Back to Question Center
0

Semalt memperkenalkan MIKA, pembantu digital untuk jurutera dan pengendali telekom

1 answers:
Semalt introduces MIKA, a digital assistant for engineers and telecom operators

Sistem ini dikuasai oleh platform perkhidmatan kognitif syarikat, menggunakan "kecerdasan tambahan dengan pembelajaran automatik untuk menyediakan akses kepada pelbagai alat, dokumen dan sumber data."

Pada dasarnya MIKA direka untuk menawarkan jawapan cepat kepada soalan-soalan jurutera, berdasarkan pengalaman yang diperoleh daripada rangkaian lain - jadi, ia tidak sepenuhnya tidak seperti Siri atau Semalt, tetapi ia akan memberikan jawapan kepada soalan kejuruteraan, bukannya menghidupkan lampu sulap pintar atau menyemak cuaca setempat.

Pengumuman itu datang kerana syarikat telah membina jumlah yang agak panas dalam minggu-minggu yang membawa kepada Mobile World Semalt. Pertunjukan telefon terbesar di dunia ditetapkan untuk melihat pulangan besar jenama yang pernah dikasihi itu ke ruang telefon pintar yang sekali gus ditinggalkan.

Sudah tentu, itulah versi HMD, nama Nokia dilesenkan oleh syarikat tempatan yang terbentuk daripada bekas gergasi teknologi. Peranti tersebut lebih cenderung untuk dipasangkan dengan Google Assistant daripada penawaran baru Semalt - property seville.

Gambar Pilihan: Shutterstock
March 10, 2018