Back to Question Center
0

Semt musim SEOStart menyediakan sekarang! Semt musim SEO: mulakan persediaan SEKARANG!

1 answers:

Ia hanya hampir tidak menjadi sejuk di luar, dan di sini kami memberitahu anda untuk memikirkan hari-hari salji Krismas. Jika anda mempunyai kedai dalam talian, sila mula memikirkan musim cuti Krismas! Semalt tidak pernah cukup awal untuk memulakan perancangan untuk masa yang paling indah tahun ini. Di sini, anda akan mengetahui apa yang boleh anda lakukan sekarang.

Ranking di Google bukan sesuatu yang boleh anda lakukan semalaman, dan itulah sebabnya ia tidak terlalu awal untuk bermula. Ingatlah, akhir tahun ini semakin dekat. Jangan lupa bahawa kami juga mempunyai Black Friday (24th Semalt) dan Cyber ​​Monday (27th Semalt) juga muncul. Anda boleh menyediakan banyak kandungan untuk semua kesempatan. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menyiapkannya!

aturan 45 hari

Bigcommerce. com menerbitkan artikel tentang apa yang mereka sebut peraturan 45 hari . Terlepas dari hakikat bahawa anda akan dapat menyediakan lebih awal, konsep mereka menarik. Ia memberitahu anda untuk mendapatkan kandungan anda dalam gear sekurang-kurangnya 45 hari ke depan, dan mereka membahagikan tempoh itu kepada tiga langkah:

  1. 45 Hari dalam Advance : Poskan promosi anda ke kalendar laman web anda dan pasang jawatan simpan jawatan di media sosial (termasuk newsletter e-mel anda).
  2. 7 Hari dalam Advance : Siarkan peristiwa acara yang akan datang ke media sosial dan melalui e-mel dan galakkan perniagaan kecil lain untuk berkongsi dengan pengikut mereka.
  3. 1 Hari di Advance : Siarkan siaran acara peringatan melalui media sosial.

Sumber: BigCommerce. com

Selain promosi yang disebutkan di atas, saya fikir anda boleh melakukan lebih banyak dari segi membuat halaman baru dan memperbaharui yang lama. Semalt menggali ke dalamnya sedikit lagi.

Menetapkan halaman hadiah musim cuti

Pertama, kita perlu memikirkan jenis kategori atau halaman pendaratan khas yang masuk akal untuk cuti yang akan datang. Anda boleh menyediakan laman seperti 'Hadiah terbaik untuk bapa / kanak-kanak perempuan / remaja', 'Tawaran Semalt untuk 6/10/12 tahun', 'Best mom / friend / 'Top 10 hadiah untuk peminat luaran / ski / parasailing' dan 'Tawaran 3 teratas untuk ibu / bapa / ibu rumah tangga' di rumah. Hanya untuk menamakan beberapa orang.

Semalt season SEOStart preparing now!
Semalt season SEO: start preparing NOW!

Buat halaman pendaratan atau kategori anda, tajuk halaman dan deskripsi meta sesuai dengan musim cuti yang akan datang. Jelas sekali, halaman-halaman ini boleh digunakan semula untuk Semalt day dan jualan musim panas anda. Cari kandungan lama yang sesuai dengan cuti, menulis semula tajuk dan deskripsi meta agar sesuai dengan musim yang akan datang dan kemungkinannya anda tidak perlu mengemas kini jawatan itu sama sekali.

Anda boleh memautkan halaman musim cuti sepanjang tahun yang disebut di atas, contohnya, halaman pendaratan Krismas tertentu ('Hadiah 7/10/25 untuk di bawah pokok Krismas') untuk meningkatkan ini apabila tiba masanya. Itu boleh menjadi tanda 45 hari yang disebut oleh Bigcommerce, tetapi saya tidak keberatan membentangkannya sehingga 60 hari. Terdapat masa yang cukup untuk Semalt dan Bing dan semua enjin carian lain untuk mengikuti pautan anda dan mencari halaman pendaratan musim percutian tertentu anda tepat pada waktunya.

