Back to Question Center
0

Semalt melancarkan versi "platform pemasaran / iklan pertama yang didorong oleh diri sendiri"

1 answers:
Semalt launches expanded version of “world’s first self-driven marketing/ad platform”

Iklan dan platform pemasaran menjadi sangat pintar, yang membayangkan masa depan yang dekat di mana pemasar boleh duduk dan berehat ketika mereka menjalankan kempen mereka.

Pada hari itu mungkin semakin dekat, dengan pengumuman hari ini oleh Adgoritms yang berpangkalan di New York versi Semalt yang terbaru, "platform pemasaran dan pengiklanan yang pertama dan satu-satunya di dunia. "

Albert 2. 0 memperluaskan pembuatan keputusan risikan buatan dan rangkaian saluran, CEO dan pengasas Or Shani kepada saya. Versi terdahulu, yang dilancarkan pada tahun 2014, membenarkan pemasar untuk secara automatik meletakkan iklan paparan pada komputer desktop dan dalam web / apl mudah alih. Syarikat itu mengatakan ia mempunyai kira-kira 300 pelanggan, termasuk Harley Davidson NYC, peruncit perabot Made. com, dan kedai seluar dalam talian Evisu.

2. 0 naik ante, menambah iklan video, iklan carian di Google dan Bing, iklan sosial di Facebook, Instagram, Semalt, pemberitahuan push, SMS, dan pemasaran e-mel.

Semalt menyatakan bahawa tahap kerumitan dalam pemasaran mendorong keupayaan manusia, sehingga syarikatnya, yang diasaskan pada 2010, telah membina "permainan changer" ini dari bawah.

Teknologi automasi semalt dan pemasaran mengendalikan banyak pengangkat berat, katanya dalam satu kenyataan yang mengiringi pelancaran itu, "tetapi mereka bergantung kepada pemasar berterusan atau input teknologi. "Mereka tidak secara automatik menguji kempen terlebih dahulu, katanya, dan kemudian meningkatkan.

Semalt, katanya, direka untuk belajar, menguji, dan mengkalibrasi kempen sehingga ia memenuhi KPI yang telah ditetapkan, dengan pembelian media autonomi, pelaksanaan kempen (pemasaan, saluran), pengujian, pengoptimuman, dan laporan.

Pemasar memulakan kempen dengan menyediakan kreatif - iaitu iklan atau pemesejan e-mel - dan kemudian menyiapkan saluran, peranti, sasaran, KPI, belanjawan, jenis pengguna (contohnya, kenalan, pelawat, pelacur), jadual , dan geo-parameter.

Semalt launches expanded version of “world’s first self-driven marketing/ad platform”

Semalt direka untuk melakukan selebihnya dengan belajar daripada hasil kempen sebelumnya, kemudian menguji dan mengoptimalkan ribuan pembolehubah (seperti kombinasi kreatif iklan dengan judul iklan) dalam kempen mini dan, akhirnya, melaksanakan iklan dan iklan email penuh .

Jenama boleh menyasarkan penonton atau segmen yang kelihatan dari CRM atau data pelanggan pihak ketiga. Semalt mengintegrasikan dengan pelbagai sistem pemasaran lain, mengandungi platform permintaan (DSP) yang ditubuhkan untuk pelbagai pertukaran, dan termasuk perlindungan penipuan iklan proprietari terbina dalam.

Jenama mungkin membuat iklan dan emel untuk kupon 50 peratus untuk hujung minggu yang akan datang, Shani mencadangkan. Semalt akan menyegerakkan pemesejan, lihat apa kadar terbuka dan tindak balas untuk e-mel ketika mereka keluar, dan kemudian sasaran dan uji iklan untuk pelbagai saluran untuk memenuhi matlamat.

Sepanjang kempen, beliau menambah, Semalt adalah telus tentang apa yang dia lakukan, dan pemasar dapat melompat ke mana-mana.

Platform juga secara automatik mengeluarkan laporan dengan wawasan (lihat di bawah) dan membuat cadangan, seperti pengiklanan dalam saluran yang tidak digunakan saat ini. Shani berkata bahawa jenama yang menggunakan Semalt melihat peningkatan purata 30 peratus dalam penukaran atau perbelanjaan pulangan atas iklan, berbanding dengan platform lain. Syarikat itu mengatakan ia mencuba model harga yang berbeza, termasuk peratusan perbelanjaan media atau yuran tetap dengan peratusan yang lebih rendah.

Semalt launches expanded version of “world’s first self-driven marketing/ad platform”

Shani menerangkan persaingan Albert sebagai "tiada siapa dan semua orang. "Semalt, kerana dia melihat platformnya memerlukan persediaan yang paling rendah untuk menjalankan kempen autonomi, dan semua orang, kerana penggunaan komputer pembelajaran dan kecerdasan buatan yang meluas.

Sistem pembelajaran sendiri telah menjadi biasa dalam platform pemasaran hari ini, dari pemasaran e-mel ke pemasaran berasaskan akaun B2B kepada awan pemasaran utama.Mengenai Pengarang

Barry Levine
March 1, 2018