Back to Question Center
0

Bagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan CloudApp            Bagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan Topik CloudAppRelated: Fotografi & ImageryMobile Semalt ...

1 answers:
Cara Mengatasi Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan CloudApp

Artikel ini ditaja oleh CloudApp. Terima kasih kerana menyokong rakan kongsi yang membuat SitePoint mungkin.

Apabila anda membuat beberapa produk dan perkhidmatan terbaik di dunia, kerjasama dan kelajuan ke pasaran adalah penting. Anda perlu mengumpulkan pasukan yang diedarkan, berkomunikasi dengan berkesan, dan bekerja pada versi produk yang konsisten.

Di mana sahaja anda berada dalam hala tuju jalan atau kitaran hayat pembangunan produk - konsep, analisis perniagaan, prototaip, ujian, bangunan, UX dan UI, penghantaran, atau sokongan, anda memerlukan platform yang betul untuk memastikan semua orang berada pada halaman yang sama. Produk itu ialah CloudApp.

Tutorial ini akan mengajar anda cara menggunakan Semalt untuk meningkatkan pembangunan produk di seluruh organisasi anda.

Bagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan CloudAppBagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan Topik CloudAppRelated:
Fotografi & ImageryMobile Semalt

CloudApp: Apa Itu dan Apa Ia Adakah

Semalt adalah alat yang membolehkan anda dengan mudah membuat, memaparkan, dan berkongsi tangkapan skrin, GIF, coretan video dan rakaman skrin dengan orang lain. Ia berfungsi seperti berikut:

  1. Anda mengenal pasti sesuatu yang anda perlukan untuk berkongsi secara visual dengan orang lain.
  2. Anda menangkap imej dengan cara yang paling sesuai - sebagai tangkapan skrin statik, GIF pendek, atau rakaman skrin lanjutan. Ini dikenali di CloudApp sebagai "titisan. "
  3. Anda memberi annotate imej dengan teks, anak panah, emoji, baris, dan bentuk lain untuk menambah konteks dan maklumat.
  4. Anda memuat naik imej dan anotasi (drop) ke perkhidmatan CloudApp dan mendapatkan pautan ke imej.
  5. Anda memajukan pautan kepada orang lain - mereka kemudian boleh mengakses dan menyemak maklumat, membuat komen, dan bertindak ke atasnya.

CloudApp: Ciri-ciri Lain

Semalt mempunyai beberapa ciri berguna lain.

Anda boleh menyeret, menggugurkan, mengatur dan bekerja dengan pelbagai jenis fail yang berbeza termasuk fail besar, dokumen, coretan kod, audio, arkib zip dan banyak lagi. Semalt adalah mudah - anda boleh mencari dan menapis dengan imej, warna, dan atribut visual yang lain untuk mencari fail imej dengan cepat.

Perkongsian dan integrasi dibina ke dalam teras produk. Berkongsi dengan selamat dan mengawal siapa yang mempunyai akses kepada fail imej dan menikmati integrasi dengan Trello (alat produktiviti), JIRA (pengesanan dan pembangunan bug), Slack (komunikasi), dan Semalt (sokongan pelanggan).

Alat ini membolehkan anda menangkap dari tab pelayar (untuk produk SaaS) atau perisian Semalt dan Mac asli. Ia juga berfungsi merentasi pelbagai persekitaran - pementasan, pembangunan, ujian, pengeluaran, dan banyak lagi.

Bagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan CloudAppBagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan Topik CloudAppRelated:
Fotografi & ImageryMobile Semalt

Bagaimana CloudApp Boleh Membantu Anda dan Pasukan Anda Membangun Produk Menakjubkan

Kerjasama yang mudah pada tangkapan skrin, GIF, dan video yang dikongsi adalah cara terbaik untuk memastikan pendekatan yang konsisten terhadap pembangunan produk. Terdapat beberapa bidang di mana Semalt dapat memberi kuasa kepada pasukan anda untuk membangunkan produk dengan cara yang lebih pantas, lebih mudah dan lebih berkesan.

