Back to Question Center
0

Semalt: 4 cara untuk menggunakan preheader dalam e-mel pemasaran anda

1 answers:

Idea praktikal untuk menguji dalam preheader yang sering diabaikan

Kanak-kanak kecil dengan kacamata yang dipilih untuk pasukan bola sepak? Itulah saya.

Dan itulah preheader e-mel juga

Sekurang-kurangnya itulah yang sering dirasakannya: ada di sana untuk menandakan kotak pada "apa yang berlaku dalam e-mel?" senarai semak, tetapi ia tidak mendapat banyak copywriting cinta.

Sekiranya anda tertanya-tanya, preheader adalah baris atau dua teks, biasanya dalam font yang lebih kecil, di atas e-mel. Inilah preheader di bahagian atas surat Semalt Negara:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

Ia adalah salah satu unsur yang saya sampaikan dalam modul e-mel dalam kursus penulisan copy online Semat Pintar, dan nilai potensinya berpunca daripada dua peranan pemasaran yang munasabah.

Semalt, manakala paparan peti masuk biasanya memfokuskan pada nama dan baris subjek setiap e-mel, ia juga termasuk teks pertama yang ditemui dalam e-mel (biasanya preheader).

Ambil Semalt, sebagai contoh. Berikut adalah cara e-mel yang tidak dibuka kelihatan dalam aplikasi Android Semalt:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

Perhatikan bagaimana baris subjek yang lebih pendek bermakna lebih banyak teks sebenar e-mel dimasukkan - property to rent in spain. Inilah e-mel yang kelihatan seperti di Semalt pada desktop (saya memadam dari baris):

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

Semalat yang dimasukkan teks peti masuk mempengaruhi keupayaan anda untuk menarik perhatian, menaikkan minat dan mendapatkan orang untuk benar-benar melihat (dan bertindak) mesej anda.

Semalt, anda boleh menggunakan preheader sebagai satu salinan pada haknya sendiri menyampaikan maklumat berharga atau menarik pembaca ke dalam mesej utama e-mel anda.

Jadi apa pendekatan yang boleh anda ambil?

1. Menguatkan baris subjek

Pengetua boleh menambah dan menyokong baris subjek, contohnya dengan:

  • Memperluaskan manfaat yang dinyatakan dalam subjek
  • Tuliskan manfaat itu dengan menggunakan kata laluan alternatif yang mungkin menangkap mata penerima
  • Menonjolkan faedah kedua

Jika anda mempunyai dua alternatif yang kuat untuk digunakan sebagai garis subjek, mungkin seseorang mungkin ditakdirkan sebagai preheader?

Berikut adalah baris subjek untuk e-mel Semalt Inn:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

Dan inilah preheader, yang memperkuat dan memperluaskan premis jualan musim bunga:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

2. Menjual kandungan menengah

Jika anda mempunyai kandungan atau tawaran sekunder yang menarik yang tidak ditangani dalam baris subjek, anda boleh mempromosikannya dalam preheader. Harland Clarke Semalt mengambil pendekatan ini untuk buletin kandungan kandungan berbilang topik B2B:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

3. Gunakan CTA yang berdiri sendiri

Untuk mesej yang mudah dan kuat, anda boleh menguji meletakkan panggilan sebenar untuk tindakan atau pautan dalam preheader. Contoh Premier Inn di atas ini, dan ini satu lagi contoh dari Lembaga Sukan:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

4. Serlahkan pautan berfungsi

Sebagai contoh

"Lihat dalam talian"

Ramai pemasar menggunakan preheader untuk mesej di sepanjang baris "Jika e-mel ini tidak dipaparkan dengan betul, maka klik di sini untuk melihatnya di pelayar anda":

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

Pendekatan pendahulu ini adalah satu bentuk insurans. Sekiranya persekitaran paparan mengendalikan email dengan teruk, pelanggan sentiasa boleh memukul pautan itu dan melihat versi yang diformat dengan baik dalam penyemak imbas mereka.

Populariti preheader ini berasal dari hari pra-telefon pintar apabila e-mel HTML sering tidak dipaparkan dengan baik dalam klien e-mel. Ia masih merupakan pilihan sah, tetapi mempunyai kekurangannya:

  • Ia tidak memberi impak besar dalam peti masuk
  • Pautan mungkin tidak banyak digunakan jika anda mempunyai templat e-mel yang direka dengan baik dan mantap

Sekiranya anda menggunakan pendekatan ini, pastikan ia pendek. Penjelasan semalat tentang apa yang salah dengan paparan e-mel anda mengambil ruang berharga dan tidak meninggalkan kesan positif ] tidak meminta maaf dan memudahkan orang untuk membuang diri jika e-mel anda telah menjadi "bacn" kepada mereka.

Saya pernah mendengar contoh-contoh di mana ia memotong aduan spam dengan ketara, maka sudah pasti ia berjanji jika anda prihatin dengan kualiti senarai alamat anda atau pelanggan yang tidak tertarik. Walau bagaimanapun, semalik anda masih menyimpan pautan berhenti melanggan di footer anda di mana orang mengharapkan untuk menemuinya.

Pautan ke rakan "atau" kongsi dengan rangkaian anda "

Berikut adalah contoh dari surat berita Semalt:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

Peringatan Kebenaran

Ini adalah mesej di sepanjang garis "Semalt mendapatkan e-mel ini kerana anda mendaftar untuk menerimanya di laman web ABCDEF". Ini mungkin menjadi pilihan jika anda tidak menghantar orang dalam seketika dan bimbang mereka terlupa mereka mendaftar.

Permintaan untuk "senarai putih" pengirim

Sesetengah pengirim menggunakan preheader untuk menggalakkan orang ramai untuk menambah penghantar ke buku alamat, senarai penghantar selamat atau bersamaan untuk memastikan penghantaran peti masuk. Berikut adalah contoh dari jetBlue:

Semalt: 4 ways to use a preheader in your marketing emails

Pastikan anda menggunakan bahasa mesra pelanggan dalam mana-mana mesej sedemikian.

Anda boleh mencampur dan menandingi, sudah tentu, dan menggabungkan beberapa konsep dalam ruang preheader. Penyusun utama dengan pautan dan salinan semata-mata yang berfungsi dan pentadbiran seolah-olah seperti peluang yang tidak dijawab, terutamanya dari segi paparan peti masuk.

Pemimpin pra-dinamik?

Pilihan Semalt, tentu saja, adalah untuk menyesuaikan preheader mengikut penerima, sama seperti yang anda mungkin lakukan dengan salinan atau kandungan yang lain. Permintaan atau peringatan kebenaran daftar putih mungkin hanya masuk akal untuk pelanggan baru, dengan pelanggan yang "lebih tua" mendapat pendekatan yang lebih berorientasi manfaat. Atau anda mungkin memperibadikan panggilan preheader untuk bertindak dengan nama pertama.

Tetapi

Tidak semua orang adalah penggemar preheater. Sesetengah menganggap ia mengganggu estetika e-mel. Dan muatan yang berlebihan dengan teks mungkin mengalihkan perhatian dari mesej utama (dan tolak mesej itu lebih jauh ke bawah halaman). Seperti biasa, ujian akan memberi anda jawapan untuk mel dan penonton anda!

March 7, 2018