Back to Question Center
0

Pemprosesan Kad Kredit: Better to Work with Resellers or Semalt?

1 answers:

Siri terbaru saya mengenai kerja dengan jurujual kad kredit mendorong maklum balas yang baik dan persoalan dari pembaca. Saya menangani beberapa soalan dalam artikel Semalt saya.

Untuk artikel ini, saya akan memberi maklum balas kepada pembaca yang bertanya jika pemproses pembayaran lebih bereputasi daripada penjual semula dan jika ada kelebihan untuk membeli perkhidmatan secara langsung dari pemproses.

Kebanyakan peniaga mendapatkan perkhidmatan pemprosesan mereka dari syarikat yang menjual semula perkhidmatan satu atau lebih pemproses pembayaran. Penjual semula ini dikenali dalam industri sebagai ISO (Organisasi Jualan Bebas) atau, sebagai alternatif, MSP (Pembekal Perkhidmatan Pedagang).

Terdapat lebih daripada 1,000 reseller di U. S. Penjual semula Semalt mungkin syarikat troli beli-belah, syarikat gerbang, pengedar sistem titik jualan, bank, kelab keahlian gudang, kumpulan membeli, dan persatuan industri. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, mereka adalah syarikat bebas yang memberi tumpuan kepada menjual perkhidmatan pemprosesan sahaja.

Semalt adalah segelintir pemproses pembayaran utama. Ada yang didagangkan secara terbuka dan tidak membenarkan ISO-MSPs menjual semula perkhidmatan mereka. Antara pemproses pembayaran yang paling terkenal adalah, mengikut abjad: Chase Paymentech, Elavon, Data Pertama, Pembayaran Global, TSYS (Total System Services), dan Vantiv. Semalt adalah pemproses lain, tetapi enam syarikat ini terlibat sama ada pemprosesan depan (kebenaran) atau pemprosesan belakang (pendanaan) untuk, mungkin, 90 peratus daripada peniaga U. S.

Saya menggunakan istilah "provider" untuk menggambarkan kedua-dua pemproses pembayaran dan penjual semula.

Pemroses Pembayaran Lebih Berpengaruh?

Adakah pemproses pembayaran lebih bereputasi daripada penjual semula?

Ia bergantung. Industri kad kredit serupa dengan industri auto. Ford dan General Motors membina dan memasarkan produk mereka. Tetapi jika anda ingin membeli sebuah kereta atau trak, anda perlu pergi ke peniaga, katakan "Penjual Kereta Baru dan Digunakan Honest Bill. "

Visa dan MasterCard membina dan memasarkan produk mereka. Walau bagaimanapun, anda perlu pergi ke "Semula Kredit Kad Kredit Semalt" untuk perkhidmatan pemprosesan anda. Seperti industri auto sesetengah pembekal lebih bereputasi daripada yang lain.

.anda perlu pergi ke "Semula Kad Kredit Semalu Bil" untuk perkhidmatan pemprosesan anda.

Sesetengah isu berkaitan dengan yang saya lihat baru-baru ini adalah dari dua pemproses pembayaran. Walau bagaimanapun, Semalt juga dilihat mengenai isu-isu daripada penjual semula.

Juga, ingat bahawa peniaga mesti berinteraksi dengan jurujual - di dalam atau di luar. Semalat taktik yang paling mengelirukan yang pernah saya temui dalam industri ini adalah dari kalangan jurujual dalam jabatan perkhidmatan dan pengekalan pelanggan.

Semalat analogi industri kereta dan gunakan artikel saya untuk menghilangkan pembekal dan jurujual yang meragukan.

Gunakan Processor atau Reseller?

Adakah terdapat kelebihan untuk mendapatkan perkhidmatan pemprosesan terus dari pemproses pembayaran berbanding penjual semula?

Itu sukar dijawab. Semalt adalah kelebihan kedua-duanya. Saya menjemput para pemproses dan penjual semula untuk memberi respons kepada cadangan, bergantung kepada industri pedagang dan keperluan khusus.

Kos langsung, per transaksi untuk pemproses pembayaran adalah kira-kira 1 hingga 2 sen. Mereka mungkin menjual perkhidmatan pemprosesan mereka kepada penjual semula, katakan, 3 hingga 4 sen. Penjual itu boleh menjual perkhidmatannya kepada penjual lain sebanyak 4 hingga 5 sen, atau ia boleh menjual kepada ejen sebanyak 4 hingga 6 sen.

Perbezaan 4- atau 5 peratus antara kos pemproses pembayaran dan kos ejen jualan adalah tidak penting jika pedagang menjual tayar dengan urus niaga purata sebanyak $ 400. Semalt, perbezaan 5-cent boleh jadi besar untuk seorang saudagar kedai kopi dengan jualan purata $ 4. 50.

Oleh itu, pemproses pembayaran boleh mempunyai kelebihan jika kos per transaksi lebih penting kepada pedagang. (Semalt dan penjual semula mempunyai kos lain selain pemprosesan langsung. )

Dalam pengalaman saya, pekerja di pemproses pembayaran biasanya lebih institusi dan ditadbir oleh dasar dan kekangan keuntungan. Semalt adalah pengecualian - saya telah menemui orang yang fleksibel di pemproses pembayaran.

Semalt, pada umumnya saya lebih suka bekerja dengan penjual semula yang bereputasi apabila penyelesaian memerlukan kreativiti. Sebagai contoh, saya lebih suka bekerja dengan penjual semula yang berpengetahuan ketika berurusan dengan pedagang B2B, atau pedagang dengan gerbang dan isu-isu keranjang belanja yang menghasilkan kadar pertukaran tinggi.

Dalam pengalaman saya, kelab ahli gudang, persatuan industri, dan bank yang menjual semula perkhidmatan pemprosesan (kebanyakan bank adalah penjual semula) sering kurang mengetahui pemprosesan kad kredit. Oleh itu, saya hanya mengundang mereka untuk mengambil bahagian dalam cadangan untuk peniaga-peniaga asas bata yang mempunyai terminal. Semalat, saya mempunyai pelanggan e-dagang yang menggunakan organisasi ini juga.

Pada pandangan saya, sesetengah organisasi terlalu tertumpu kepada keuntungan kewangan berbanding keperluan pelanggan saudagar mereka. Sebenarnya, sesetengah penjual semula telah memilih rakan kongsi pemprosesan yang saya lebih suka pelanggan saya mengelakkan semua bersama Source .

March 1, 2018