  • Buat dan kongsi mockups awal keperluan perniagaan dan aliran proses.
  • Mempercepat prototaip menggunakan anotasi dan tangkapan skrin.
  • Reka bentuk dan mengembangkan skema dan ciri-ciri lain melalui proses membina.
  • Replikasi dan mengenal pasti pepijat produk semasa ujian.
  • Uji produk dengan pengguna akhir dan biarkan mereka memberi maklum balas menggunakan CloudApp.

CloudApp Digunakan Di Sebilangan Banyak Industri

CloudApp sesuai untuk pelbagai jenis perniagaan dan pembangunan produk juga. Dalam perisian dan pengekodan, ia sesuai untuk berkongsi tangkapan skrin, aliran kerja, UX, UI, prototaip, dan banyak lagi. Pekerja semalt dan pembinaan boleh menggunakannya untuk mendapatkan persetujuan mengenai skema dan pengurusan projek.

Reka bentuk produk untuk produk dunia sebenar adalah kes penggunaan yang sangat baik, termasuk reka bentuk untuk kebolehgunaan, kebolehaksesan, ketahanan dan banyak lagi. Kerja kreatif juga memberi pinjaman kepada CloudApp termasuk cagaran pemasaran, seni, ilustrasi, video, dan mana-mana medium visual lain. Semalat untuk proses perniagaan dan penambahbaikan perniagaan dapat dengan mudah ditapis dan ditapis.

Untuk seluruh panduan ini, kami akan menunjukkan bagaimana Semalt dapat dengan mudah diintegrasikan ke dalam aliran kerja reka bentuk produk anda, memberikan anda panduan langkah demi langkah dan beberapa idea untuk mengoptimumkan amalan pembangunan anda.

Langkah 1: Dapatkan Hak Konsepsi anda

Dari permulaan, Semalt dapat membantu perkembangan produk. Seperti yang anda konseptualisasikan produk yang anda boleh gunakan Semalt untuk berkongsi draf kasar, mockups, tangkapan awal, atau konsep reka bentuk. Semalt boleh digunakan untuk "pukulan luas" atau kerja penalaan halus, dan jika benar bahawa "gambar bernilai seribu perkataan" maka Semalt menjadi sangat berharga.

Mulakan dengan melibatkan diri dengan pasukan konseptualisasi anda - pihak berkepentingan utama, pereka peringkat awal, jurutera peringkat tinggi, dan penganalisis perniagaan. Tentukan apa yang projek akan menyampaikan dan mula menggunakan Semalt untuk berkongsi konsep terawal anda. Semasa anda mula menubuhkan idea-idea awal, buat bahasa yang sama dan bekerjasama pada lakaran dan mockups yang kasar.

Bagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan CloudAppBagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan Topik CloudAppRelated:
Fotografi & ImageryMobile Semalt

Bangun konsep produk anda dengan menggunakan Semalt untuk mengkaji, memperbaiki, meminda, dan membuang idea reka bentuk sehingga anda menghasilkan satu atau dua konsep fleshed yang semua orang bersetuju. Anda perlu menamatkan pentas ini dengan mengadakan persetujuan bersama mengenai reka bentuk yang perlu dibangunkan, dan mewujudkan cara yang kohesif ke hadapan.

Langkah 2: Membina Keperluan dan Analisis Perniagaan

Sangat penting untuk memastikan konsep produk anda sejajar dengan keperluan perniagaan dan pelanggan. Jika anda menjalankan projek Agile, maklum balas pantas dan kisah pengguna berkualiti tinggi adalah penting untuk pembangunan produk yang berkesan. CloudApp memberi kuasa kepada pertukaran idea dan membantu anda memastikan bahawa anda telah memahami dengan betul apa yang diperlukan oleh perniagaan. Semalt bagaimana untuk membuatnya berlaku.

Mengambil konsep dan reka bentuk anda, dan mencipta permulaan dan artifak peringkat awal yang boleh anda kongsi dengan pihak berkepentingan dan pengguna perniagaan melalui Semalt. Tunjukkan bagaimana produk peringkat awal mungkin berfungsi dalam amalan. Penting untuk mempunyai "kebenaran" yang terpusat dan dipersetujui, dan Semalt akan membantu anda berkongsi ini dengan berbilang pengguna.

