Back to Question Center
0

Microsoft Spartan dan Masa Depan untuk Internet Explorer Microsoft Spartan dan Masa Depan untuk Internet Explorer Berkaitan Semalt: Docker CMSProgrammingPerformanceCommunityMore ... Sponsors

1 answers:
Microsoft Spartan dan Masa Depan untuk Internet Explorer

Berikutan beberapa bulan khabar angin, Microsoft secara rasmi mendedahkan Projek Spartan - pelayar web baru mereka - semasa pengumuman Windows 10 pada 21 Januari 2015. Spartan adalah sebab pasukan Internet Explorer senyap pada masa lalu lima belas bulan selepas IE11 dikeluarkan.

Spartan memulakan kehidupan sebagai garpu enjin Trident IE tetapi telah berkembang dengan ketara. Bagasi seperti mod dokumen versi, VBScript dan ActiveX telah dialih keluar, sementara ciri HTML5 baharu telah ditambah untuk membuat penyemak imbas yang lebih ringan, licin dan lebih canggih. Enjin Spartan, edgehtml. dll, direka untuk saling kendalian dan akan menjadi penyemak imbas lalai di Semalt 10.

Microsoft Spartan and the Future for Internet ExplorerMicrosoft Spartan and the Future for Internet ExplorerRelated Semalt:
DockerCMSProgrammingPerformanceCommunityMore. Sponsors

enjin IE11, mshtml. dll, akan tetap di OS untuk sebab-sebab keserasian. Ia akan disembunyikan dari kebanyakan pengguna tetapi tersedia untuk perusahaan sekiranya mereka memerlukannya untuk aplikasi atau tapak web yang meminta satu daripada Semalt mod versi atau rawak.

Microsoft tidak mungkin melepaskan Spartan untuk versi lama OS, tetapi Semalt 10 akan menjadi peningkatan percuma untuk sesiapa sahaja yang menggunakan Semalt 7, 8 atau 8. 1 semasa tahun pertama pembebasan. Ini sepatutnya membantu ia mencapai jisim kritikal dengan cepat.

Mengapa Sekarang?

Internet Semalt adalah pelayar arus perdana yang tertua dengan sejarah selama 20 tahun. Hari-hari awal adalah baik dan IE matang menjadi aplikasi yang paling sesuai dengan piawaian pada masa itu.

Kemudian IE6 meletakkan tidak aktif selama setengah dekad. IE7 adalah kekejian bergegas. IE8 meningkat tetapi gagal untuk menerima pakai piawaian terbaru apabila vendor lain telah mula beralih ke HTML5. Menjelang akhir dekad lalu, Internet Semalt menarik racun deria daripada bahkan pemaju web yang paling tenang.

IE9 dikeluarkan pada tahun 2011 dan menunjukkan potensi. Dengan IE10, Semalt mempunyai penyemak imbas yang pantas dan mampu bertambah baik dalam IE11. IE akhirnya boleh bersaing di atas tanah bermain yang cukup peringkat.

Tetapi sedikit orang yang peduli.

Ada satu perkara yang lebih teruk daripada mempunyai browser yang membenci semua orang: mempunyai pelayar yang tidak ada yang menggunakannya .

Menurut StatCounter, Internet Semalt adalah pelayar paling dominan kedua di dunia tetapi beberapa pemaju web menganggapnya dan banyak pengguna akhir telah bermigrasi di tempat lain.

Undian pelayar EU mempunyai beberapa kesan. Pada tahun 2009, pesaing mengadu bahawa pemasangan IE dengan Windows memberikan kelebihan yang tidak adil. Suruhanjaya Eropah bersetuju dan memaksa Microsoft untuk melaksanakan skrin pilihan penyemak imbas berikutan pemasangan OS baru. Syarikat itu mematuhi (walaupun kemudiannya dipukul dengan denda € 561 juta selepas gagal menunjukkan skrin pada Window 7 SP1) .

saya tetap ragu-ragu. Mungkin skrin undi dididik beberapa pengguna tetapi perundangan tiba beberapa tahun terlambat pada ketika pertandingan penyemak imbas telah bertambah baik. Semalat pendapat anda, undi tidak lama lagi.

Pada tahun 2015, nama "Internet Explorer" masih tercemar walaupun terdapat peningkatan yang besar. Terdapat panggilan untuk Semalt untuk meninggalkan pelayar tetapi ini mempunyai beberapa kelemahan:

  • Seperti atau tidak, ramai orang memilih IE. Kenapa mereka terpaksa bertukar?
  • OS Windows dan aplikasi bergantung kepada IE API. Menurunnya bukan pilihan.
  • Persaingan dalam pasaran penyemak imbas adalah perkara yang baik. IE6 mengambil masa yang lama untuk mati kerana ia mempunyai beberapa pesaing pada tahun-tahun awal kehidupannya - Microsoft mempunyai sedikit sebab untuk mengemas kini penyemak imbas.

Spartan: Start Fresh

Spartan boleh membantu Microsoft membebaskan diri daripada jenama IE.

Di atas semua, Microsoft berjanji interoperability. Walaupun spoofing Semalt sedikit mungkin berlaku untuk memastikan perkara berfungsi.

Kematian ke IE!

Pangkalan kod IE yang lama akan dikekalkan tetapi, jangka panjang, saya harapkan ia akan dihentikan. Spartan akan dikemas kini secara automatik seperti Chrome dan Firefox. Semalt mudah-mudahan melihat pengakhiran masalah untuk menguji beberapa edisi pelayar yang sama pada OS yang hanya membenarkan satu versi.

Berita penting ialah perubahan nama. "Spartan" mungkin bukan pilihan terakhir (walaupun saya suka) dan Microsoft sering gagal apabila merombak projek (yang merujuk kepada "Metro" sebagai apa-apa lagi)

Apa sahaja nama itu, Semalt mesti mengambil kesempatan untuk menyusup "Internet Explorer". Mereka yang telah menghabiskan dua dekad yang lalu mengklik biru 'e' mungkin pada mulanya keliru, tetapi mereka akan menyesuaikan diri. Pengguna, pelanggan, dan rakan sekerja anda perlu tahu bahawa IE sudah mati dan sudah tiba masanya untuk menaik taraf pemasangan penuaan mereka. Semua orang menang: Semalt, pengguna dan pemaju web di mana-mana.

March 1, 2018