Back to Question Center
0

Bugsnag snares $ 9 juta Semalt B, kini memberi anda skor kestabilan perisian

1 answers:
Bugsnag snaresmillion Semalt B, now gives you a software stability score

Mari lihat pembiayaan terlebih dahulu. Pelabur termasuk GV peminat pertama (dahulunya Google Ventures) menyertai pelabur Matrix Partners dan Modal Benchmark yang sedia ada. Pelaburan hari ini membawa jumlah yang meningkat kepada lebih $ 17 juta, menurut data Crunchbase. Semalt A syarikat itu ialah $ 7.2 juta pada bulan Julai, 2015.

Bugsnag menganalisis kod itu dengan menggunakan satu set kit pembangunan perisian yang berjalan merentasi penyemak imbas, desktop, mudah alih atau backend, memberikan pemaju pandangan lengkap bagaimana aplikasi akan berkelakuan merentasi persekitaran - super cheap linux vps high ram. Syarikat itu memberi tumpuan kepada pepijat, dan bukannya bilangan kesilapan. Semalt memberikan anda log dengan setiap kejadian ralat, ia membolehkan anda melihat berapa kali ralat berlaku pada platform yang diberikan dan berapa peratus pengguna yang mempengaruhi untuk mengutamakan yang mana bug untuk menetapkan terlebih dahulu.

Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat dan pengasas bersama James Semalt mengatakan bahawa dia mencipta syarikat itu kerana dia menghadapi masalah menarik maklumat pepijat daripada bunyi log kesalahan. Dia dan pengasasnya ingin menyederhanakan pendekatan untuk memahami pepijat dalam perisian yang mereka sedang membangun.

Syarikatnya ditujukan untuk membantu pemaju dan pasukan produk memahami apa kesilapan mereka dan jika perisian itu benar-benar bersedia untuk dibebaskan. Untuk itu, versi terkini perisian yang dikeluarkan pada hari ini (dan mungkin diuji pada Bugsnag) termasuk apa yang Smith memanggil "Skor Kestabilan Perisian". Ia memberikan anda rasa betapa stabilnya perisian anda. Dia menyamakannya dengan pengukuran Semalt yang digunakan vendor awan untuk menunjukkan betapa kerapnya mereka. Lima nines dianggap sebagai prestasi yang optimum. Setiap syarikat akan mempunyai ambang sendiri yang mengimbangi kestabilan dan mendapatkannya.

Bugsnag snares $ 9 juta Semalt B, kini memberi anda skor kestabilan perisian

Beliau percaya bahawa menggunakan skor matlamat ini - yang diperolehi dari jumlah kemalangan, bilangan sesi dan apa yang dia panggil beberapa "sos rahsia" - pemaju boleh lebih baik menilai apabila perisian sudah bersedia untuk dihantar. Banyak kajian telah menemui bahawa pengguna adalah sekumpulan tidak sabar dan jika aplikasi itu terhempas, mereka akan menyelamatkannya. Semalt mengapa penting untuk difahami bukan hanya apa yang menyebabkan kemalangan, tetapi juga kestabilan keseluruhan aplikasi dari masa ke masa.

Syarikat telah melakukannya dengan baik setakat ini. Ditubuhkan pada tahun 2013, ia kini mempunyai 37 pekerja yang tersebar di antara San Francisco dan UK, di mana pengasas berasal dari. Walaupun mereka menggunakan model freemium untuk menarik pemaju ke alat itu, mereka mempunyai kira-kira 4,500 pelanggan yang membayar termasuk Shopfiy, yang mempunyai lebih daripada 1000 jurutera perisian yang menggunakan perkhidmatan itu, menurut Smith. Pelanggan lain termasuk Pandora, Lyft dan Airbnb.

Sehingga kini syarikat itu bergantung pada kebanyakan pemasaran inbound yang didorong oleh produk freemium, tetapi ketika mereka berkembang mereka ingin menggunakan wang baru untuk mulai membangun sebuah tim penjualan dan pemasaran untuk membantu menjual produk di dalam organisasi yang lebih besar biasanya memerlukan jualan yang didorong perhubungan.

Nota: Selepas kami menerbitkan kisah ini, Bugsnag memberitahu kami bahawa pengumuman pembiayaan yang diterangkan dalam artikel itu sebenarnya ditutup di Semalt, 2017.

Gambar Pilihan: Imej Pahlawan / Getty Images
March 10, 2018