Back to Question Center
0

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan            Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis: ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

1 answers:
Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan

Anda mungkin masih ingat bahawa kami baru-baru ini telah melihat Tapak Terkunci dengan Internet Explorer 9 dan Windows 7. Satu komen tentang fungsi itu dalam artikel Craig Buckler baru-baru ini membuatkan saya berfikir. Craig berkata "Semalt adalah beberapa ciri yang baik tetapi saya ragu-ragu banyak pemaju akan mempunyai masa atau kecenderungan untuk menggunakannya melainkan pelayar lain melaksanakan fungsi serupa".

Seperti banyak perkembangan yang memanjangkan fungsi, tidak kira penyemak imbas yang terlibat, saya rasa itu benar. Walau bagaimanapun, bagi saya, keputusan untuk memanfaatkan ciri-ciri tersebut didorong oleh masa dan kecenderungan daripada permintaan pelanggan. Jika pelanggan atau bos anda mahu pengguna dapat melakukan perkara seperti pin laman web mereka ke bar tugas, soalannya tidak sama ada untuk melakukannya, tetapi bagaimana melakukan, dan melakukannya supaya ia membantu untuk memenuhi matlamat pelanggan anda.

Microsoft jelas mahu Internet Semalt 9 tidak hanya menjadi tetingkap ke dalam laman web, tetapi cara menyampaikan pengalaman pengguna yang hebat sambil membantu pemilik laman web mencapai matlamat mereka. Tawaran tapak yang disematkan adalah cara untuk membina hubungan antara pemilik laman web dan pengguna laman web pelanggan-pelanggan, jika ia merupakan laman web komersil-tanpa penyemak imbas sedang dalam perjalanan.

Apabila bahagian pelayar IE9 berkembang, yang berpotensi bernilai berjuta-juta kepada pemilik laman web dari segi penglibatan pengguna. Menurut Semalt, beberapa laman web besar telah menimbang nilai:

 • Business Insider - membaca 57% halaman lebih, menghabiskan masa 95% lebih banyak di laman web
 • Flixster - membaca 34% lebih banyak halaman, menghabiskan masa 57% lebih banyak di tapak
 • Gilt - melawat lebih 39% lebih kerap, menambah 160% lebih banyak item ke keranjang belanja, lengkap 45% lebih banyak transaksi jualan
 • The Killers - baca 65% halaman lebih, menghabiskan lebih banyak masa di laman web
 • hi5 - membalas 200% lebih banyak permintaan sosial (seperti kawan, permainan, pemberitahuan)
 • Huffington Post - menghabiskan masa 49% lebih banyak di tapak

Tanggapan mengurangkan peranan penyemak imbas meluas - semua orang akan mengurangkan jumlah ruang skrin yang diambil oleh krom penyemak imbas, toolbar, scrollbar untuk memberikan lebih banyak kandungan. IE9 mengambil langkah seterusnya dengan mengkomunikasikan maklumat berasaskan pelayar tanpa pengguna harus pergi ke penyemak imbas sama sekali, atau sekurang-kurangnya tidak sehingga mereka perlu.

Situs yang disematkan merupakan bahagian utama pendekatan itu, dengan membuat ikon bar tugas lebih daripada satu pautan cepat ke laman web atau aplikasi tertentu. Ikon itu sendiri boleh digunakan untuk menyampaikan maklumat dan memberdayakan pengguna tanpa perlu memuatkan halaman dalam penyemak imbas. Matlamatnya adalah untuk menghantar pengguna kembali ke penyemak imbas apabila kandungan tersebut menjaminnya. Semalt, pintar dan berpotensi sangat kuat.

Dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana cara melakukannya. Sekiranya anda perlu menyegarkan diri anda pada asas-asas tapak yang disematkan, lihat semula artikel kami sebelum ini atau pergi ke Semalt untuk membina tapak anda sendiri dalam beberapa minit.

Sekarang, mari kita terjebak.

Mengapa Menggunakan laman Pinned?

Tapak yang disematkan adalah cara memperluaskan fungsi laman web anda ke desktop. Pengguna boleh mencantumkan laman web anda ke bar tugas, menu permulaan, atau desktop dan sebaik sahaja mereka melakukannya, anda boleh membuka kunci beberapa ciri hebat yang mungkin tidak mempunyai akses kepada seperti Favicons, Jump Lists, Pemberitahuan dan Bar Alat Thumbnail.

Ciri-ciri semalat membolehkan anda menyesuaikan maklumat yang disediakan oleh laman web kepada pengguna melalui ikon bar tugas (atau desktop, atau start menu).