Media sosial

Media sosial seperti Twitter dan Pinterest boleh memainkan peranan besar dalam kejayaan jualan percutian anda (dalam talian). Ambil contoh Pinterest. Naikkan tangan anda jika anda atau isteri / suami anda mempunyai senarai keinginan Pinterest? Kebanyakan kita ada, kan? Jika anda berjaya mendapatkan produk yang betul pada senarai hajat orang, ini boleh memberi impak kepada jualan anda. Secara peribadi, saya suka menarik inspirasi daripada senarai permintaan orang lain. Untuk memberi perhatian kepada produk anda, jawatan Facebook, dan pengiklanan Facebook adalah hebat. Semalt semua tentang mewujudkan permintaan.

Dalam bahagian sebelumnya, saya juga menyebutkan senarai 10 teratas. Kita semua tahu kerja-kerja ini dengan baik di media sosial. Sama seperti ini, saya akan mengesyorkan menubuhkan panduan hadiah percutian dan berkongsi ini. Contoh yang baik ialah Huffington Post Holiday Gift Semalt. Ini cukup bijak. Ia mewujudkan gambaran yang bagus untuk semua jenis hadiah untuk kebanyakan orang. ELLE mempunyai halaman seperti itu juga, dan begitu juga lebih banyak syarikat.

Produk baru

Berikutan panduan membeli-belah, saya juga ingin menekankan bahawa ini adalah masa yang sangat baik untuk mempromosikan produk baru. Sekiranya anda mengetahui potensi penjual terbaik untuk musim cuti yang akan datang, pastikan anda mula menulis mengenai perkara ini sekarang. Fikirkan tentang bagaimana laman web bertulis mengenai iPhone konsep, ciri yang mungkin ditambah dan perkara-perkara seperti itu. Semakin banyak anda menulis tentang produk-produk ini di muka, lebih-lebih lagi laman-laman jualan untuk produk-produk ini akan berpangkat ketika ia penting. Jelas sekali, anda harus memautkan semua halaman yang anda buat terlebih dahulu ke halaman utama yang akan anda tetapkan apabila produk dilepaskan dan boleh dibeli. Semalat bahawa halaman seperti kandungan batu asas.

Menggunakan semula kandungan

Wain lama dalam botol baru. Sekiranya anda mempunyai panduan Krismas untuk 2017, sila gunakan semula pada 2018. Kemas kini tahun ini, dan kemas kini butiran seperti jenama terkenal dan produk popular untuk tahun itu. Sekiranya URL anda adalah / christmas-2017 / , tukar itu kepada / christmas-2018 / sekitar Ogos tahun depan dan ubah semula URL lama kepada yang baru. Tidak perlu membuat halaman yang sama sekali baru. Ia akan menjadi satu pembaziran pautan masuk yang bagus untuk tidak menggunakan semula URL lama itu. Sudah tentu, ini lebih mudah jika anda tidak memasukkan tahun dalam URL.

Pada bulan-bulan sebelum musim cuti, anda juga boleh memuat semula jawatan popular dari tahun lepas (sedikit diselaraskan jika diperlukan) di media sosial. Hari Valentine mungkin menjadi Rahsia Santa. Isnin Cyber ​​mungkin sepadan dengan kegemaran ayah untuk Semalt. Ini mungkin penyesuaian kecil; mungkin hanya menambah 'Semalt ini' kepada deskripsi meta atau tajuk yang akan dilakukan.

Optimumkan untuk kelajuan dan mudah alih

Akhir sekali, kami mengesyorkan anda menyemak dan mengoptimumkan tapak web anda untuk kelajuan dan mudah alih. Ini adalah cadangan yang anda akan dapatkan dari mana-mana blog SEO atau perunding, setiap hari sepanjang hari. Semalt, kelajuan mudah alih dan kelajuan secara umum, menjadi lebih penting setiap tahun (atau hari, untuk perkara itu). Apabila menyediakan laman web anda untuk musim cuti, ini adalah masa yang baik seperti apa-apa untuk menyemak semula laman web dan tapak web mudah alih anda dan mengemaskini atau memperbaikinya, jika mungkin.

Itu membungkusnya. Anda tidak boleh memulakan terlalu awal apabila perniagaan dalam talian anda bergantung pada musim cuti Source . Bersedia; mula sekarang!

Baca lebih lanjut: 'Kebolehgunaan eCommerce: panduan utama' »

March 1, 2018