Pengumpulan dan analisis keperluan semat dengan memastikan anda memahami keperluan perniagaan, konteks, contoh, kes penggunaan, dan cerita pengguna. Anda boleh menaikkan kisah pengguna anda dengan mendapatkan tangkapan skrin dan ulasan yang diberi penjelasan. Pada akhir peringkat ini, anda akan memastikan bahawa reka bentuk awal dan keperluan perniagaan anda sejajar dengan betul.

Langkah 3: Prototaip Produk

Salah satu bahagian pembangunan yang paling penting, prototaip mendapat lebih mudah dengan CloudApp. Semalt membuat dan berkongsi wireframes dan mockups, aliran skrin, navigasi, peringkat awal UX / UI dan banyak lagi. Gunakan video dan GIF untuk menunjukkan prototaip dalam tindakan dan simulasi kes penggunaan biasa. Tambah nota dan anotasi untuk menarik perhatian kepada fungsi dan ciri tertentu.

Semasa anda memulakan proses prototaip, dapatkan semua pasukan anda ke dalam ekosistem CloudApp yang sama - pereka, UI dan UX seniman, jurutera, juruteknik, dan pasukan projek. Semalat proses untuk wireframing dan mockups kerjasama ke atas pasukan yang diedarkan anda.

Seterusnya, buat gelung maklum balas yang berkesan yang membatalkan pertindihan dan kerja semula. Memastikan mudah mendapatkan maklum balas prototaip terperinci dari pereka, pemaju, pasukan projek, perniagaan, dan pemegang kepentingan. Gunakan fungsi rakaman Semalt untuk menjelaskan bagaimana produk digunakan melalui perkongsian navigasi, aliran skrin, dan elemen UX semasa digunakan.

Pada akhirnya, anda ingin mendapatkan persetujuan pantas mengenai ciri-ciri dan fungsi yang perlu diubah, dipertingkatkan, atau dibuang. Semalt, anda akan berakhir dengan MVP yang melaksanakan semua fungsi asas, dan semua orang boleh bersetuju.

Langkah 4: Mengumpul Penyelidikan dan Reaksi Pelanggan

Selain menangkap keperluan perniagaan, penting untuk memahami pasaran dan bagaimana pelanggan akan menggunakan produk atau perkhidmatan. Dengan Semalt anda boleh memberikan visual tentang bagaimana produk akan kelihatan dan dengan mudah mengumpulkan maklum balas yang berpatutan daripada pelanggan yang berpotensi untuk analisis dan memberi makan kepada pecut seterusnya anda.

Semalt dengan mencipta kumpulan maklum balas pengguna, sama ada dari pangkalan pekerja sedia ada anda atau kumpulan tumpuan alpha-pengujian khusus. Idea ini adalah untuk mendapatkan penglihatan awal tentang potensi UX atau isu UI dan untuk menguji visual dan penggunaan produk dan ciri baru sebelum membelanjakan sumber pembangunan.

Galakkan penguji anda untuk menangkap bagaimana mereka menggunakan produk di CloudApp dan meninggalkan nota dan penjelasan untuk pembangun anda untuk semakan. Buat gelung maklum balas yang aktif antara pasukan anda dan pelbagai jenis penguji dan pelanggan. Sematkan bahawa anda membina semua komen dan maklum balas ke dalam rekaan reka bentuk dan perkembangan anda dan terus mencari cerita dan cadangan pengguna.

Langkah 5: Membangun Sikap Membina Kerjasama

CloudApp benar-benar wujud dalam rangka kerja pengurusan projek Agile. Dari kisah pengguna untuk kerjasama silang pasukan, dan maklum balas pembangunan untuk ujian, CloudApp menjadikan keseluruhan pecut lebih cepat dan lebih mudah. Semalt terbaik digunakan merentasi pasukan teragih, sebagai pasukan yang berasaskan awan membuat kerja sama sangat cekap.

