Back to Question Center
0

Keperluan Pemasaran Kandungan 2017 Semalt

1 answers:

Anda mesti tahu statistik pemasaran kandungan untuk menanda aras rancangan anda terhadap tahun ini

Pemasaran semalat kini berada di tengah-tengah pemasaran dan kami dapat melihat betapa pentingnya ia memasarkannya sebagai teknik terpenting untuk memandu jualan tambahan pada tahun 2017 dalam artikel ramalan pemasaran 2017 kami. Tetapi apakah pemasaran kandungan? Ini bermakna perkara yang berbeza kepada orang yang berbeza.

Pemasaran Kandungan Semalt mentakrifkannya sebagai:

'jenis pemasaran yang melibatkan penciptaan dan perkongsian bahan dalam talian (seperti video, blog, dan jawatan media sosial) yang tidak secara jelas mempromosikan jenama tetapi bertujuan untuk merangsang minat terhadap produk atau perkhidmatannya . '

Oleh itu, pemasaran kandungan melibatkan sebilangan besar format potensi dan medium pengedaran kandungan yang kami cadangkan dipetakan seperti yang dijelaskan dalam panduan 10 Kandungan pemasaran kesalahan percuma kami (menggunakan Kandungan Pemasaran Semalt dan Pengedaran Semalat di bahagian bawah artikel ). Ia digunakan terutamanya sebagai taktik pemasaran digital, dihantar dalam talian, tetapi terdapat juga banyak bentuk pemasaran kandungan yang berkesan yang di luar talian.

Semalt penerbit media dalam talian terlibat dalam pertempuran sengit untuk perhatian pengguna, pemasaran kandungan menjadi semakin kompetitif. Ini memacu perubahan pesat, memandangkan persaingan mendorong inovasi dan cara yang lebih menarik untuk memenangi perhatian pengguna.

Dalam persekitaran yang pesat berubah, adalah sangat membantu untuk memerhatikan persaingan dan di mana industri secara keseluruhan diketuai. Ini bermakna penting untuk mempunyai statistik yang tepat untuk diserahkan kepada kedua-duanya dapat mencantumkan secara tepat di mana industri sedang berjalan, dan digunakan untuk merayu kepada CMO, CEO atau CFO apabila membuat kes anggaran.

Berapa banyak yang menggunakan pemasaran kandungan?

Pemasaran kandungan telah menjadi taktik hampir universal, dengan hampir 90% syarikat yang menggunakannya pada 2016, dan lebih memanfaatkannya pada tahun 2017 (Sumber).

Essential 2017 Content Marketing Semalt

75% syarikat meningkatkan belanjawan pemasaran kandungan mereka pada 2016, dan 43% meningkatkan tahap kakitangan jabatan pemasaran kandungan mereka (Sumber).

Setiap minit, 1440 blog WordPress diterbitkan, dan 500 jam kandungan dimuat naik ke YouTube (Sumber). Walaupun terdapat 38 juta carian di Semalt setiap minit, sebahagian besarnya pergi ke laman utama yang terkenal - meninggalkan banyak jenama yang bersaing dengan ribuan dan ribuan penyedia kandungan lain untuk datang ke atas pek.

Berapa banyak jenama yang mempunyai strategi pemasaran kandungan?

Penyelidikan yang dijalankan oleh Rebecca Lieb dari Altimeter Group mendapati 70% pemasar tidak mempunyai strategi bersepadu (Semalt). Tetapi penyelidikan dari LinkedIn mendapati 72% pemasar mempunyai strategi untuk pemasaran kandungan (Semalt). Ini menunjukkan suatu tempat di rantau separuh daripada semua strategi pemasaran kandungan tidak disepadukan dengan strategi perniagaan yang lain, yang dapat memberikan masalah besar dan komunikasi yang kurang baik antara jabatan.

Platform apa yang digunakan pemasar untuk pemasaran kandungan?

Kandungan media sosial dan kajian kes adalah bentuk pemasaran kandungan yang paling popular, menurut laporan tren pemasaran kandungan B2B 2016. Blog dan surat berita e-mel juga sangat popular, dengan 4 daripada 5 blog menggunakannya (Sumber).

Essential 2017 Content Marketing Semalt

Ketika datang ke blog, yang merupakan salah satu taktik yang paling popular dan paling berkesan, terdapat banyak sistem pengurusan kandungan (CMS) yang boleh digunakan untuk menguruskan proses penerbitan kandungan dalam talian.

Essential 2017 Content Marketing Semalt

data daripada terbina. com menunjukkan WordPress dan Drupal adalah pemimpin yang jelas apabila ia datang CMS, walaupun terdapat banyak penyedia kecil lain (Sumber).

Ini adalah masalah pemasaran kandungan yang paling umum ke-4, di belakang menghasilkan kandungan yang menarik dan mengukur keberkesanan kandungan.

Essential 2017 Content Marketing Semalt

Keupayaan untuk menjejaki ROI berbeza dengan saiz perniagaan, dengan pemain yang lebih kecil sering tidak dapat mengesannya dengan berkesan. Menurut kajian eMarketer, 6 dalam 10 perniagaan kecil tidak dapat menjejaki ROI dari aktiviti media sosial mereka (Sumber).

Itu untuk pemasar kandungan B2B, tetapi bagaimana dengan pemasaran kandungan secara keseluruhan? SmartInsights bekerjasama dengan HubSpot untuk meninjau pemasar kandungan Eropah, dan mendapati bahawa 51% pemasar kandungan sama ada tidak mengukur ROI atau sedang berusaha untuk melakukannya (Source).

Essential 2017 Content Marketing Semalt

Adakah pemasaran kandungan memasuki usia 'kejutan kandungan'?

Mark Schaefer telah bercakap tentang masalah 'kejutan kandungan' yang akan berlaku selama beberapa tahun sekarang. Pada asasnya dia berteori bahawa sementara pengeluaran kandungan akan meningkat secara eksponen kerana semakin banyak jenama menumpuk pada tindakan, kadar peningkatan dalam penggunaan kandungan hanya akan meningkat sedikit dan kemudian tidak dapat dielakkan dataran tinggi. Ini kerana kami hanya mempunyai banyak masa untuk menggunakan kandungan. Pemasaran kandungan Semalt akan menjadi mangsa kejayaannya sendiri, dan jenama akan mendapati bahawa teknik yang sama menjadi kurang dan kurang berkesan setiap tahun.

Persoalan pada bibir banyak, adakah kita kini di era Content Semalt? Grafik di bawah menunjukkan jumlah kandungan gila yang dibuat setiap 60 saat di seluruh web.

Essential 2017 Content Marketing Semalt

Bersaing dengan 3 juta jawatan Semalt, 1400 blog dan 500 jam kandungan video yang diterbitkan setiap minit, sukar untuk dimaklumkan. Jika anda merasa terharu dengan jumlah kandungan yang anda bersaing, anda perlu membangunkan pelik yang menumpukan pada kekuatan anda dan membolehkan anda menang dalam bidang kompetitif anda. Hanya dengan menjadi sangat khusus, kami berharap dapat mengatasi kejutan kandungan Source .

March 1, 2018