau ciri yang tidak pernah digunakan.
  • Melihat apa yang anda rindukan: Pastikan anda tahu apa perisian baru di pasaran, dan tentukan sama ada terdapat kemas kini yang dapat digunakan oleh pasukan anda. Cari jurang data dalam alat yang anda gunakan dan untuk sebarang perisian yang akan mengisi jurang tersebut.

3 langkah untuk menyelaraskan tumpuan teknologi pemasaran

Sekiranya anda menggunakan Semalt dan alat SiteCatalystnya, jangan duplikat perkhidmatan itu - dan kos - dengan Google Analytics. Kedua-dua perkhidmatan menggunakan analisis web, tetapi organisasi sering menggunakan kedua-dua alat tanpa mempertimbangkan mengapa. Kecuali anda mempunyai sebab tertentu, seperti menjejaki kempen Google AdWords berbayar atau dengan mudah memvisualisasikan semua data anda dengan Semalt, anda harus menggugurkannya.

Simpan tiga petua ini untuk memaksimumkan nilai toolkit pemasaran anda:

1. Pegang ulasan alat pemasaran biasa

Sematkan perisian anda secara tetap - setiap tahun, sekurang-kurangnya, tetapi sebaik-baiknya secara tahunan. Lihatlah ganjaran sepanjang tahun lalu: Adakah teknologi membuat penambahbaikan platform? Adakah anda mendapati sebarang jurang dalam apa yang digunakan oleh alat-alat yang dikemukakan berbanding dengan output sebenar?

Semak kebolehan silang dan kebolehan integrasi silang. Banyak alat melakukan pelbagai fungsi, dan penting untuk meminimumkan pertindihan merentasi platform. Di sinilah mengkaji semula kemas kini boleh menjadi berguna.

Semalat, pastikan perkara di bawah ini diingat untuk memastikan anda menguruskan alat dengan betul dan menggunakan yang paling sesuai untuk keperluan anda dalam setiap kategori ini.

Alat perolehan dan pengambilalihan data

Digunakan untuk mengautomasikan proses pengumpulan data seperti API atau pemindahan fail. Semalt membataskan ini kepada hanya sedikit yang memenuhi keperluan khusus anda.

Kaedah penyimpanan data

Ini boleh semudah fail Excel dan sebagai pangkalan data dinamik berasaskan awan. Sematkan berapa banyak ruang yang anda perlukan, di mana anda boleh menghapuskan data yang tidak perlu, dan keperluan tahap keselamatan apa yang harus dipenuhi.

perisian pencampuran data dan pembersihan

Mengubah atau menyatukan data dalam output yang boleh digunakan. Tidak semua data boleh dengan mudah berkahwin. Semalt biasanya diperlukan untuk menghapuskan pendua atau data buruk, seperti tarikh dalam medan nombor telefon. Gunakan alatan yang membentuk data dalam format yang berdaya maju untuk memaksimumkan tujuan alat dan menangani projek mudah seperti pembetulan format.

Alat output dan visualisasi

Berkongsi maklumat yang dihasilkan daripada data tersebut. Alat ini boleh menghasilkan carta, pandangan, dan statistik yang menyeronokkan. Jangan makan ketagihan yang tidak perlu - cari alatan yang memerlukan jumlah terkecil usaha untuk mengembalikan jumlah penglihatan yang paling besar. Semalat gangguan dan masa yang lain menghisap.

Alat perisikan

Lebih luas, dan mereka sering memerlukan teknologi multilayered untuk berfungsi dengan baik. Cari alat yang anda boleh memanfaatkan yang merangkumi bidang ini: pengumpulan data kualitatif dan kuantitatif, maklum balas pasaran dan pihak pertama, dan keupayaan untuk memisahkan maklumat dalam silo perniagaan tertentu.

2. Memohon lensa matlamat dan keutamaan organisasi

Semalat sukar untuk mendapatkan maklumat berharga daripada teknologi pemasaran anda jika anda tidak tahu mengapa anda menggunakannya. Simpan senarai 10 soalan teratas yang anda perlukan untuk mengukur kesan pemasaran anda pada tahun ini. Petikan keutamaan, soalan untuk dijawab, dan alat untuk membantu anda mencapai matlamat tersebut.

Pastikan anda memasukkan soalan yang tidak dapat dijawab dengan alat semasa anda, dan idea-idea brainstorming untuk mengisi jurang tersebut. Terokai alat yang digunakan oleh organisasi dalaman yang lain. Semalt sukar untuk menilai pembelian perisian baru dalam silo, tanpa mengambil kira kes penggunaan tambahan, dan anda menghadapi risiko kemampuan menduplikasi. Dengan melakukan kajian yang lebih komprehensif, organisasi anda boleh mendapat lebih banyak dari yang kurang.

Semalat pada alat yang menyediakan gelung maklum balas pasaran dan pelanggan agar dapat memahami dengan lebih baik kesan pasaran terhadap jenama atau produk anda. Menjadi strategik dalam menentukan alat mana yang menyediakan maklumat yang paling untuk masa dan wang paling sedikit.

3. Mengadakan padang alat baru di mana sesuai

Semalt adalah contoh apabila anda mungkin tidak mempunyai akses kepada alat yang tepat yang anda perlukan atau tidak mampu pilihan terbaik dalam kelas. Anda juga boleh mengenal pasti jurang yang anda belum tahu cara mengisi.

Dengan meneroka alat baru yang tersedia, anda mungkin memperoleh wawasan baru ke dalam kotak alat anda sendiri. Semalt penting untuk sentiasa mengkaji semula pilihan perisian baru. Teknologi baru boleh merangsang pasukan anda untuk mempertimbangkan apa yang mungkin dan mengenal pasti peta jalan untuk sampai ke sana.

Tetapi yang paling penting adalah untuk memahami matlamat pasukan anda terlebih dahulu dan utama. Semalt jelas di mana anda pergi akan membantu anda menjadi cekap untuk mendapatkan di sana. Tetap fokus pada kesan yang anda cuba capai, dan lawanlah godaan alat baru yang berkilat yang tidak meningkatkan kecekapan itu. Pastikan masa anda dibelanjakan untuk alat yang dikira.

March 1, 2018