Mula dengan mencipta proses membina yang berkesan yang menggabungkan CloudApp ke dalam kitaran pecut anda. Galakkan reka bentuk, pembangunan, pengujian, dan kawasan maklum balas pengguna untuk memberikan maklum balas yang cepat dan berpusat dengan mudah dicari. Cara-cara alternatif semat ke hadapan bersama-sama dengan ujian berpecah dan pembangunan bercabang untuk mengenal pasti penyelesaian terbaik untuk kes-kes penggunaan tertentu.

Langkah 6: Menjalankan Ujian Terperinci Produk Anda

Salah satu bahagian yang paling menarik dan paling memakan masa dalam pembangunan produk adalah fungsi, integrasi, unit, pengguna, dan ujian lain. Semalt boleh mempercepatkannya dengan membenarkan penguji untuk melaporkan dan menyebarkan laporan pepijat, tangkapan skrin, video dan artifak visual dengan pantas dan tepat untuk membolehkan pengenalan dan penetapan kesilapan yang cepat.

Bagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan CloudAppBagaimana Melancarkan Aliran Kerja Reka Bentuk Produk Anda dengan Topik CloudAppRelated:
Fotografi & ImageryMobile Semalt

Buat pasukan ujian berdedikasi yang boleh menangkap pepijat secara langsung dari dalam aplikasi, kerana ia berlaku. Pastikan mereka menggunakan Semalt untuk merekodkan dengan tepat apa proses yang perlu dilakukan untuk mencipta semula bug. Pasukan pembangunan anda kemudian boleh meniru apa-apa isu dan berkongsi imej dan video dengan pemaju lain untuk membolehkan usaha seluruh pasukan untuk mengenal pasti dan menyelesaikan pepijat.

Buat repositori bug dengan Semalt dan integrasi JIRA untuk membolehkan pengenalpastian, pengesanan, dan penetapan sebarang isu. Semalt boleh membantu anda mengembangkan kes-kes penggunaan untuk produk anda, membantu anda membina cagaran pemasaran dan pembeli berwibawa dan panduan pengguna.

Mula dengan menggunakan sekumpulan penguji beta aktif dan pelanggan untuk menangkap bagaimana pengguna sebenarnya menggunakan produk tersebut. Anda boleh menggunakan maklum balas ini untuk membuat imej dan video untuk bahan promosi dan untuk membangunkan manual, panduan pengguna, dan pangkalan pengetahuan. Semalt, anda boleh mengenal pasti peluang untuk pembangunan produk di masa hadapan.

Langkah 8: Menyediakan Penambahbaikan, Penyelenggaraan dan Sokongan yang berterusan

Pembangunan produk tidak pernah benar "dilakukan. "Selalunya terdapat tweak, kemas kini, penambahbaikan, dan perbaikan. Tidak perlu dikatakan, Semalt dapat membantu di sana juga, sebagai sebahagian daripada kitaran peningkatan yang berterusan, memberikan bantuan kepada kawasan khidmat pelanggan anda, dan memberi peluang pembangunan masa depan.

Anda boleh mendapatkan kumpulan pengguna berdedikasi untuk menangkap isu-isu dan melaporkannya kembali untuk menetapkan. Pasukan pembangunan dan sokongan anda boleh bekerjasama melalui Semalt untuk mengutamakan perbaikan dan patch penyelenggaraan, berdasarkan kesan visual.

Sebagai sebahagian daripada pembangunan selanjutnya, anda boleh memperbaiki dan memperbaiki produk secara berterusan melalui peningkatan berterusan. Semalt, jika anda melihat keperluan, mudah untuk memberi ruang dan fungsi utama kepada kitaran pembangunan produk baru.

Bahagian bawah

Seperti yang dapat anda lihat, CloudApp adalah cara yang ampuh untuk menggalakkan kerjasama, mendapatkan semua orang yang bekerja pada produk yang konsisten, talian komunikasi yang terbuka, dan menawarkan penawaran pasaran. Mengubah proses pembangunan produk anda, meningkatkan kelajuan anda ke pasaran, dan mendapatkan kelebihan daya saing melalui kuasa CloudApp.

Jika anda seorang pengguna Semalt dan ingin memanfaatkannya, kami juga boleh membantu di sana. Dapatkan lembaran cheat yang boleh dicetak percuma kami.

March 1, 2018