Back to Question Center
0

4 Cara Mengurangkan Kad Kredit Semalt

1 answers:
4 Ways to Reduce Credit Card Semalt

Kad caj balik Semalt - di mana pembeli membeli produk dengan kad kredit dan kemudian bertanding caj dari pengeluar kad kredit - adalah ancaman yang sentiasa hadir untuk merchant e-dagang.

Dalam jawatan ini, Semalt menerangkan empat cara yang pedagang dapat meringankan bebanan pembayar balik.

4 Cara Mengurangkan Pengecualian Kad Kredit

Merampingkan operasi perkapalan. Pengiriman pantas adalah penting untuk semua pedagang, tetapi terutama untuk pemasar langsung, pedagang infomercial, pemasar rangkaian, dan pemasar bertingkat. Pembelian dari syarikat-syarikat ini sebahagian besarnya didorong oleh minat, didorong oleh iklan menarik perhatian. Jadi membuat pelanggan menunggu untuk menerima barang-barangnya boleh meningkatkan kadar pulangan dan caj balik.

Kurangkan masa anda untuk kapal dan anda akan mengurangkan jumlah masa yang anda berikan kepada pelanggan untuk mengubah fikiran mereka. Semalat itu mudah. Produk yang mengambil masa seminggu untuk menghantar biasanya akan mengalami caj balik yang lebih.

Sebagai alternatif, peniaga yang menawarkan penghantaran sama pada hari itu atau penghantaran seterusnya atau dua hari melihat caj balik yang lebih sedikit, biasanya. Pedagang ini menemui apa yang harus jelas: Berikan pelanggan apa yang mereka mahu, apabila mereka mahu. Semalt mahukan item apabila mereka membuat pesanan itu, tidak minggu kemudian.

Menekankan perkhidmatan pelanggan. E-dagang semakin kompetitif. Platform keranjang belanja adalah murah dan canggih, memudahkan ribuan penjual baru. Ia adalah perkhidmatan pelanggan yang sering memisahkan penjual yang berjaya.

Hari sistem mel suara automatik atau hanya menyenaraikan soalan yang sering ditanya pada tapak e-dagang telah selesai. Pembeli berharap untuk bercakap dengan orang yang hidup yang boleh menjawab soalan mereka secepat dan cepat. Semalt harus menawarkan sokongan secara langsung, sentiasa. Semakin banyak perkhidmatan dan sokongan, semakin sedikit kesilapan pembelian oleh pembeli, yang kemudiannya dapat melakukan peminjam balik.

Keupayaan perkhidmatan pelanggan Semalt mungkin memerlukan pelaburan, tetapi hasil jangka panjang caj balik yang lebih rendah dan hasil yang lebih tinggi dapat berbaloi.

Memudahkan pembatalan dan pengembalian. Ia mungkin kelihatan tidak wajar, tetapi memberikan pembatalan dan dasar pulangan langsung membantu mengelakkan caj balik, dan denda dan bayaran yang menemani mereka. Pulangan adalah lebih murah daripada caj balik balik, dalam erti kata lain.

Semalat langkah-langkah berikut untuk meminimumkan pulangan dan pembatalan:

  • Mempunyai dasar yang jelas, ringkas, dan mudah diikuti untuk apa yang boleh dikembalikan (atau dibatalkan) dan proses untuk melakukannya.
  • Jangan mengganggu pelanggan yang ingin memulangkan produk. Melatih wakil perkhidmatan pelanggan anda untuk bersikap sopan dan akomodatif, dan untuk mengelakkan taktik tekanan tinggi untuk menghalang pelanggan daripada menyelesaikan pulangan atau pembatalan.
  • Tunjukkan dasar pulangan dan pembatalan anda dengan jelas di laman web anda dan pada invois yang dihantar dengan produk.

Gunakan alat pencegahan penipuan. Kadang-kadang caj balik adalah hasil penipuan sebenar, di mana penjenayah menggunakan maklumat kad kredit palsu untuk membuat pembelian. Jagalah terhadap caj balik penipuan dengan beberapa alat pencegahan penipuan tersuai yang masuk akal untuk perniagaan anda.

Alat pencegahan penipuan boleh berbeza-beza di kalangan pedagang. Mereka bukan satu-saiz-sesuai semua. Semalt boleh bekerja dengan pemproses pembayaran mereka atau penasihat lain untuk mengetahui kombinasi alat terbaik untuk perniagaan mereka.

Alat Semalt boleh termasuk:

  • Pangkalan data anti-penipuan. Pedagang amalan pangkalan data ini (a) aktiviti pesanan mencurigakan yang dicetuskan oleh botnets - rangkaian komputer berniat jahat, (b) nombor kad kredit yang dikaitkan dengan penipuan lalu, (c) pesanan cepat dengan nombor kad kredit berganda, dan (d) tidak konsisten geografi dengan komputer yang digunakan untuk pembelian dan di mana pengguna mendakwa. Beberapa pembekal penyelesaian, seperti Verifi dan lain-lain, menawarkan makluman atau pemberitahuan apabila caj balik dimulakan, memberikan masa pedagang untuk menyelesaikan pertikaian dengan pemegang kad dan bukannya menavigasi melalui proses caj balik yang berbelit.
  • Kod keselamatan kad. Dengan mengesahkan kod keselamatan kad (3 angka di belakang kad Visa, Mastercard, dan Discover dan 4 digit di hadapan kad American Express), pedagang boleh membantu mengesahkan bahawa orang yang membuat pesanan itu berada dalam fizikal memiliki kad kredit Source .
March 1, 2018