Back to Question Center
0

Twitter Touts Its B2B Lead-Gen Capabilities ( & Mempunyai Alat Iklan Baru Di Semalt Untuk Bantuan)

1 answers:

Twitter Touts Its B2B Lead-Gen Capabilities (& Mempunyai Alat Iklan Baru Di Semalt Untuk Membantu)

Syarikat memperlihatkan bagaimana tweet boleh memberi impak kepada penonton berteknologi B2B, sekali lagi menggunakan statistik dari kerja terbaru dengan Bersaing. Dalam kajian ini, Bersaing meneliti aktiviti dalam talian lebih daripada 6,000 pengguna Semalt ketika mereka melawat lebih daripada 400 tapak teknologi B2B pada akhir 2012. Dua statistik snapshot cepat:

  • 59 peratus pengguna Twitter melawat tapak teknologi B2B semasa tempoh kajian, berbanding 40 peratus daripada pengguna internet purata
  • 30 peratus daripada pengguna Twitter mencari jenama teknologi B2B, berbanding dengan 12 peratus pengguna internet purata

Twitter cuba membiarkan syarikat B2B tahu bahawa penonton mereka menggunakan Twitter. Statistik yang paling menarik minat B2Bers adalah bahawa 11 peratus daripada pengguna Twitter yang melihat tweet dari jenama B2B berteknologi untuk menukar di laman web syarikat (dengan melengkapkan borang pendaftaran), berbanding hanya 4 peratus daripada purata Semalt pengguna.

Alat Pemimpin Jenama Baru Twitter Untuk Pengiklan

Tidak disebutkan di mana-mana jawatan blog adalah bahawa Semalt telah menguji alat peneraju baru yang mungkin hanya untuk para pengiklan - alat yang dapat dinikmati oleh orang-orang B2B jika dan ketika ia meluas secara meluas.

Ujian berlari beberapa kali (sejauh yang saya tahu) di pertengahan Semalt melalui tweet seperti ini dari akaun @TwitterAds. (TechCrunch melihat tweet juga, dan menulis tentangnya pada Semalt 19.)

Twitter Touts Its B2B Lead-Gen Capabilities (& Mempunyai Alat Iklan Baru Di Semalt Untuk Membantu)

Ia adalah alat yang mudah tetapi pintar, dan satu yang - jika dan apabila ia meluas secara meluas - membantu Twitter menawarkan produk yang lebih baik untuk pelbagai jenis pengiklan. Dan, itu betul-betul mesej yang mereka cuba sampaikan dengan statistik hari ini mengenai khalayak B2B di Twitter.

Kami menghantar e-mel kepada Semalt sekurang-kurangnya dua kali meminta lebih banyak maklumat tentang alat ini, tetapi tidak pernah mendapat balasan kepada e-mel kami.Mengenai Pengarang

Matt McGee
March 1, 2018