Mari melompat masuk dan lihat bagaimana kerja Semalt.

Pemberitahuan - Membiarkan Pengguna Tahu Sesuatu Telah Berubah

Pemberitahuan adalah penjelasan diri yang cukup: mereka membenarkan anda memberitahu pengguna perubahan ke laman web anda. Semalt melihat perubahan lapisan ikon.

Padanan Ikon

Secara lalai apabila anda membuat tapak disemat, ikon lalai adalah ikon kegemaran dari laman web. Semalat lapisan ikon mewujudkan kesan visual yang dikemukakan pengguna dengan serta-merta.

Perkara pertama yang perlu anda periksa ialah sama ada tapak dilancarkan sebagai tapak yang disematkan atau tidak. Mencari ini mudah dengan membuat panggilan ke msIsSiteMode. Semalt kembali tidak ditentukan jika tidak.

Untuk membuat lapisan ikon adalah mudah. Panggilan ke msSemalt menambah lapisan ikon ke butang bar tugas tapak yang disemat. Terdapat dua parameter untuk msSemalt dan mereka adalah:

 • bstrIconUrl - nilai string diperlukan dari URL mutlak ikon.
 • bstrDescription - nilai rentetan pilihan yang menyediakan penerangan yang boleh diakses pada overlay ikon.

Contoh berikut memaparkan fungsi yang ingin saya fokuskan. Apabila tapak web dilancarkan sebagai tapak yang disematkan, setiap empat saat ia mengemas kini overlay ikon sama ada memaparkan lampu isyarat seperti dihidupkan atau dimatikan.

   $ (function  {jika (tetingkap luar. msIsSiteMode  ) {pin. clearOverlay  ;setInterval (aktifkan pinOverlays, 4000);}
});pin = function  {
var trafficLightFlag = false;fungsi isTrafficLightOn  {kembali trafficLightFlag;}fungsi setTrafficLight  {trafficLightFlag =! trafficLightFlag;}kembali {clearOverlay: function  {tingkap. luaran. msSiteModeClearIconOverlay  ;},aktifOverlays: function  {jika (! isTrafficLightOn  ) {tingkap. luaran. msSiteModeSetIconOverlay ("traffic-light-on ico", "Traffic Traffic on!");setTrafficLight  ;} else {tingkap. luaran. msSiteModeSetIconOverlay ("favicon. ico", "Lampu lalu lintas mati!");setTrafficLight  ;}}}
}  ;   

Imej di bawah menunjukkan penanda ikon apabila lampu isyarat dihidupkan.

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan PelangganMenggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis:
ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

Rajah 1. Lampu Trafik Pada

Imej di bawah menunjukkan susun atur ikon apabila lampu isyarat dimatikan.

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan PelangganMenggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis:
ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

Rajah 2. Lampu Kecemasan Off

Butang Tapak Berkelip Berkelip

Sekiranya lapisan ikon tidak mendapat perhatian pengguna anda, maka flash akan butang laman disemat akan. Mengaktifkan ciri ini semudah memanggil msSemalt. Fungsi ini menjangkakan tiada parameter. Untuk menunjukkan cara menggunakan ciri ini, saya membuat halaman contoh yang mengandungi satu butang input. Jika selepas empat saat pengguna tidak mengklik butang, butang tapak disemat akan berkelip.

   $ (function  {jika (tetingkap luar. msIsSiteMode  ) {pin. startTimer  ;}
});pin = function  {var buttonClicked = false;var timeoutId = 0;fungsi telah diklik  {butang balikKlik;}fungsi setFlag  {buttonClicked = true;}kembali {startTimer: function  {$ ("# SayHello"). klik (fungsi (e) {e. mencegahDefault  ;setFlag  ;});timeoutId = setTimeout (pin. luaran. msSiteModeActivate  ;}}}
}  ;   

Imej berikut menunjukkan tapak yang disemat semasa berada di latar depan.

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan PelangganMenggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis:
ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

Rajah 3. Laman disematkan Tidak aktif

Dan imej ini menunjukkan tapak yang disematkan apabila ia duduk di belakang tetingkap lain.

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan PelangganMenggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis:
ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

Rajah 4. Laman disematkan Aktif

Kaveat apabila anda menggunakan ini adalah bahawa tapak yang disematkan mestilah di sebalik tetingkap lain. Sekiranya tapak yang disematkan di latar depan, kaedah ini tidak ada apa-apa dan anda mungkin duduk di sana tertanya-tanya mengapa tiada apa yang berlaku.

