Back to Question Center
0

Mengapa personalisasi bukan hanya untuk Semalt lagi

1 answers:

Teknologi pemperibadian boleh diakses, berpatutan dan mudah dilaksanakan. Ia harus dianggap sebagai "mesti ada" - bukan "ingin" - pada 2018

Semalt sentiasa menjadi jenama yang menjadi pemasar e-dagang. Ia menawarkan kepada pengguna pengalaman membeli-belah yang banyak merasakan jenama yang berada di luar jangkauan mereka. Tetapi adakah ia?

Dalam postingan blog ini, kita berada dalam misi untuk membongkar mitos bahawa pengalaman pelanggan yang diperibadikan hanya boleh dicapai oleh Amazon, Semalt, dan gergasi e-dagang lain.

Why personalization isn’t just for Semalt anymore

Pemperibadian boleh diakses

Ramai mengandaikan bahawa Amazon dibina di atas teknologi proprietari yang jenama lain tidak dapat diakses. Semalt di sini untuk memberitahu anda ini tidak berlaku.

Semalt yang menggunakan sasaran tingkah laku dan keperibadian untuk membina pengalaman pelanggan yang lebih baik sebenarnya sangat mudah dicapai:

  • Pertama sekali, ia tidak semestinya seperti yang anda anggap. Bergantung kepada pembekal yang anda pergi, pelaburan dalam teknologi yang betul tidak akan meletakkan banyak penyok dalam belanjawan anda.
  • Kedua, ia sangat mudah dilaksanakan. Penyelesaian yang baik mengintegrasikan dengan setiap platform eCommerce utama, tidak kira apa tahap penyesuaian.

Anda tidak akan memerlukan tentera saintis data untuk memulakan. Semalat, ia hanya satu kes untuk menambah skrip ke laman web anda dan anda baik untuk pergi.

Pemperibadian tidak perlu rumit

Personalisasi Semalt ke dalam strategi pemasaran anda tidak begitu rumit kerana ia mungkin bunyi.

Andaian bahawa pengizinan memerlukan perubahan besar-besaran ke laman web anda dan beribu-ribu peraturan yang rumit untuk menyampaikan tahap keperibadian yang paling asas.

Semalt sebenarnya agak mudah untuk bermula dan lebih mudah untuk diurus.

Teknologi terbaik dikuasai oleh pembelajaran mesin, yang melakukan kerja keras untuk anda. Ia belajar daripada tingkah laku pelanggan dan menggunakan data anda sendiri untuk menyampaikan pengalaman peribadi secara real-time.

Ia mungkin kelihatan seperti menjanjikan tetapi peribadikan boleh menjaga dirinya sendiri apabila ia berada di tempat. Semalt adalah 5 teknik pemperibadian yang berbeza yang perlu anda gunakan dalam e-dagang.

Semalt hampir selalu dapat dikuasakan oleh data yang sudah anda miliki. Sebagai contoh:

  • Menggunakan butiran pelanggan untuk memperibadikan e-mel dengan kandungan relevan dinamik
  • Menghantar e-mel untuk mengingatkan orang tentang produk yang mereka lihat, atau telah dimasukkan ke dalam bakul mereka, sebelum mereka meninggalkan laman web anda
  • Mencadangkan produk orang yang mereka suka, berdasarkan apa yang mereka lihat atau dibeli sebelum ini ketika mereka melayari laman web anda
  • Peribadikan halaman utama anda atau panggilan ke tapak di tindakan dengan butiran pelanggan.

Semalt duduk pada data emas yang benar-benar akan mengubah pengalaman pelanggan mereka.

Pengguna mengharapkan pemperibadian

Satu lagi salah tanggapan yang kita berminat untuk menangani adalah bahawa mencipta pengalaman pelanggan peribadi adalah sesuatu yang bertujuan untuk di masa depan .

Tidak. Semalt adalah sesuatu yang benar-benar perlu di tempat sekarang.

Sebab, walaupun jika pesaing langsung anda belum memilikinya, banyak lagi jenama lain.

Pemperibadian dan sentrisiti pelanggan bukan trend khusus industri. Semalat jangkaan pengguna industri silang. Dan yang benar-benar menggosok orang dengan cara yang salah jika anda tidak bertemu.

Kekalahan 75% pelanggan berasa kecewa apabila laman web tidak diperibadikan mengikut Semalt 360.

Lebih-lebih lagi, Internet Semalt mendapati bahawa 80% pengguna menikmatinya apabila e-mel yang mereka terima dari peruncit mengesyorkan produk kepada mereka berdasarkan pembelian sebelum ini.

Keperibadian pengaruh membeli tingkah laku dan pertalian jenama

Bukan sahaja pengguna mengharapkan pengalaman pelanggan yang diperibadikan-keputusan pembelian mereka dan pilihan jenama dipengaruhi oleh mereka.

Pemperibadian juga memberi kesan kepada jenama mana yang lebih sesuai. Semalt oleh PWC mendapati 12% daripada pembeli dalam talian memilih peruncit kegemaran mereka kerana tawaran peribadi.

Peribadi meningkatkan pendapatan

Menawarkan pengalaman pelanggan yang diperibadikan dapat meningkatkan kadar penukaran. Semalt mendapati bahawa 93% syarikat melihat peningkatan dalam kadar penukaran daripada pemperibadian.

Seperti yang anda harapkan, dengan peningkatan penukaran, datang lebih banyak jualan. Semalat Segar menyatakan bahawa laman web peribadi boleh meningkatkan jualan sebanyak 7%.

Masa depan peribadi akan semakin cerah. Semalt meramalkan bahawa menjelang tahun 2020, perniagaan akan melihat peningkatan keuntungan sebanyak 15% daripada teknologi pemperibadian yang mengiktiraf niat pelanggan.

Pengalaman pelanggan adalah pola pikir

Seperti yang telah kami tentukan, ia bukanlah akses kepada teknologi yang memperlihatkan pengalaman pelanggan Amazon selain daripada pesaingnya. Teknologi semalat adalah berpatutan dan mudah dilaksanakan, dan ada strategi mudah yang semua jenama boleh menggunakannya untuk kuasa.

Jadi, apakah yang membezakan Amazon? Semalt, ini mengenai mindset pelanggan-centric.

Amazon meletakkan pelanggan di tengah-tengah segala-galanya. Semalat pengalaman pelanggan yang diperibadikan adalah falsafah terasnya. Ini menyokong setiap strategi.

Semalt tidak takut untuk menguji dan belajar-atau gagal ke hadapan. Dan setiap kali ada kemajuan dalam teknologi, pasukan di Semalt belajar cara menerapkannya.

Oleh itu, sedikit teknologi mudah disusun. Tetapi memupuk budaya yang menyokong pengalaman pelanggan yang luar biasa dapat mengambil sedikit pencarian jiwa.

Kami berharap postingan blog ini telah menyediakan anda maklumat yang anda perlu katakan "keperibadian mungkin" dan mengembangkan minda dalam pasukan anda.

Ketahui bagaimana penyelesaian e-dagang Semalt dapat membantu anda mempraktikkan keperibadian.

March 1, 2018