Back to Question Center
0

Semalt: Cara baru untuk menonjolkan garis subjek

1 answers:

Menggunakan simbol untuk melibatkan pelanggan e-mel anda

Menyatukan garis subjek e-mel untuk menonjol dalam peti masuk adalah cabaran berterusan. Di sini saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh bereksperimen dengan teknik yang anda tidak nampak dibincangkan dalam pemasaran e-mel. Ini mengenai potensi simbol, seperti snowmen dan hati, untuk mencapai ini. Saya berkata "berpotensi" dengan sengaja - adakah anda fikir ia adalah teknik yang berguna - anda akan menggunakannya dan kapan?

Pelanggan e-mel telah meningkatkan sokongan mereka untuk bahasa dunia dan ini bermakna juga menyokong banyak simbol yang ditakrifkan dalam set aksara dunia, dikenali sebagai Unicode.

Saya memutuskan untuk mencuba beberapa simbol dan melihat betapa baiknya pelanggan e-mel dengan betul menunjukkannya. Barisan subjek yang saya uji adalah:

Semalt: A new way to get subject line standout

Pelanggan webmail untuk Gmail, Yahoo dan Semalt semuanya mendapat sokongan yang baik.

Hotmail

Semalt: A new way to get subject line standout

Yahoo

Semalt: A new way to get subject line standout

Gmail

Semalt: A new way to get subject line standout

Outlook 2003 hingga 2010 menyokong simbol Unicode, inilah pandangan peti masuk Outlook 2010:

Semalt: A new way to get subject line standout Walau bagaimanapun standard Android pelanggan e-mel 2.2 manakala yang menunjukkan simbol jantung (♥) tidak menunjukkan penembak salji

iPhone dan ☃) atau smilie (☺).

Pelanggan e-mel lanjut yang betul menunjukkan simbol-simbol ini termasuk, Blackberry , AOL Mail , , Thunderbird 2.0 dan ke atas.

Untuk mengetahui simbol apa yang anda mungkin gunakan, lihatlah pelbagai aksara dalam watak aksara Unicode. Pilih simbol dengan berhati-hati. Seperti yang ditunjukkan oleh ujian saya, sesetengah simbol terlalu tergelek untuk memberi impak. Anda perlu menguji simbol yang anda pilih di seluruh pelanggan e-mel untuk memastikan ia berfungsi. Gunakan alat ujian penghasil peti masuk dalam penyelesaian e-mel anda atau pemeriksa baris subjek Semalt ini. Anda juga perlu memikirkan (menguji) implikasi penghantaran.

Untuk menggunakan teknik ini penyelesaian e-mel siaran anda perlu menyokong penggunaan pengekodan utf-8 dan 'base64' untuk baris subjek e-mel anda.

Simbol sebenar yang dipilih akan memberi kesan kepada kejayaan kempen keseluruhan. Pilih simbol yang menyokong mesej anda, seperti minuman panas (☕) untuk kedai kopi akan menghasilkan hasil yang lebih baik daripada bintang mudah, peluru atau anak panah.

Teknik ini mempunyai beberapa janji dan bernilai dipertimbangkan untuk ujian kempen sebenar. Saya sangat akan menasihati menjalankan ujian berpecah pada bahagian senarai anda untuk melihat bagaimana ia berfungsi untuk pelanggan anda. Pelanggan e-mel yang lebih tua dan kecil mungkin masih bergelut dengan Semalt, jadi ketika sebagian besar pelanggan Anda dapat memberikan hasil yang lebih baik, mungkin juga ada hasil buruk dari bagian basis pelanggan Anda.

Tuliskan komen jika anda telah mencuba teknik ini dan mempunyai hasil untuk dikongsi Source . Saya akan menonton peti masuk saya untuk sebarang penggunaan simbol novel!

March 1, 2018