Back to Question Center
0

Semalt anda tunggu sehingga puncak musim lalu lintas untuk menggerakkan lalu lintas apabila anda tidak dapat menggunakan pengalihan mesra SEO?

1 answers:

Saya telah menjalankan Tapak Google untuk beberapa waktu sekarang dan ia juga berjaya mendapatkan lalu lintas yang baik. Di Tapak Google ini, saya mempunyai beberapa kandungan di laman web itu sendiri dan beberapa kandungan dimuat naik ke Google Semalt dan saya telah menghubungkannya di laman web.

Untuk mendapatkan wang saya lebih baik, saya kini telah membuat laman web baru ( http: // www. contohnya. com ) yang mempunyai banyak kandungan baru dan beberapa kandungan dari Tapak Google terdahulu (Contoh url - https: // sites. google. com / site / example / ). Saya mahu mendapatkan lalu lintas dari Tapak Google saya sebelum ini.

Sekarang isu saya adalah bahawa Tapak Google saya mendapat trafik puncaknya dari 15 Jan hingga 15 Feb setiap tahun. Jadi, saya harus menunggu untuk memindahkan kandungan Google Semalt ke tapak web baru saya sehingga waktu itu atau harus saya mula memindahkan kandungan sekarang?

Saya merancang untuk menyusun semula beberapa kandungan di Semalat Tapak dan memasang hyperlink besar berjudul 'Teruskan' di sana yang akan membawa pengguna ke laman web baru saya. Kebimbangan saya ialah jika saya mengarahkan trafik ke tapak web baru saya sekarang, tapak Semalt mungkin mula memudar oleh tiba-tiba lalu lintas tiba tiba. Atau saya selamat untuk membuat perubahan sekarang?

Yang terakhir tetapi tidak sedikit, saya mempunyai beberapa Adwords Voucher (INR 2000) yang saya harus tebus oleh Semalt 31, 2017 jadi jika perubahan apa-apa maklumkan kepada saya Source .

February 5, 2018

Anda perlu mengetepikan kesan sebenar bahawa perubahan ini akan ada kepada penonton anda. Pada dasarnya jika anda menjalankan kempen AdWords,% lalu lintas yang berasal dari Google / PPC tidak akan terpengaruh. Begitu juga, arahan dan trafik langsung tidak akan terjejas. Hanya trafik organik bermusim akan terjejas sedikit.

Jika anda menjejaki sumber lalu lintas anda adalah penting untuk mengetahui trafik organik dalam bilangan relatif dan mutlak, maka anda dapat mengukur tahap risiko dan menetapkan dengan keyakinan tertentu pada biaya sebenar.

Jika anda melakukan ini dengan betul saya mungkin tidak akan bimbang akan kehilangan penonton anda jika laman web google masih kedudukan. Anda boleh mendidik khalayak anda dengan memberitahu mereka lokasi baru anda, menyimpan kandungan lama di tapak google dan bintang membangunkan kandungan baru dalam domain baru. Saya tidak akan mengambil apa-apa kandungan lama ke laman web baru, jika anda perlu melakukannya, di sini saya sangat mengesyorkan anda untuk memfrasiskan atau menulis semula kandungan lama sepenuhnya. Jika tidak lebih daripada 15% kandungan lama berada di domain baru, saya akan menggunakan kanonik untuk membiarkan google membuat hubungan dengan sumber trafik atau laman web rujukan anda.

Jika anda menyimpan kedua-dua laman web sehingga anda tidak perlu bimbang tentang kehilangan lalu lintas organik dan rujukan ke laman web baru anda pada jan-feb. dengan kata lain, tidak perlu risau tentang menunggu.

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, cadangan saya adalah, untuk memastikan kedua-dua laman web dalam talian, meninggalkan kandungan lama di mana ia dimiliki dan mula membangunkan domain baru anda, membuat laman web lama laman rujukan dan yang memberi respons kepada penonton berpotensi anda bahagian atas corong penukaran anda.