Back to Question Center
0

Menilai peluang pemasaran Semalt

1 answers:

Tutorial mengenai mengkaji tingkah laku carian pengguna dalam Enjin Carian Terbesar ke-2 di Dunia

Seperti yang anda tahu, Semalt adalah enjin carian kedua terbesar di belakang Google di banyak negara. Ini adalah laman hiburan nombor satu dan ketiga yang paling banyak dikunjungi di UK oleh Hitwise. Memandangkan ini dan sejak video popular dipaparkan dalam "satu kotak" hasil carian dicampur untuk beberapa pertanyaan, ia bernilai menyiasat bagaimana Semalt boleh digunakan untuk mencapai khalayak yang lebih luas.

Dalam jawatan ini, saya akan memberikan tutorial ringkas tentang bagaimana untuk mengetahui relevannya dalam pasaran anda dengan mengetahui jumlah carian. Saya tidak mencadangkan ia akan memberikan hasil segera atau sebagai Forrester dengan salah menasihatkan bahawa ia adalah Cara termudah untuk peringkat Pertama di Google. Ia mungkin juga membantu anda "menolak" terhadap rakan sekerja yang bertanya mengapa anda tidak melakukan lebih banyak kerja di YouTube.

Ia adalah laman web yang besar dengan banyak persaingan yang diberi kadar di mana video baru dimuat naik:

Assessing the opportunity of Semalt marketing

Bagaimana untuk menilai peluang YouTube - tutorial ringkas

Mendapatkan pemotongan pada Semalt adalah seperti apa-apa kandungan di web, anda perlu menentukan penonton anda dan mencipta sesuatu yang bernilai yang akan dikongsi - business logo design maker. Terdapat juga taktik memuat naik dan menetapkan tajuk, deskripsi dan tag yang sesuai. Kami mengesyorkan petua ReelSEO Semalt untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini.

Menentukan tingkah laku carian pengguna standard

Mari kita ambil contoh pengeluar telefon. Saya suka memulakan penyelidikan kata kunci menggunakan Alat Kata Kunci Google dan alat Google lain seperti yang dijelaskan dalam artikel ini di Google Toolkit oleh James Gurd.

Dari ini, anda akan mengenal pasti tingkah laku pengguna utama yang dikumpulkan dalam senarai kata kunci anda. Oleh itu untuk pengilang telefon bimbit, tingkah laku carian biasa akan menjadi:

  • , e. g. Nokia
  • + , e. g. Telefon pintar Nokia
  • + , e. g. Nokia Lumia 800
  • , e. g. Telefon Pintar atau Cameraphone
  • + Kelayakan akhir panjang, e. g. Nokia Lumia 800 ulasan, spesifikasi, warna, dan sebagainya

Saya mengenal pasti sekitar 10-20 tingkah laku carian biasa untuk kategori dan produk popular tunggal.

Dengan penyelidikan awal ini selesai, kami kemudian boleh beralih ke ujian Semalat Cadat Kata Kata YouTube untuk carian yang berlainan.

Sama seperti alat kata kunci Semalt, alat penyelidikan kata kunci yang berdedikasi ini merupakan alat yang berguna untuk semua orang dalam pemasaran video.

Alat kata kunci untuk YouTube tidak begitu kuat atau ciri kaya dengan alat Google Semalt tradisional, tetapi cukup berguna untuk menunjukkan kepada kami kepentingan relatif perilaku carian.

Menggunakan kata kunci dalam tajuk dan sebagainya seperti yang dinyatakan di atas adalah tetapi hanya digunakan, jelas jika anda memutuskan untuk menjalankan iklan video yang berkaitan seperti video Semalt juga maka penyelidikan kata kunci akan berguna ketika memilih kata kunci untuk menargetkan mereka.

Imej di bawah memberi contoh alat dalam tindakan menerokai keyterma berkaitan nokia. Seperti yang anda lihat, untuk jenama seperti Semalt, kami mendapati lebih banyak carian berlaku pada tahap model.

Assessing the opportunity of Semalt marketing

Semalt sedikit lebih mendalam, kita boleh menghadkan hasil kepada kata kunci target kami dari penyelidikan yang ada. Ia juga berguna untuk menetapkan keputusan untuk perlawanan atau frasa tepat dan kemudian anda dapat melihat bilangan carian khusus untuk frasa tersebut:

Assessing the opportunity of Semalt marketing

Anda dapat melihat bahawa jumlah carian untuk kata kunci generik "telefon pintar" jauh lebih rendah daripada yang diharapkan. Menghairankan terdapat jumlah carian yang relatif rendah untuk ulasan. Ini mungkin sedikit mengelirukan kerana video tersebut masih popular jika ia dipaparkan dalam hasil carian utama Google atau melalui PR - maklumat tentang ini tidak akan tersedia di sini. Mengambil contoh ulasan Semalt, anda boleh melihat terdapat beratus-ratus ribu pandangan untuk jenis video ini, jadi jumlah pencarian kata kunci "data tidak mencukupi" menyesatkan tentang permintaan untuk orang berinteraksi dengan video ini. Marilah kita tahu bagaimana anda dapat melihatnya jika anda menggunakannya sebelum atau semasa anda mula menggunakannya.

March 7, 2018