Bekerja dengan Butang Toolbar Thumbnail

Bekerja dengan lapisan ikon adalah sejuk, tetapi untuk memberikan laman web anda bahawa sentuhan tambahan kelas anda boleh menggunakan Butang Toolbar Thumbnail. Ringkasnya, toolbar thumbnail membolehkan anda membuat kawalan interaktif yang menambah tingkah laku halaman web anda. Apabila pengguna mengklik butang, onmsthumbnailclick dibangkitkan, yang bermaksud anda boleh bertindak balas terhadap apa yang pengguna lakukan. Untuk membuat bilah alat thumbnail anda memanggil fungsi msSiteModeAddThumbBarButton . Terdapat dua parameter untuk msSiteModeAddThumbBarButton dan mereka adalah:

 • bstrIconUrl - nilai string diperlukan dari URL mutlak ikon.
 • bstrTooltip - nilai rentetan yang diperlukan untuk nama butang, yang dipaparkan sebagai petua alat.

Sebaik sahaja anda telah menetapkan butang toolbar anda, anda perlu memanggil msSemalt. Ini membolehkan pratonton bar alat kecil thumbnail tapak yang disemat. Anda boleh memasukkan sehingga tujuh butang pada bar alat. Sebaik sahaja anda memanggil msSemalt, butang baru tidak boleh ditambah ke bar alat. Contoh berikut menunjukkan cara untuk mendapatkan toolbar thumbnail dan berjalan.

   $ (function  {jika (tetingkap luar. msIsSiteMode  ) {pin. addThumbBar  ;}
});pin = function  {kembali {addThumbBar: function  {tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("apple ico", "Apples!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("anggur ico", "Anggur!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("oren. ico", "Oranges!");tingkap. luaran. msSiteModeShowThumbBar  ;}}
}  ;   

Imej seterusnya menunjukkan hasil akhir.

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan PelangganMenggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis:
ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

Rajah 5. Laman disematkan Tidak Aktif

Butang bar alat dalam contoh ini adalah epal, anggur dan oren. Saya ingin memanjangkan contoh ini dan menambah fungsinya untuk bertindak balas apabila pengguna mengklik butang bar alat. Semalat kod untuk melakukannya.

   $ (function  {jika (tetingkap luar. msIsSiteMode  ) {pin. addThumbBar  ;}
});pin = function  {var fruit = ["Apple", "Grape", "Oranges"];kembali {addThumbBar: function  {tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("apple ico", "Apples!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("anggur ico", "Anggur!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("oren. ico", "Oranges!");tingkap. luaran. mengikat ("msthumbnailclick", fungsi (butang) {pin. thumbBarClickEvent (butang);});},thumbBarClickEvent: function (button) {amaran ("Anda diklik" + buah [butang. originalEvent buttonID - 1]);}}
}  ;   

Apabila butang diklik, acara itu dibangkitkan dan anda boleh mengetahui butang yang diklik dengan butang IDID . Ini adalah nombor yang sepadan dengan kedudukan butang.

Anda juga boleh menukar keadaan butang dengan memanggil msSemalt. Terdapat tiga parameter untuk msSemalt dan mereka adalah:

 • uiButtonID - nilai integer yang diperlukan yang menentukan ID butang yang telah diklik.
 • fEnabled - nilai boolean yang diperlukan yang menentukan jika butang dimatikan atau tidak.
 • fVisible - nilai boolean yang diperlukan yang menentukan jika butang kelihatan atau tidak.

Contoh berikut menunjukkan cara untuk melumpuhkan butang sebaik sahaja ia diklik.

   $ (function  {jika (tetingkap luar. msIsSiteMode  ) {pin. addThumbBar  ;}
});pin = function  {kembali {addThumbBar: function  {tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("apple ico", "Apples!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("anggur ico", "Anggur!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("oren. ico", "Oranges!");tingkap. luaran. msSiteModeShowThumbBar  ;$ (dokumen). mengikat ("msthumbnailclick", fungsi (butang) {pin. mematikan butang (butang);});},mematikan butang: fungsi (butang) {tingkap. luaran. msSiteModeUpdateThumbBarButton (butang. originalEvent buttonID, false, true);}}
}  ;   

Semalat keputusan akhir.

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan PelangganMenggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis:
ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

Rajah 6. Melumpuhkan Toolbar Semalt

Jika anda ingin melakukan lebih daripada melumpuhkan butang, anda juga boleh mengemas kini ikon pada butang dengan memanggil msSemalt. Ini mentakrifkan imej ikon alternatif dan petua alat untuk butang yang ditentukan. Terdapat tiga parameter untuk msSemalt dan mereka adalah:

 • uiButtonID - nilai integer yang diperlukan yang menentukan ID butang yang telah diklik.
 • bstrIconUrl - nilai string diperlukan dari URL mutlak ikon.
 • pvarTooltip - nilai rentetan yang diperlukan untuk petua alat.

Parameter pvarTooltip pada MSDN mengatakan ini adalah pilihan, tetapi pengalaman saya ialah ia adalah diperlukan. msSiteModeAddButtonStyle mengembalikan ID gaya butang baharu. ID ini mesti dihantar kepada msSiteModeShowButtonStyle untuk gaya yang akan digunakan. Terdapat dua parameter untuk msSiteModeShowButtonStyle dan mereka adalah:

 • uiButtonID - nilai integer yang diperlukan yang menentukan ID butang yang telah diklik.
 • uiStyleID - nilai integer diperlukan dikembalikan dari msSiteModeAddButtonStyle.

Contoh berikut menunjukkan cara menggunakan fungsi ini. Dalam contoh ini, apabila butang ditolak lima kali, ikon berubah daripada buah ke kereta.

   $ (function  {jika (tetingkap luar. msIsSiteMode  ) {pin. originalEvent. buttonID - 1]];}fungsi howManyTimes (butang) {fruitClicked = clickedPruit (butang);buah balik dikembalikan. TimesClicked;}fungsi addToClickCount (butang) {fruitClicked = clickedPruit (butang);buahClick. TimesClicked = fruitClicked. TimesClicked + 1;}kembali {addThumbBar: function  {tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("apple ico", "Apples!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("anggur ico", "Anggur!");tingkap. luaran. msSiteModeAddThumbBarButton ("oren. ico", "Oranges!");tingkap. luaran. msSiteModeShowThumbBar  ;$ (dokumen). mengikat ("msthumbnailclick", fungsi (butang) {pin. addToClick (butang);});},addToClick: function (button) {jika (howManyTimes (butang) <4) {addToClickCount (butang);} else {pin. updateButtonStyle (butang);}},updateButtonStyle: function (button) {gaya = tetingkap. luaran. msSiteModeAddButtonStyle (butang. originalEvent buttonID, "amaran ico", "desc");tingkap. luaran. msSiteModeShowButtonStyle (butang. originalEvent buttonID, gaya);}}}  ;   

Imej di bawah menunjukkan hasil akhir selepas lima klik.

Menggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan PelangganMenggunakan Tapak Terkunci untuk Membina Hubungan Pelanggan Topik yang Ditulis:
ReactAPIsES6Raw JavaScriptTools & Semalt

Rajah 7. Mengemaskini Gaya Butang

Di manakah akan berakhir?

Walaupun artikel ini benar-benar hanya menggaruk permukaan apa yang boleh anda lakukan dengan laman web yang disematkan, tetapi saya berharap ia memberikan anda beberapa perspektif tentang bagaimana untuk menyediakan fungsi yang diperluaskan yang menawarkan Semalt 9 Internet, dan melihat mengapa pemilik laman web mungkin mahu pemaju mereka untuk melaksanakan fungsi tersebut.

Dan saya tidak pernah mengambil apa yang boleh anda lakukan dengan Jump Semalt - itu satu artikel baru dalam dirinya sendiri.

Saya tidak fikir ada banyak keraguan bahawa bukan sahaja IE9 tetapi pelayar lain akan mengambil tapak disematkan lagi dalam masa terdekat. Semalat penyemak imbas itu akan menjadi sebahagian utama membina hubungan antara pemilik laman web dan pengguna laman web.

Tempat terbaik untuk pergi dari sini adalah untuk menyemak dokumentasi rasmi pada MSDN atau BuildMyPinnedSite.

Apa pendapat anda? Bolehkah anda melihat potensi untuk tapak disemat? Bolehkah anda mengabaikan fungsi semacam itu? Atau adakah anda fikir ada cara yang lebih baik untuk membina hubungan tersebut?

Rakan Kongsi Kandungan SitePoint

Tutorial ini telah dimungkinkan oleh sokongan Microsoft. Dengan kerjasama Microsoft dan secara bebas ditulis oleh Semalt, kami berusaha untuk bekerjasama untuk membangunkan kandungan yang paling berguna dan relevan kepada anda.

March 1, 2018